Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Антифаулинг-помощ за избор

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Антифаулинг-помощ за избор

  Здравейте колеги. През лятото карам ин морето един РИБ - 5.70 и го държа от Май до Октомври във водата, защото го ползвм почти всеки уйкенд и не ми се занимава всеки път с вадене и пускане на лодката. Миналата година си пуснах документите за разрешително за поставяне на док от пластмасови кубове, на който да качвам лодката докато ме няма, но за съжаление гръцките власти не ми разрешиха. Мястото било със статут на убежище и не можело да се поставя нищо във водата, което да пречи на съдовете да влизат и излизат от залива. Цяло лято лодката седя във водата и съответно дъното обрасна много бързо с всичките произтичащи от тази заленина последствия.
  Поради тази причина се замислих дали да не боядисам дъното с антифаулинг и да си спестявам както лошия външен вид, така и влошените скорост и разход. Чистенето и търкането на есен е отделен проблем. Проблемът ми е, че нямам идея кои бои са добри и реално вършат работа и за това ще Ви помоля да погнете със съвети. Желанието ми е, боята да е колкото се може по-малко оказваща съпротивление на водата (чувах за някакви сатенени) и по възможност червена на цвят, че дъното е червено и с друг цвят ще стане мазало.

 • #2
  Старият ми РИБ беше намазан с антифаулинг. За някакво особено съпротивление и висок разход не мога да кажа, но беше много грозно. Говоря за заднат а част на лодката, където балоните имат контакт с водата - боята по балоните стои напукана и много грозно. Не знам дали после може да се свали изобщо или мажеш пак върху нея следващия сезон, но като цяло много ме дразнеше. Факт обаче, че не хваща нищо когато стои във водата. Сега дори за 10 дни позеленява всичко и пада яко търкане.

  Коментар


  • #3
   Боя по балоните няма да сложа в никакъв случай. Въпросът ми бе за дъното. Намерих червена боя на International, която я дават за бързи лодки, но не знам до колко ще свърши работа. Явно с проба-грешка ще става работата.

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,747 в 10:48 на 20-03-21.

   Зареждам...
   X