Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Важни препоръки за оформяне на нови теми в този раздел !!!

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Важни препоръки за оформяне на нови теми в този раздел !!!

    Поздравявам местните за начина на отразяване на това събитие (цитатите по-долу)!

    Смятам, че това е правилния начин да се поднесе информацията за едно мотокрос състезание.
    Тук аудиторията е огромна, четат много хора и когато инфото се постави по правилния начин може да се очаква резултат.

    Не е нужно кой знае колко...
    Просто своевременно информиране, с един малък плакат, програма и подробности. А когато приключи събитието - класиране и снимков материал.

    Апелирам към всички организатори и съфорумци, които пускат теми в този подфорум, за провеждане на състезание под една или друга форма, да се придържат към горе написаните Важни подробности!

    Смятам, че си давате сметка, че освен информация това е и реклама, а добрата реклама(добре поднесената информация) би привлякла повече участници и зрители на едно такова събитие.

    Успех на всички организатори на мотокрос състезания!



    Заповядайте на традиционен мотокрос в с. Васил Левски общ. Карлово на 15 май 2011 г.
    Трасе "Кичурин", старт 10:30 ч.

    Подробности малко по-късно в темата!
    Трасето се намира над селото.
    За тези които не знаят къде е, пускам снимка от сателита.


    Малко информация за самото село и малко подробности от историята, които според мен са доста интересни:

    Село Васил Левски (Митиризово) е прикътано в североизточния край на Карловското поле в самото подножие на Калоферския дял на Стара планина. На север от селото се намира планинска теснина, от която изтича буйната, пенлива река Неволя. Столетия наред тя скача тук от живописен водопад, като водата преминава през върволица естествени каменни корита, едно от които е с внушителни размери и е наречено „Мечешкият бент“. Селото е разположено по поречието на р. Неволя, която е ляв приток на р. Стряма. Най-северните къщи са разположени на 500 m надморска височина, а най-южните на 400 m надморска височина. Горската растителност в планинската част на землището е разнообразна. Преобладава дъбът, но тук се срещат леската, дрянът и др. В по-високата част горите са предимно букови и смесени.

    Край село Васил Левски през 1993 е открит древен тракийски град, възникнал в края на 6 век пр.н.е. и смятан за един от най-старите известни досега градове на траките. Археологически разкопки започват през 2005. Селото през времето на Второто българско царство е било доста по на север от сегашното си местоположение, в подножието на "Калето".Явно то е оказало яростна съпротива на османските завоеватели и е било напълно унищожено.Разпръснало се на няколко малки махали,чийто имена не са запомнени.В 1576г е отбелязано в османски джелепкешански регистър под името "Мюдереслю", а по-късно и като "Метериз"(разночетенията са напълно възможни при изписването им с османо-турски йероглифи).Метериз на турски означава "окоп".Коя е причината селището да получи това си название не е ясна,но напълно възможна е хипотезата ,че повод за това може да е дала преградната крепостна стена с окоп пред нея,открита от археолозите преди 30-ина години,която в годините на завоеванието да е била все още читава и използуваема и тя да е дала името на селото.На два-три пъти селото се мести, за да се установи на сегашното си място в края на XVIII век. (из. Уикипедия)
    Последно редактирано от Жоро Донечки; 03-05-11, 19:56.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X