Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Общото между калвадос и ракия от ябълки е като локум и локомотив.
    Ябълките съдържат много пектин, и други белтъци, и правенето на алкохол от тях опасно и вредно.

    Калвадоса е стара изпитана технология за са избегне пектина.
    Калвадоса трябва да отлежи поне няколко години и се прави от различни сортове ябълки. Технологията е ябълките се смилат и изцеждат много добре, да остане само сока добавя се и яко захар ( така се маха голяма част от пулпа.) Оставя се да ферментира и след това се дестилира като се изхвърля смело първака и патоки,. Следва втора дестилация като се събира само около до 70г , Яко изхвърляне на първак и патоки. Следва години отлежаване ...
    Голяма мъка е , много са гадостите и трябва много работа да се изкара нещо.

    Колко трябва да си фен на тая напитка , че да си го причиниш. Въпреки всичко скъпа е и се пие по малко, че пак боли глава. За ракия има къде по хубави неща

    На околовръстното на люлин грозде за ракия бяло е на 1л червеното миналата година беше толкова. Има сини сливи на 50 стинки. Кой ще се трови с ябълки

    Коментар


    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Е каква е тогава разликата, ако щеш и от останалите плодови ракии? Иначе може да пукясаш и от житна/царевична, майстори бол

    • Alexr
      Alexr коментира
      Редактиране на коментар
      От това, което съм чел или гледал разни неща за калвадоса, това е доста измъчена технология за получаване на нещо като ракия от киселици. Киселиците са онзи много специален сорт ябълки с много танин. Изключително нисък рандеман. Двойната дестилация въобще превръща всякакъв алкохол във водка - това според мен. А дългото отлежаване е за да замаскира кривините при получения дестилат. Ако хвана едни обикновени ябълки и им бая колкото на калвадоса, мисля, че ще се получи елексир далеч по-добър от калвадоса.

    • veskov
      veskov коментира
      Редактиране на коментар
      Абсолютно! От киселици /диви ябълки и круши/ старците са правили оцет, но преди това нарязани, счукани, ферментирали, получава се нещо съвсем подобно на страшния сайдер и чак после от него оцета. Но дърветата са изсечени, старците ги няма и нямааа.
      пп 50стинки слива в Люлин и главоболието на финала вярно ти излиза като от слива
      Последно редактирано от veskov; 13-09-21, 19:12.

  • Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
    Общото между калвадос и ракия от ябълки е като локум и локомотив.
    Ябълките съдържат много пектин, и други белтъци, и правенето на алкохол от тях опасно и вредно.

    Калвадоса е стара изпитана технология за са избегне пектина.
    Калвадоса трябва да отлежи поне няколко години и се прави от различни сортове ябълки. Технологията е ябълките се смилат и изцеждат много добре, да остане само сока добавя се и яко захар ( така се маха голяма част от пулпа.) Оставя се да ферментира и след това се дестилира като се изхвърля смело първака и патоки,. Следва втора дестилация като се събира само около до 70г , Яко изхвърляне на първак и патоки. Следва години отлежаване ...
    Голяма мъка е , много са гадостите и трябва много работа да се изкара нещо.

    Колко трябва да си фен на тая напитка , че да си го причиниш. Въпреки всичко скъпа е и се пие по малко, че пак боли глава. За ракия има къде по хубави неща

    На околовръстното на люлин грозде за ракия бяло е на 1л червеното миналата година беше толкова. Има сини сливи на 50 стинки. Кой ще се трови с ябълки
    За калвадоса вероВатно си прав. Аз общо взето го консумирам само разреден с тоник (и се получава много вкусно нещо), гледам, че и в рецептите за доста коктейли включват малки дози.
    Иначе най-хубавата ракия (и то не е само мое мнение това) която съм пил, се разпространяваше от този "български малцинствен политик", както сам се определя. Ама я изпихме и няма вече от нея В един момент той разкри тайната ѝ - била "ябуковача" претакана през мачкани дюли за овкусяване. Във Войводина я правели някакви роднини на жена му. Уви, свърши отдавна.
    Белият кон кротко потропва в яхъра

    Коментар


    • Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
      .... Технологията е ябълките се смилат и изцеждат много добре, да остане само сока ...
      Я, каква изненада - хубавата ракия ставала от вино!
      Е, за мен не е чак изненада, стигнал съм до този извод експериментално.

      Коментар


      • veskov коментира
        Днес, 20:04
        ...
        пп 50стинки слива в Люлин и главоболието на финала вярно ти излиза като от слива
        За килограм, бре. Ама "ракиени" сливи. За ядене не стават, освен ако не обичаш пържени оси като братския китайски народ.
        Белият кон кротко потропва в яхъра

        Коментар


        • Сливи се вика на това дека се цепи ....другото е джанки Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cepene.jpg
Прегледи:93
Размер:33.9 КБ
ID:6771043
          На нас клиренс ни трябва , не скорост

          Коментар

          Активност за темата

          Свий

          В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

          Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

          Зареждам...
          X