Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да изберем правилната PMR446 радиостанция?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Как да изберем правилната PMR446 радиостанция?

    На пазара се предлагат стотици радиостанции на знайни и незнайни фирми и марки. Диапазона на цените е от много голям и е от около 30-на лева до няколкостотин лева. Какви са съществените разлики и каква е подходящата за офроуд използване радиостанция?

    Започвам със старата истина, че евтини и хубави неща има, но са поотделно... Обикновено за повечето модели няма никакво по-сериозно описание от това на кутията, което пък включва само няколко основни параметри и много безсмислена реклама така, че едва ли ще ни е от полза, но все пак трябва да се гледа за следното:

    1. Радиостанцията да е на разрешения диапазон 446 MHz или известен като PMR446.
    2. Да може да осигури разрешената от закона мощност 0.5W.
    3. Да може да работи на всичките 8 канала. ( Абстрахирайте се от понякога рекламираните десетки канали – няма такова нещо) за повече информация моля вижте тук

    Дотук бяха задължителните изисквания сега какво да се гледа... Първо качеството на изработка на корпуса и неговата здравина. Аз поне не съм срещал радиостанция с качествен корпус и добра антена и некачествена електроника вътре. Най-добре ще е да изберете радиостанция, на която производителя и, гарантира съответствие с военен стандарт MIL за параметри като: удароустойчивост, температурен диапазон и влаго и прахозащитеност.. Най-добрите станции са с корпус от ударо-устойчива пластмаса обикновено черна и са достатъчно големи. Няма как да се направи хем много малка хем да има всичко, което може да се очаква от нея.

    Следващата важна характеристика е да има освен CTCSS и DCS кодиране. Разбира се това веднага се отразява на ценовия клас.

    Антената е най-добре да е по-дълга и гъвкава.

    Предимство за радиостанцията е, ако работи със зареждаеми акумулатори и то повече на брой (добре е, ако са 6 х 1.2В - АА). Разбира се фирменият пакет батерии е също добър избор, но и в двата случая непременно си осигурете резервен пакет или батерии. Не си избирайте радиостанции, които са с по 3 или 4 батерии от тип ААА. Доникъде не стигат и в най-важния момент вместо да говорите вие търсите други батерии.

    Перфектния избор е радиостанция с възможност за програмиране и софтуерна настройка на параметрите.

    Ако производителят е декларирал, че радиостанцията е за професионални приложения и това отговаря на истината, ще бъде още един плюс.
    VPetrov.photography

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X