Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

    Значи от няколко месеца излезе този телефон и ми беше любопитно да го пробвам. Ето линк да го разгледате по-подробно (лошото е, че има инфо само на немски поради това че е специално за Пърл Германия). Телефона ме заинтригува заради слънчевия панел на гърба който би трябвало да зарежда батерията и е първия такъв със защита против прах, заливане с вода от всякакви посоки и падане от 2 метра със IP 65.
    Поръчах два телефона и днес ги получих. Та споделям първи впечатления. Телефона е доста голям на пръв поглед заради гумения маншон,но учудващо лек в същото време. Според някой реклами този (жълтия маншон който е свалящ се) той трябва да е фосфоресциращ но въобще не е (знаех го предварително и не съм учуден). Най-странното и приятно всъщност е,че на кутията и във документите пише, че е IP 67 а не 65 което вече е доста серизно и се равнява на новия Самсунг B2720 и Sonim XP3 ( е те изкараха вече и големия си играч на сцента XP 1300 със IP68 и малко по-стария си XP2 със IP67 и почти неразбиваем също,но за жалост на доста солени цени започващи от 340 евро за 2 ката и над 400 за 1300). Та Симвали 520 е на цена 65 евро и е доста примамливо решение да замени вярната ми Нокиа 5140и която беше пробвано неуспешно да бъде замнена със Нокиа 5510 (доста зле откъм защита) и впоследствие от Самсунг B2100 (проби му се гумената клавиатура и глътна вода на втория месец).
    Та първи впечатления от Симвали - задния капак се завива наистина с метално винтче (имам впредвид има си наистина оборотите на винт а не е като най-разпространените досега завиващи се на 90 градуса) което ме изненада приятно. Няма абсолютно никакви "екстри" ама аз и не търся такива във такъв тип телефон. Има си доста добро фенерче със два диода, супер просто меню, калкулатор,аларма и много неприятни мелодии на звънене и едва усещаща се вибрация когато е със жълтия гумен маншон. Има един огромен недостатък - първия бутон който се натиска за отключване на клавиатурата (най-отгоре в ляво + * се отключва клавиатурата) при повторно натискане по грешка направо звъни на 112 и вече звъннах 2 пъти без да искам. Просто май е въпрос на свикване. Но от друга страна в екстремна ситуация това е един огромен плюс. Не може да се смени тази функция (проверено с производителя). Метнах го няколко пъти на пода от около метър да видя как пада - никакви проблеми въпреки, че по всеобщо първоначално мнение трябваше да разбие слънчевия панел. Та ще продължавам да пиша леко по леко впечатления със времето ако има интерес. Нямам търпение да му пробвам слънчевия панел. Разбира се не очаквам чудеса,но четох по немски форуми,че върши работа и много ми стана приятно когато един германец се майтапеше,че е перфектен за слънцето на българското черноморие където го бил пробвал края на това лято. Няма да давам технически данни и т.н. има ги из нета макар ина немски,но са напълно разбираеми. Има немско,английско и френско меню иначе.Аз съм доволен... Спирам засега. Дано съм поне малко полезен ако някой е попаднал на това телефонче и се чуди. Ето и линк и няколко снимки от нета.
    http://www.pearl.de/a-PX3355-4071.shtmlНатиснете снимката за да я уголемите

Име:PX-3355_3_simvalley_Outdoor-Solar-Handy_XT-520SUN.jpg
Прегледи:1
Размер:48.5 КБ
ID:5902894Натиснете снимката за да я уголемите

Име:gal13641.jpg
Прегледи:1
Размер:71.4 КБ
ID:5902895Натиснете снимката за да я уголемите

Име:PX-3355_2_simvalley_Outdoor-Solar-Handy_XT-520SUN.jpg
Прегледи:1
Размер:71.8 КБ
ID:5902896
    висете отпуснато

  • #2
    От: Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

    От къде го поръча?
    Публикувайте отговор

    Коментар


    • #3
      От: Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

      Чрез amazon.de от setro-elektronik
      висете отпуснато

      Коментар


      • #4
        От: Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

        Малък ъпдейт - соларното работи . Дори без силно слънце,на облачно си зарежда. Мига един син диод между другите два на фенерчето. Незнам колко е ефективно,но си говоря и помага на батерията вече 4 ти ден да е паднала само с едно деление (при положение,че го бъзиках яко от просто любопитство първите дни). Звука при разговор е много силен и ясен. При ползването на високоговорителя (ужасно е силен) се чува някакъв шум, не съм сигурен дали не е лека микрофония защото съм го усилил на макс. Звъненето е супер силно също (за жалост със ужасни мелодии и няма вътрешна памет да се качват нови май). Ама се преживява, не съм "фешън" . Дразни само функцията за бързо избиране на 112 (никакъв начин да се махне няма). Започвам да харесвам телефончето все повече и повече. При по-голяма поръчка на няколко да се раздели цента на доставката е повече от добро (на мен ми излезе 38 евро за двата от Германия). Изпусках го вече няколко пъти - дори не забеляза. За бюджетен защитен телефон със приятна (и незнам въобще колко ефективна) функция на соларното, много добро фенерче, прилична защита (не смея да го натопя във вода,пък и няма ревю на което да се доверя), много добър звук при разговор и интересен,нестандартен дизайн и ниска цена не на последно място съм много доволен.
        п.с. пропуснах да напиша- зарядното за мрежата е много приятно,компактно със светещ червен диод.във комплекта (който аз купих) имаше и слушалки със хендс фрии (служат и за антена на радиото което също работи много добре). ако някой се навие да внимава защото из ибей има с 4- 5 евро по-евтини,но идват без слушалки за тази цена.... ааа и за отключване може да се ползва централния жълт бутон +* което помага да се избегне инцидентно позвъняване на 112....
        висете отпуснато

        Коментар


        • #5
          От: Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

          И може би последно засега - единят от телефоните беше подложен на "мъчение" - подритване по стъпала колкото една площадка между етажи- проблеми никакви. Потапяне във вода - напълни се . След един час пред "духалка" - отново на линия без последствия. Бях сигурен,че тия IP показатели си ги пишат ей така "за спорта" (по-точно за парите ни) . Та това е. Дано съм помогнал на някой ако попадне на него из нета и реши да си го купува. Инфо няма почти никакво за него иначе. Все пак за парите си и със уговорка да не се потапя напълно във вода си е ок телефонче.Обобщено плюсове - много добра батерия, сила и чистота при разговор,слънчевия панел работи, просто интиутивно меню,добро радио,добър високоговорител,доста здрав на удар,добро фенерче,удобни големи и стегнати клавиши,много добре се запъва и не се хлъзга на хлъзгави повърхности както и в джоб,много добър и силен обхват на места където други "издишат". Минуси - инцидентното позвъняване на 112, не е водозащитен до ниво 7 както твърдят,малко объркано навигиране във фоунбуука - при избиране на буква отива на последния номер със тази буква и се слайдва нагоре а не надолу както е обичайно.
          Това е. Може и да бяха излишни всичките тези мои писания, ама човек не знае. Следваме мотото на форума .
          висете отпуснато

          Коментар


          • #6
            От: Проба за ревю на бюджетен защитен телефон Simvalley xt 520 sun

            ОТ КАДЕ МОГА ДА СИ НАМЕРИА ЗАДЕН ПАНЕЛ ЗА МОЯ

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X