Обява

Свий
Няма добавени обяви.

външна антена за автомобилен GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• външна антена за автомобилен GPS

Рових из net-a и останах с впечатлението че има два вида GPS антени - пасивни и активни. За пасивните - ясно, активните по подобие на активните антени за FM радиоприемане в автомобили - със захранване и усилвателче за по-добро приемане на радиопрограмите и компенсиране на загубите по кабела, който понякога може да достигне 3-5 метра. Разликата обаче е там, че докъто активните FM радиоантени се захранват с +12V обикновенно по отделен кабел, активните GPS антени се захранват с доста по-малко напрежение (обикновенно в рамките на 5V) директно от GPS приемника по активното жило (GPS приемника съответно трябва да притежава тази функция; съществуват такива, които незахранват външна активна GPS антена).

Моят случай е следния: GPS приемника е Becker Cascade 7944 (комбиниран радио/CD GPS за автомобил, повече информация на www.becker.de). Тъй като GPS антената, която е включена в неговия комплект няма начин да бъде монтирана така, че да удовлетвори естетическите ми изисквания, се насочих към външна комбинирана FM/GPS антена на Calearo. В спецификациите обаче чета, че GPS частта на антената иска едни 4.5V +/-0.5V (кабела е около 5m - логично). Та въпроса ми към тези от Вас, които са запознати или могат да намерят малко повече информация е: дали тази антена ще пасне на Becker-a? Възможно ли е Becker-a да си захранва антената или може би самата антена, понеже е активна за FM и се захранва с +12V да си подава необходимото напрежение на GPS частта? Вносителите на Becker и Calearo (няма да ги цитирам кои са) са абсолютно невежи по въпроса, а и нямат търсената от мен антена на склад за да направим експеримент. Единственият вариянт е с поръчка, но хич не ми е по вкуса да поръчвам нещо за 200лв. при положение, че няма гаранция че ще сработи. В pdf-ите на Becker Cascade 7944 и Calearo Triplex - ref. 7680210 не открих изчерпателна информация по въпроса. Интересно е, че самите Calearo предлагат преходник за тяхната антена към приемник Becker.
    Очаквам Вашето мнение и препоръки.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X