Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CLIP Override ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CLIP Override ?!

Здравейте колеги,
    някой знае ли как се пуска тази услуга(не било обичайна практика да се пуска както клип и клир) CLIP Override от мобилния оператор ?
    До колкото разбрах и четох из нета би трябвало да показва скрит номер(когато ти звънят от такъв).
    Всякаква информация би ми била полезна.
    Благодаря предварително !

От: CLIP Override ?!

Никой ли не е чувал за такова животно ?

Коментар

Явно никой нищо не е чувал за това "животно"
      Удряйте ключа...

Коментар

По начина, по който е устроена телефонната мрежа, това би имало ограничено приложение в рамките на един телефонен оператор. Иначе е въпрос на политика на оператора, но стандартен начин да се включи, няма. Едва ли изобщо се предлага публичино.

Коментар

Явно не се предлага на простолюдието или по скоро нашите оператори не я предлагат...Но е факт, че я има като услуга, макар днес да ми звънна приятел(бивш служител на Виваком) и ми каза, че не са чували за тази услуга там В мтел ми е интересно колега "honda b16a2" предлагат ли точно тази услуга, защото както и колегата Ясен ти пояснява - става въпрос за показване на скрития номер, който ти звъни...Така, че ако не е проблем ще чакаме вести по въпроса, а аз ще продължавам да разпитвам тук-там

Коментар

Услугата няма изобщо как да работи между оператори - заради начина, по който се свързват централите. За случаите, когато това е необходимо, може да се направи с допълнителни средства - така се осигурява примерно работата на телефоните 112, но със съдействието на всички оператори, през които минава връзката. За останалите желаещи, вероятно всеки оператор може да я осигури в рамките на своята мрежа на определени потребители, но законът за съобщенията е доста категорично против такъв "творчески" подход към тайната на съобщенията. Ето защо си мисля, че и неофициално не се прави.

Коментар

Не съм вещ по тази част, но щом казваш, че не може да се осъществи м/у оператори ми изниква въпроса има ли тогава смисъл от такава услуга и от моя напън да науча повече, с което се изчерпва и темата.

Коментар

това се опитвах и аз да ти намекна.

Коментар

Това, което съм чел аз е, че в половината страни скритите номера не са скрити (в смисъл при звънене продължаватг да предават данни за номера), а имат още един префикс "скрий_ме"
                  В САЩ има услуга която ти показва скрития номер, ама там се минава през тол фри оператор и законови рестрикции.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X