Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С ферибот до Италия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• s_s1
    отговори
    От: С ферибот до Италия.

Със самолет съм ходил на екскурзии, но се губи връзката м/у отделните посетени места и ми е много неприятно това редене на опашки, чекиране, седене в залата за заминаващи, отиване към самолета, летене, слизане, чакане на багаж, мъкнене на багажа и товарене в таксита, метро, влакове и автобуси, настаняване в хотели, бързане, гонене на график.... по-ми е добре да си ходя на работа.

Остави коментар:

• biol
    отговори

Да опитам отново - при предварително точно планиране и плащане
    София -Рим- 20Е самолет- кацаш отпочинал 3ч,
    1 Нощувка 100Е - airbnb- апартамент с баня и кухня
    Влак Рим -Флоренция https://www.italiarail.com/pages/rou...me-to-florence 1.30ч. отпочинал -15-20Е
    Нощувка -1-2
    Флоренция -Милано https://www.italiarail.com/pages/rou...rence-to-milan 1.40ч отпочинал -15-20Е
    нощувка 1
    Милано -Венеция https://www.italiarail.com/pages/routes/venice-to-milan 2,30ч бавно досадно 20Е
    може и без спане- няма какво толкова да се види-
    Самолет Венция -София-20Е
    Транспорт 100Е+ градски ~30Е 130Е За 1 човек ( цената за двама е колкото ферибота)
    Спане 300-400Е (къмпинга също се плаща, а в апартамента имаш баня климатик кухня тв...) за семейство 3-4ч
    3ч 6-700Е - колкото ще платиш
    Влаковете в ЕС са доста удобни- примерно можеш да се откажеш от Венеция, и от Милано -да отидеш в Женева - 93$ 4ч
    има варянт за карти, но там някой който е по запознат да пише

PP 40$ кушетка Милано -Париж
    Последно редактирано от biol; 25-02-17, 23:03.

Остави коментар:

• s_s1
    отговори

Прочетох, осмислих и сметнах двата варианта за пътуване.
    Първоначалната ми идея беше да стигна до Бриндизи с фери и да обиколя цяла италия и да се прибера през Австрия.
    Вариант фери ще ми струва 125 литра гориво до Игуменица,-150 евро, около 10 Е пътни такси, фери 293 евро. Разстоянието ще премина за 13 часа до ферито още 8 часа е равно на 455 евро и 21 часа. Може да е малко, но ще съм нахранен и отпочинал като слезна от ферито.
    Вариант на ход ще ми струва 325 литра гориво -390 евро пътни такси и винетка около 210 евро. 2 кемпер стопа-100 Е. Разстоянието ще премина за 30 часа и ще направя още 2 нощувки по 8 часа или общо 700 евро и 46 часа. Ще бъда уморен и ще се нуждая веднага от нощувка.
    Резюме: фери-1 денонощие и 455 евро и мога да пътувам
    на ход 2 денонощия и 700 евро и пак се нуждая от почивка.

Остави коментар:

• Даниел Чобанов
    отговори

Първоначално публикуван от _kalata_ Преглед на мнение
    Аз пък съм фен на феритата.. спален чувал, шалте, раница храна/пиене, 2 хубави книжки ( или една по-дебела ) и пристигаш отпочинал в Италия .
    Магистралата ми е много по-скучна и изморителна.
    Между другото, за който още не е разбрал - феритата вече не акостират на пристанището във Венеция, а във Фусина.
    Колегата спомена че ще пътува с кемпер!Няма смисъл да говорим за умора.Освен ако е решил да не спира.

Остави коментар:

• sonda
    отговори

Ако е тръгнато за "навиване на километри" и конкретна работа в крайна точка, разбирам ферито...Иначе с екскурзионна цел не виждам умност..,а и Бари е Бейрут в момента от към мангали...

Остави коментар:

• maystor
    отговори

Чувал съм , че имало разклонения и отбивки от магистралите.
    Пък после хотели, мотели, къмпинги.
    Ама само съм чувал де.

Остави коментар:

• _kalata_
    отговори

Аз пък съм фен на феритата.. спален чувал, шалте, раница храна/пиене, 2 хубави книжки ( или една по-дебела ) и пристигаш отпочинал в Италия .
    Магистралата ми е много по-скучна и изморителна.
    Между другото, за който още не е разбрал - феритата вече не акостират на пристанището във Венеция, а във Фусина.

Остави коментар:

• maystor
    отговори

Не заменя обаче селския пазар под двореца в Любляна и още куп други кефове по никакъв начин.
    Иначе ферита бол, ама се е едно- вятър яко и клатене, освен ако не си фен на духането и клатенето.
    Пък и в Игуменица освен големия пристанищен плац друго няма, всъщност има - изхода за магистралата.
    Бари - кеф голям, Столипиново и Факултета цузамен , заедно.

Остави коментар:

• Даниел Чобанов
    отговори

И до Игуменица пътя е половината за кадето си тръгнал като сложиш пътните до там + ферибота и като пари излиза горе доло същото.

Остави коментар:

• maystor
    отговори

Ако има пари за харчене и мерак за фери защо не.
    Иначе Дани каза правилния маршрут.

Остави коментар:

• sonda
    отговори

Ето Игуменица - Бари- еднопосочен- кемпер и двама души без кабина, -173 евро, най-евтините легла са още 133, 9 часа път , попълват се полетата и сметката излиза :

Остави коментар:

• kbot
    отговори

Къде ги намирате тия цени?
    Аз като търся, за двама души с кола, през март, Игуменица-Бриндизи, без кабина, излиза почти 300 евра в двете посоки.
    50 евра кола, 40 на човек ...

Остави коментар:

• sonda
    отговори

Не знам защо се буташ по фериботите, кемпера се таксува по-скъпо принципно, ще дадеш 400 лева в една посока заедно с пасажерите...Карай си като човек Сърбия-Хърватия-Словения-Италия, поспри тук там, има какво да се види, ако искаш слез до морето в Хърватска и така...Остави Гърция за отделно пътуване..

Остави коментар:

• s_s1
    отговори

Не, 80 евро е за пътник с место на "дек"-а без "къмпинг".

Остави коментар:

• TigerHunter
    отговори

Не на всички кораби има опция за къмпиране на борда. Зависи си от кораба. Наистина трябва да има открита палуба, а не всички имат. В трюмовете е шумно и вонливо и не се допускат пътници по време на пътуването. Дори след акостиране, се допускат само щофьорите, ако и често да се нарушава това правило.
    Затова, компанията която обслужва определена линия има или няма подобна опция, в зависимост от корабите с които разполага.
    Трябва да се има предвид и че корабите които обслужват тези линии, не са круизни кораби и основната им функция е да поберат 300 тира и сто коли.
    Не знам цените за кемпер, щото има различни категории според габарити и обем, но ако наистина на пътник е по 70-80 евро за да "къмпингува" в собствения си кемпер, то по-скоро бих къмпингувал със спален чувал, където и да е на кораба за 10 евро, оставяйки кемпера в трюма.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 5 потребители онлайн. 0 потребители и 5 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X