От: С ферибот до Италия.
С кемпер без цел и посока в южна Италия.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
С ферибот до Италия.
Свий
X
-
Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнениеМного благодаря за линка.
Спести ми път и време.
Цената за 2-ма пътници и кемпер е 500 лв., но не ме устройва. Спестява само 320 км, защото като се разтоваря Сплит трябва да мина и през Загреб, тъй като не ми се минава през Босна и Херцеговина.
Остави коментар:
-
Ще отворя нова тема малко ще разказвам, че забравих къде съм бил, много красиво, но голямо обикаляне.
Ако се справя ще кача и снимки.
Остави коментар:
-
Да не търсиш на италианската карта Флоренция

Не ке найдеш....
Там и викат Фиренце
...и некои други дребни такива
Е приятно пътуване
не съм бил в Италия от 98г.
Една от най красивите държави от тези в които съм бил....
Качи некоя снимчица
Остави коментар:
-
Според този сайт има лодки Анкона - хърватска. Трябва само да си харесаш дестинация и дата.
Остави коментар:
-
Много благодаря за линка.Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
Спести ми път и време.
Цената за 2-ма пътници и кемпер е 500 лв., но не ме устройва. Спестява само 320 км, защото като се разтоваря Сплит трябва да мина и през Загреб, тъй като не ми се минава през Босна и Херцеговина.
Остави коментар:
-
Остави коментар:
-
Имам спешен въпрос:
Има ли ферибот от Анкона към Хърватска в този сезон и през кои дни от седмицата пътува?
С тези сайтове за ферита не мога да се оправя и не мога да намеря тел. да питам.
Пътувам с кемпер дълъг 7.20м и висок 2,80.
Плана ми е да съм на 07.03.17 на пристанището на Анкона.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.
Остави коментар:
-
Да, а от къде снимки, като не знам накъде да ходя и какви забележителности да търся.Първоначално публикуван от Shider Преглед на мнениеЕкстра, колега!
Освен да чакаме по-подробен разказ и снимки...
За сега установихме, че храната е много вкусна и бялото вино е прекрасно.
За Етна лифта не работеше, а и да работеше не ни бяха останали време и сили да щурмуваме върха.
Сега спряхме на магистралата след Козенца и утре ще обикаляме Салерно. А после Амалфи.
Остави коментар:
-
Екстра, колега!
Освен да чакаме по-подробен разказ и снимки...
Остави коментар:
-
Минах през Македония и Албания. Разтоварихме се на Бари. С бавна обиколка се разходихме по крайбрежието. А днес бяхме в Scilla. Утре ще пробваме Сицилия, с обществен транпорт. Кемпера ще почива.
След Таормина и Етна дайте идеи какво да гледаме.
Остави коментар:
-
Във всеки град си има дали ще е къмпинг или кемпер стоп но ги има.В южна италия още не съм обикалял.За кемпери забрана няма все още да си обикаляш в градовете.За бензиностанциите ги ползвам да спя когато се налага като се предвижвам от точка А до точка Б.В Бавария и по точно в Гармиш партен кирхен ме изненадоха като към цената на къмпинга ми дадоха билети за градския транспорт за деня.Париж го разгледах центъра като успях да си паркирам кемпера в близък жилищен квартал безплатно.Имайте предвит че по Европа се ползват страшно много кемпери и каравани и всичко е много уредено и така е нагласено че удобства с транспорт и предвижване не липсват.За пари не ми се говори не водя точна статистика .Екскурзията винаги ми е импровизирана без точен план и резервации.Само началото е винаги ясно посоката е Милано имам дъщеря там която тябва да я взема.От там на сетне сядаме на масата и решаваме кой на къде му се ходи.И така на следващата си нощувка рвшаваме на къде.В рамките на две седмици.
Остави коментар:
-
Как се разглежда Италия с кемпер? Колко пари ти излезе и колко дни.
Паркираш кемпера на бензиностанция? след това с джипа паркираш в покрайнините на града и с градски транспорт до центъра.
Единственото прекрасно е вечер да спреш някъде из хълмовете на тоскана да гледаш залеза над лозята и да пиеш вино.
Интересно ми е с кемпер колко време взимаш Рим -Флоренция и колко са таксите по магистралата
Реис е 5-6ч влак 1.3ч и то оставя в центъра
Остави коментар:
-
Защо два кемпер стопа ги смяташ 100евро ?
По пътя имаш достатъчно големи и хубави бензиностанции на които можеш да спиш безплатно.Миналата година обиколих Италия,Франция,Швейцария и Германия по скъп къмпинг от 30евро за 24часа не съм плащал като масово варираха от 12-15евро на денонощия.
Остави коментар:
-
И да и не.
Всичко зависи от времето което си отделил.
Пример - Флоренция можеш да я разгледаш за 1 ден, добро време е 2 дни. Но да усетиш истински града, започваш на 3 ден.
Рим 1 ден, останалото е загуба на време, освен ако не отидеш на стадиона.
Милано - 1 ден за града и 1 ден за магазините ,
Париж -като Флоренция от третия ден.
С кемпер Италия май не е много удобна, по крайбрежието да, но из историческите градове , незнам определено не можеш да влезеш вътре. Трябва да търсиш място за паркиране, после градски транспорт.
За бързането съм съгласен, но всичко зависи от планирането, не е необходимо да се посетят много места .
В Флоренция бях 3нощувки - почти 5 дни, апартамента ни беше на 3мин от Санта Мария дел Фиоре. Имаш възможност рано сутрин да излезеш на кафе- преди да са дошли туристите, след това един два музея и катедрали, почивка и вечер излизаш на разходка и вечеря.
Ако го правиш с кемпера трябва да си отделиш 1 месец и камара пари.
Отделно италианските влакове са много бързи, примерите който съм дал са за 1.3ч и 20Е , ако караш с кемпера по магистралите само таксите ще са ти толкова и ще ти е необходимо 5-6ч , а извън 10ч
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: