Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Максимална скорост

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения


      • #536.1
        Kozzzec коментира
        Днес, 19:57
        Говоря за стъклата, не да се шофира със ски очила.

    То и аз за стъклата говорех. Нямам проблем и със ски очила да шофирам, но те не са мислени за такива условия. Също както и планинските очила, за катерене на глетчери и пр. При най-високия клас планински очила, както и при ски очилата светопропускливоста е сведена до минимум - идеята е да си опазиш очите, най вече от бликове от снега, , а не да виждаш бързодвижещи се обекти в сумрак. Щото резервни очи не продават.

    Ето горе долу какво имам предвид:

    http://www.visionexpress-bg.com/asse...akla_table.jpg
    Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

    Коментар


    • Понеже шофирам с очила,си купих приставка,закрепваща се с клипс върху очилата с жълт цвят.Ползвах я около година,и после я захвърлих.Помагат когато срещу теб се задава някой с електрожен,но... когато нямаш насрещно движение,все едно караш кола с фарове отпреди ерата на халогенните крушки.Видимостта ти нощем,и в мъгла е доста по-ниска,та става малко тъпоМен ме дразни,и вече не ги ползвам.Всякакви слънчеви очила,жълти очила,фолио за затъмняване на стъкла,имат процент на пропускливост на светлината-е с тоя процент вече се вижда по-лошо,отколкото преди...

      Коментар


      • petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Очилата за "шофиране" са с различна степен на "пропускливост" и избирането на по светлите е доброто решение за вечерта. А отражателната лента в горния край е тази, която "спасява" от заслепяване. Имат ли поляризацията се "вижда"и на телефона, но и при очилата важи правилото за цена-качество.

    • Стана лаф онзи ден за автотерористите-електроженисти, и един пич се похвали, че ги е лекувал с ръчен, доста мощен лазер, който даже прогарял насочен на близко, но нещо не ми се вярва. Всяко насилие обаче води до ескалация на насилието, и само прошката може да го укроти, но тя пък иска взаимност и осъзнаване, а те пък, съдържимо между ушите - трагичен дефицит...
      ILLEGITIMI NON CARBORUNDUM

      Коментар


      • petkov_bb
        petkov_bb коментира
        Редактиране на коментар
        Зучи ми малко ловно-рибарски. Технически действието изисква подготовка- отваряне на страничния прозорец,протягане с ръка , включване....ала,бала.
        (освен ако този "лазерен лъч", не се отразява)

      • icos
        icos коментира
        Редактиране на коментар
        Звучи ми като квалифициран опит за самоубийство. Особено ако го прилага на насрещните.

      • old tramp
        old tramp коментира
        Редактиране на коментар
        И на мен така ми прозвуча, ама самоубийците стават поне двама - не ги мисля тях - проблемът е в collateral damages, което е неизбежно.

    • Светлината с дължина на вълната в жълтия спектър има по-малко поглъщане от водни капки отколкото останалата във видимия спектър. От там излизат както жълтите фарове за мъгла, така и жълтите скиорски очила. А не на последно място и жълто-черните стълбове на зимната маркировка в планината - черното заради контраста със снега, а жълтото (уж) да се види повече в мъглата.
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X