Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво е необходимо за захранване на хладилник на 220v

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Stbd
    коментира - отговор
    Все нещо някак ще спре, или няма да спре. Според хвърлянето на боб.

  • BatGeorgeone
    отговори
    Аз предлагам да се фокусираме върху казуса с намиране на добри и изгодни LIFEPO4 клетки защото БМСи има много и не са скъпи + знае се кои са читави и надежни.

    След като задълбах малко в материята, най-евтино излиза директно от Китай но се чака 2 месеца и отгоре, не ме радва този вариант.

    Има доставчици, пак китайци в Чехия, Полша, Словакия, Германия и Франция но ме дели един БРЕКЗИТ за да мога да си поръчам директно, островитяните ще ми нахулят едно мито и ДДС, все неща, които не харесвам

    Остава надеждата добри хора като Русев и Явор да започнат да вкарват клетки с не много големи надценки или ако сложат големи надценки, може би се надявам да предложат 1-2 години гаранция.

    Та сега сериозно по въпроса, има ли други конкретни варианти за набавяне на литиеви клетки с голям ампераж, разни "кондензаторчета" с по 5-10А не са интересни, говорим за неща с трицифрени ампери на клетка?

    Остави коментар:


  • veskov
    коментира - отговор
    Акумулаторът спира зарядното. Макс заряден ток и напрежение са зададени (умно или тъпо) в зарядното, затова е и зарядно, а не източник. Бмса работи с отделните елементи. Говорим за работеща система бмс, зарядно, панел, контролер все по пет лева. За жалост такива акумулатори няма.

  • Stbd
    коментира - отговор
    Объркване, дано но надали. Светодиодите по морзова азбука ще то дават степен на зареждане или каквато и да е информацуя в някой друг свят. Когато се зареди акумулатора, кой ще спре зарядното? Въобще, кой ще регистрира, че акумулаторът е зареден преди да се сети за спиране на заряда...
    Сечението на проводниците в един акумулатор е по 100 кв мм и нагоре и не издържат, китайците обаче ще успеят с 5 квадрата

  • veskov
    коментира - отговор
    За тази в линка бъркаш. На гърба има изводи за външен термистор, макс заряден ток е според захр източник/респ елементите, светодиоди индицират състоянието на всеки елемент поотделно в процеса на заряд/баланс, с моста се задава бр елементи(в сл макс5), защитата сработва от напр в/у резист( в случая от 1 до 4 в паралел,). Не че е върха , трябва ръка да пипне

  • Stbd
    коментира - отговор
    Оловни акумулатори?

  • s_s1
    коментира - отговор
    Към veskov: Да, така е, но все още вършат работа, изкарвам 2 нощи с деня между тях, само че под голям товар напрежението пада доста. Тази зима ми се случи само един път да няма слънце и да има 15 см върху колектора, т.е. да няма заряд. Лятото грижи нямам. А през зимата може да се наложи да ги заредя за 15-20 мин от двигателя на кемпера. Не е никаква драма.

  • Stbd
    коментира - отговор
    Платката от темата за 7,99 евро е далеч от тези функции. Сензорът за ток може би е запоеният напреко на платката калайдисан проводник, чакащ да провежда токовете по 120 А от слънчевите панели и 50-100-200 от алтернатор. Тази платка е за под 10 А работен ток в която и да е посока. И десеторно да се уякчи, принципът и е грешен - няма входове за мерене на напрежение, ток и температура, не показва степента за зареждане и не може да спре зареждането, защото въобще не я отчита. https://www.ebay.de/itm/10-8V-14-4V-...wAAOSwH1Vat1PY

  • BatGeorgeone
    отговори
    Снощи купих почти чисто нов А+ малък (35Л мисля) фризер на 230В, пише , че яде 65Вата.

    Чакам да ми пристигне шунта и ватметъра за да мога да измеря точно колко сок смуче от батериите.

    Имам един стар акумулатор, имам инверторите, дойдоха термостатите и 200Амперовите релета, кабели и т.н. имам, като ми дойде музата ще почна да сглобявам и ще тествам.

    Остави коментар:


  • veskov
    коментира - отговор
    Да, грешка, макар, че умния бмс прави част от същото( сградното управление). Тези от 5лв контролират темп при заряд и разрядния ток/защита, балансират, индикират състоянието на отделния елемент. Останалото го върши прост пвм контролер, пак от 5 лв . Приложимо и работещо за всякакъв единичен панел с всякакви батерии . Друг въпрос е при два и повече панела или когато е част от голяма с-ма. Тогава бмс може да е още по- евтин, а контрола и управлението на батериите да се качи нагоре в ерархията, но тогава проектирането не е от един специалист и парите са други. В заданията тук нещата са прости, но искаме да ловим с трици и пак да стане като добре оборудвано ПРУ(противо радиац укритие). Е, няма да стане.
    пп мое виждане и стратегия, формирани от практика.

  • Stbd
    коментира - отговор
    Страницата за БМС излиза да е друга - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Batt...agement_system. Първата половина. Втората за балансирането е посочена в края на първата.
    Ако БМС не работи по този начин, как се решават заложените от принципа на батериите проблеми?

  • veskov
    коментира - отговор
    Бмс-а не работи чак така, не е това и основното му предназначение
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Buil...agement_system
    най- малкото- по икономически причини

  • Stbd
    коментира - отговор
    БМС отчита с висока точност и записва данни за напрежение и ток през клетките и температурата и според заложената му логика намира какви разлики имат и как да ги поправи. Дава на външните устройства данни за температура и степен на зареждане, за да може да спират или тръгват когато трябва. Отделно от тези управляващи функции се слагат и поне част от изпълнителните - баланс, защитно изключване, възстановяване и поне един-два програмируеми изхода за превключване.

    Връзки към два бмс в категория пет лева са няколко мнения нагоре, някой ги предложи там.

    Зарядните са лесни - знае се кога и колко трябва да се зарежда и има и готови на пазара като масов продукт. Докато литиевите елементи са хикс и за производителите.
    Последно редактирано от Stbd; 25-03-21, 18:37.

  • s_s1
    коментира - отговор
    Към Stbd: Може ли линк за този БМС.

  • veskov
    коментира - отговор
    Не че нещо, но какво толкова има в един чист бмс? Всичките имат t° защита при заряд, токова при разряд, точен баланс, т.е. ще работят достатъчно надеждно и безопасно в дискутираните уловия на експлоатация. По- проблемно е зарядното у-во/ респ контр на панелите. Същевременно производителите на елементи ,,разкрачват" t граници на експл и на практика леко бягат пред теорията.
    Да, ако такива акум ще се експлоатират от -15 до + +60 и абсолютно от нищо да не се интересуваш, то ще трябват много пари.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X