Здравейте, ето едно ножче, което ми е подарък от дядото, закупих го на символична цена и искам да ви го представя по обстойно.
Предистория: Ножа ми е подарък от дядо благо, като ми каза, че ще ми направи нож за 1 лв, първо не исках да се съглася, но той ме убеди и след чакане около 1 месец и половина, го получих. Отидох до еконта за 2-3 минути, взех го и го отворих веднага, ама как излязох от еконта разкъсах плика и като го зърнах направо полудях.Красота.
ТТ данни:
Дължина на:
-острието: 11 см.
-дръжката: 11 см.
-целият нож: 22 см.
Дебелина на:
-острието: 4 мм.
-дръжката: 1,5 см.
Широчина на:
-острието: 3 см.
-дръжката: 3,2 см.
Стомана: Шх15 + шарен дамаск, шареният дамаск е тялото на острието, той е здрав и е от 65Г + 08 кп, той е средно въглероден и гарантира здравината.От шх15 е режещият ръб, тя е високо въглеродна и гарантира ряза и твърдоста.Ножлето е ковано от над 400 слоя стомана.
Кания от естествена кожа, дебела 4 мм, много здрава, шиена на ръка, ножа влиза много добре в нея, не изпада, направо е супер.Вдъхва доверие от всякъде.
Ножа тежи около 200 грама, много здрав, също вдъхва доверие.
Дръжка: От месинг, след него има кожа, след кожата орех, след ореха кожа, след кожата акация и най-накрая месинг, много е удобна, поне за мен, сега го нося на излетите с мен в гората, на откриването на ловният сезон ще съм с него, дори и някой друг нож, нов да имам пак съм с този на откриването.Ще съм с калеко ми, още не съм ловец.
Тестове:
Нямам снимки на тестовете, но ножа е трепач.С него рязах салата, но тя има метален вкус, тъй като ножа ръждясва, това не значи че е грозен.Сякъх клони дебели 7 см, дялках ги, обелих ги, стъргах върху пирон(нямаше да го направя ако дедето не ми беше дал кураж), ножа продължава да бръсне, ако щете вярвайте.През листове хартия лети, бръсне си с лекота, просто страхотен нож, няма назъбвания, отчупвания и разни такива неща. Най-добре реже месо
, най му харесва да реже месото.
Снимки:













Ето тук една мрачна снимка към връх Белмекен.

Да не забравя, искам да благодаря на Дядо Благо, за жеста който направи за мен и че беше така добър и конкретен.Благодаря деде.
Предистория: Ножа ми е подарък от дядо благо, като ми каза, че ще ми направи нож за 1 лв, първо не исках да се съглася, но той ме убеди и след чакане около 1 месец и половина, го получих. Отидох до еконта за 2-3 минути, взех го и го отворих веднага, ама как излязох от еконта разкъсах плика и като го зърнах направо полудях.Красота.
ТТ данни:
Дължина на:
-острието: 11 см.
-дръжката: 11 см.
-целият нож: 22 см.
Дебелина на:
-острието: 4 мм.
-дръжката: 1,5 см.
Широчина на:
-острието: 3 см.
-дръжката: 3,2 см.
Стомана: Шх15 + шарен дамаск, шареният дамаск е тялото на острието, той е здрав и е от 65Г + 08 кп, той е средно въглероден и гарантира здравината.От шх15 е режещият ръб, тя е високо въглеродна и гарантира ряза и твърдоста.Ножлето е ковано от над 400 слоя стомана.
Кания от естествена кожа, дебела 4 мм, много здрава, шиена на ръка, ножа влиза много добре в нея, не изпада, направо е супер.Вдъхва доверие от всякъде.
Ножа тежи около 200 грама, много здрав, също вдъхва доверие.
Дръжка: От месинг, след него има кожа, след кожата орех, след ореха кожа, след кожата акация и най-накрая месинг, много е удобна, поне за мен, сега го нося на излетите с мен в гората, на откриването на ловният сезон ще съм с него, дори и някой друг нож, нов да имам пак съм с този на откриването.Ще съм с калеко ми, още не съм ловец.
Тестове:
Нямам снимки на тестовете, но ножа е трепач.С него рязах салата, но тя има метален вкус, тъй като ножа ръждясва, това не значи че е грозен.Сякъх клони дебели 7 см, дялках ги, обелих ги, стъргах върху пирон(нямаше да го направя ако дедето не ми беше дал кураж), ножа продължава да бръсне, ако щете вярвайте.През листове хартия лети, бръсне си с лекота, просто страхотен нож, няма назъбвания, отчупвания и разни такива неща. Най-добре реже месо


Снимки:













Ето тук една мрачна снимка към връх Белмекен.

Да не забравя, искам да благодаря на Дядо Благо, за жеста който направи за мен и че беше така добър и конкретен.Благодаря деде.
Коментар