Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Български джобни ножове

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    Ето какво е:
    https://equimetals.com/catalogue/rus/gost1435-99/y10a
    Инструментална стомана.
    У10А очевидно е номенклатура по ГОСТ.
    Георги Тонев

    Коментар


    • sek.1
      sek.1 коментира
      Редактиране на коментар
      У 10 е една от най използваните у нас инструментални стомани както и ШХ 15 .

    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Бллагодаря!

  • #47
    Това остире поне аз го знам като косер

    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • jordanov sv
      jordanov sv коментира
      Редактиране на коментар
      Това е косер, да, поне по нашия край. Никога не съм виждал работещ такъв, нито по комшийски и роднински къщи, нито никъде. Обяснявам си го че навсякъде хората имаха лозарски ножици а те все пак са значително по-удобни за същата дейност. В къщи например, още съвсем малък бях и имахме чудесни немски ножици /някъде изчезнаха/ после габровски, руски, кви ли не, сега вече и съвременни. Отделно сатърчета, наджачета и т.н. А и нови косери май не съм виждал никъде...

    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Косера не е алтернатива на лозарската ножица, ползва се за друго. Примерно царевицата като се обере на ръка, с това махаш стеблото, дърпайки нагоре от земята. Слага му се дълга дръжка за да не се навеждаш много.

  • #48
    Натиснете снимката за да я уголемитеИме:IMG_20210916_191412_7.jpgПрегледи:0Размер:336.7 КБID:6771865
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • gabocvet
      gabocvet коментира
      Редактиране на коментар
      jordanov sv , това го имам от средата на 90-те години точно за бране на грозде е.

  • #49


    Сто, за това ли говориш?
    За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
    0878 79 20 61 Борис

    Коментар


    • сто
      сто коментира
      Редактиране на коментар
      Да, сега се ползват такива китайци.

  • #50
    Грозде се бере с ножица. Дали лозарска или за хартия - все тая. Там идеята е да хванеш чепката без сътресения и изпадали презрели зърна. Косере не става, това, дето gabocvet има - според мен също.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X