Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SRK Carbon V- ревю!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • SRK Carbon V- ревю!

    Обектът на днешното ми ревю:
    Здравейте, ще направя едно ревю на новият ми нож, който тествах 2 дни и имам впечатления от него!
    Предистория: Видях че Брадли продава СРК-я и си казах, че нямам нож за в гората. Сетих се че ще имам клиенти за кученца и като ги продадох се замислих дали да е Пелтонен М95 или СРК-я. Реших да е СРК-я, понеже няма да го намеря втори път в такъв завършен вид, а ще трябва да се прави постепенно ако взема такова острие, а Пелтонените надали ще свършат скоро! И така взех СРК-я и в петък му се радвах! Разбира се веднага започнах да го тествам, но за това след малко!
    ТТ данни:
    Острие:
    -Дължина: 15,5 см, като режещата част е 13,5 см.
    -Ширина: 3 см.
    -Дебелина: 5 мм.
    -Материал: Стомана Carbon V, закалена на 57-58 единици. Ръждясва, но е натопена в Coca Cola и сега има по малък шанс да хване ръжда! Разбира се трябва и да се пази, защото ако не се подсушава след миене пак ще си ръждясва!
    Дръжка:
    -Дължина: 12,5 см.
    -Ширина: 3,5 см при гарда!
    -Дебелина: 2.1 см.
    -Материал: Желязно дърво, много здраво и е много плътно, почти не пропуска вода. Има и месинг, а след него има 4 парчета кожа!
    Тегло: Според ръката ми е около 290 грама, когато го премеря ще напиша!
    Хватове: Дръжката е удобна в прав и обтане хват. Има малко гардче! Не се изплъзва при работа с ножа. Имаше въженце, което го смених с едно по-дълго, за по-сигурен хват!


    Скосяване на острието: Лек холоу гринд с конвексно заточен режещ ръб, много добре реже, сече, кастри и дялка! Е не е като финка в дялкането, но се справя чудесно!
    Рожденно място: Острието е направено в Америка от фирмата Camilus, която е фалирала. Изтънявано е 50 часа с брус от Брадли, полирано е от Хейкел_Николов и дръжката и канията са направени от Ивеца!
    Лични впечатления: Ножът е много добър от добра стомана, става за гнявене, пробвах го за 2 дни и утре ще ходя на 16 км поход, та ще направя клипчета. Задържа много добра острота след сечене, дялкане и батонинг. Бръсне след правене на батонинг на 10 дъбови дърва дебели 9-10 см, дялкане на паднали клони от бор и сечена на сухи клони от бор, дебели по 4 см. Не брсъне единствено в 1-2 см от средата на острието. Заточих го само на каиша и сега бръсне на сухо. Утре ще покажа след тестовете каква му е остротата! Когато ножът е на колана ми, не се усеща като тегло.
    Канията е много здрава от дебела кожа с пластмасова подложка вътре. Малко ухае на риба, но след време ще спре да мирише.
    Тестове:
    Рязане на хранителни изделия: Много добре реже храна, салам и сирене, кашкавал, краставица, домат и лук реже добре, веднага го измих и подсуших та няма ръжда по острието!
    Рязане на картон: Аз режа листове с хартия и един много дебел картон, от картонена касетка за домати, трудно го реже него, но пък се справя и не се изхабява!
    Дялане: Много добре дялка, не е като финка, но се справя чудесно с тази задача. Можеш да си подостриш колче за палатка.
    Сечене: Сече клони по 2-3 см с един удар. Става да си отсечеш тояга за ходене и клони до 11-12 см.
    Батонинг: Дърва по 9-10 см ги цепи с 6 по-силни удара, с дебелината си от 5 мм, цепи дърва много добре. Все едно, че е направен за това.
    Заключение: Удобна дръжка, здрава кания, добра заточка, добро острие за рязане, дялане и сечене. Много добър планински нож!
    Снимки:






    Пиратките са много добри и гърмят силно. Сложих една от тях под едно ламаринено канче и като го вдигна във въздуха стана на точка и падна върху един магазин!
    Видео: Очаквайте скоро в ревюто ми!
    Всички снимки: http://belfi4o96.snimka.bg/hobby/srk-carbon-v.548871
    Приятно четене!
    Последно редактирано от belfi4o96; 13-11-10, 20:25.

  • #2
    От: SRK Carbon V- ревю!

    Браво, симпатяго! Така трябва, детайлно и с професионализъм, да проличат мерака и познанията. Да си го ползваш със здраве, и много да те кефи!
    "Make love, not war!"

    Коментар


    • #3
      От: SRK Carbon V- ревю!

      Благодаря много!

      Коментар


      • #4
        От: SRK Carbon V- ревю!

        Хубаво ножле, ама така като кажеш , че го блъскаш по дървета ме хваща яд.Ножа си е нож, за сечене е брадвата или мачетето , за това са измислени.
        По малко, ама с хляб!

        Коментар


        • #5
          От: SRK Carbon V- ревю!

          Бравос за ревюто !
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

          Коментар


          • #6
            От: SRK Carbon V- ревю!

            От 19.03.2011г.
            Днес бях решен да го потествам този нож, приготвих се, отидох с баща ми на мястото на което отглежда кучетата и се възползвах от дървата които сме предоставили на пазача
            Започнах със сечене на дъбови дърва, не съм давал много зор, защото не бързам, а и имах доста свободно време. Беше заточен до бръснеща острота и след сеченето на дъбовото дръвце остротата почти не мръдна. Захапваше епидермиса и нокътя без проблеми! Дървото беше дебело около 5 см.
            http://www.youtube.com/watch?v=97IKBY-2O_s
            Последва малко батонинг на същите по вид дърва- дъбови! Най-дебелото беше около 7-8 см. От клипчето се вижда, че ножът се справя с тази задача без никакви проблеми. Остротата не мръдна, захапваше епидермиса без проблеми! Останах много доволен!
            http://www.youtube.com/watch?v=50PhrHlAH9E
            След това намерих една борова летва, която дъждът я беше навалял и имаше песъчинки, защото беше на земята. Започнах да я сеча, но внимателно, защото не исках ножът да се наджимби. След това направих нещо като батонинг пак на същата летвичка, за да покажа как ножът дялка. Позахаби се, може би заради пясъка, но вече бръснеше с натиск, пак захапваше епидермиса без проблеми. С дялането се справи без проблеми, като финка е !
            http://www.youtube.com/watch?v=QG4ODrRhrFY
            Прекратих тестовете, защото мисля, че показах всичко свързано със сечене, дялане и батонинг. Ще му направя и батон или там както му казват Хамериканците!
            Вечерта когато се прибрах го заточих с шкурките и пак си бръснеше като пич! Да се изкажа и аз в заточването на конвекс, по-лесно заточване няма, ако ножът е много захабен ти отнема буквално 10 минути. Аз днес за 5 минути го докарах до бръснеща острота!

            Няколко снимки:




            Вижте какъв хубав фон


            Мога да кажа, че съм много доволен от ножа и не съжалявам, че го купих. Вие докато се начудите аз го взех, било ми е писано да си е мой
            Последно редактирано от belfi4o96; 19-03-11, 21:23.

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X