Здравейте,имам една рама от чз 125 модел 516.Та въпроса ми е какъв двигател ще е най-добре да сложа?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сz 125
Свий
X
-
От: cz 125
МЗ ТС 150- ауспуха излиза странично от цилиндъра и забива в рамката, режиш, мериш, кроиш, събира се. Проблем също остава задната спирачка- оригинално е от дясно, като обърнеш обратно каплата(с венеца от ляво) и трябва да се направи привод.
По-добрият вариант е ЕТЗ 150- изпускателният отвор е разположен централно и по този начин минаваш по-тънко откъм заварките. Проблемът със задната спирачката остава.
Третият вариант е оригиналният двигател, но се обслужва малко по-редовно ако ме разбираш. Задължително с хубаво масло. Труден за каране, глъхне, пляска, тъкмо да се закрепи и чупи бутало. Тях поне ги има 4 размера после почват свободни съчетания още към 4. Въпреки всичко, тръгне ли над 7-8 хиляди оборота, забравяш за всичко.
Предимствата на МЗ е че теглят по-добре в ниски обороти, частите за тях има навсякъде, горят по-малко (бензин имам предвид, а не запалващи устройства).
Това за мен са евтините изпробвани варианти. Оборудван двигател в добро състояние трудно се намира, а за избор да не говорим, така че каквото намериш. Едноцилиндров двутактов двигател от ИЖ 350 би бил добър проект-ще има доста пропиляно време при всички положения. Скоро видях стеличка с двигател от чз 350, доказателство че не сме единственни, не губи ентусиазъм и все нещо ще стане.
-
Ако ще слагам такъв двигател по-добре ще е да е от някое ЕТЗ 251 примерно.Но мястото за двигатела е малко.Знам ,че не е тук мястото но ако някой има двигател о т цз 125 516 да предложи нещо,може да направим бартер емам много части от чз 350 както и цял мотор.
Коментар
-
Първоначално публикуван от dimitar4o Преглед на мнениеАз не мога да събера толкова голям двигател.Мястот за двигател е ограничено и така като гледам ако не е от някакво ендуро или крос.може евентуално от етз 151
Коментар
-
От: Сz 125
Можете ли да ми кажете марка и модел на двигател който да има габарити:дължина около 25 сантиметра и горе долу същата ширина,По възможност с въздушно охлаждане. Интересуват ме марки и модели на мотори,а не обяви.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар