Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mнението ви за двигател от MZ ES 150/1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Mнението ви за двигател от MZ ES 150/1

Стрелката на километража никога не е трепкала , а се движеше мазно и коректно. Стрелката на оборотомера потреперваше малко , особено на тихи обороти. При 251 беше доста по - осезаемо и трепкаше в тон с оборотите на двигателя . 251-то на ниски има доста по-големи вибрации . Относно разхода : 150-то гореше около 4 литра на 100 км. Това при смесено разумно каране. 251-то пиеше с литър отгоре, като на дълго падаше и под 5.

Коментар

Първоначално публикуван от pe6o74 Преглед на мнение
      Първият ми лично мой мотор беше МЗ ЕТЗ 150 . Взех го 1992 година , като преди това се бях доста захласнал по балканчетата. Карах го година и половина. Врътнах му 25 000 км почти без проблемно(катастрофа хубава). След това се започна сагата 251. Поне 20 съм сменил. ТС 250 също 2-3 броя. Най-новият ми мотоциклет беше 251 на 600 км - почти нов. Имаше даже червена оригинална грес по пружините на задните амортесьори. Само на 2 екземпяра от 251 съм навъртял над 40 000 км , като на единият направих 18 000 км за 6 месеца. Стартови отсечки и максимални скорости се правеха ежедневно и еженощно. С никой не съм имал "проблем" с касетата.
      Ейййй Пешо, видях се във времето назад през 91-92г. като прочетох тези твои редове. Да знаеш, че имаш двойник във паралелния свят.( това в кръга на шегата)

За ЕТЗ 150 мога да потвърдя, че е много здрав и безпроблемен мотор. Сина ми до скоро вадеше червата на един, и ....не успя да го счупи. А за 251-то нямам думи. Купих го нов от Мототехниката, на 5000 км. скъса верига от многото стартове, счупе две зъбчатки, усука вторичния вал, спука картер и след това още няколко пъти, скорости, вилки - абе неми се говори.....
      Силата е нищо без контрол.

Коментар

И баща ми каза,че немските мотори по онова време са нямали равни и са били доста популярни и често срещани.
        Аз се занимавам с симсон и етз и по-старите по село се заглеждат повече от наточените хондички Сигорно защото ги наежда на спомени от ''Доброто старо време''
        Още един въпрос в мототехника продавали ли са се части за тях оргинал или са били само в съндъците и имало ли е нещо като сервиз на мототехника,че имам оргинална книга на български за етз-то 250 и там пише интересни неща.
        Поздрави
        Последно редактирано от nbajani; 18-10-11, 18:04. Причина: допълване
        Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

Първоначално публикуван от maki449 Преглед на мнение
          Ейййй Пешо, видях се във времето назад през 91-92г. като прочетох тези твои редове. Да знаеш, че имаш двойник във паралелния свят.( това в кръга на шегата)

За ЕТЗ 150 мога да потвърдя, че е много здрав и безпроблемен мотор. Сина ми до скоро вадеше червата на един, и ....не успя да го счупи. А за 251-то нямам думи. Купих го нов от Мототехниката, на 5000 км. скъса верига от многото стартове, счупе две зъбчатки, усука вторичния вал, спука картер и след това още няколко пъти, скорости, вилки - абе неми се говори.....
          Не ми говори.... още настръхвам при мисълта само за миризмата на ГДР-ейския мотор. А онзи звук : БЗЪН-БЗЪН-БЗЪН от аспуха -отчелив и ясен на всеки оборот . Само , че се чува , когато аспухът ти е идеално прав и оригинален. Удариш ли го веднъж отдолу(в областа на резонатора) - почва да дрънка и хлопа като кокъл в тенджера. Веригата мисля , че си я скъсал , защото не си я обтегнал навреме. Проблем със скорости и валове никога не съм имал.

Коментар

И аз имах етз 251 и мога да кажа само хубави работи , наравно вдигаше 140 нямаше равен с моторите от соц. лагера може би с изключение на ява калифорния. За 3 години един път скъсах верига и това е само масло ДИТАКТ МИКС имаше само такова, бензин и гас .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X