Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със simson S51 Enduro

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със simson S51 Enduro

Здравейте колеги.Имам симсончето от ново на 8000 км.е.Не е карано от 4 г. Искам да го вкарам в строя.Разглобих му карбуратора накиснах го в кореселин смених му свеща и след почистване и продухване на карбуратора запали почти веднага.НО.започна да глъхне и неще да се форсира както трябва.Помъчих се да го регулирам но уви не успях.Има едно болче само а другото е затапано.Та въпроса ми е как се регулира карбуратора и защо е затапено това болче?Регулира ли се нещо от него или то е заводско настроено?

От: Проблем със simson S51 Enduro

Не съм сигурен но мисля че така прави когато има вода в карбуратора или някаква друга течност.

Коментар

значи виж моя проблем какав беше и дано ти помогна.направих си основен ремонт на двигателя.преди да почна ремонта моторчето си варвеше но след като смених почти всичко по двигателя и го сабрах и за очудванв тои глахне и неизка да се изфорсира като хората.давам му гас а тои прави нвщо по добно ьььььььььььььн :Д бе неизка да се изфорсира.тогава маистор ми направи карборатора сащо пипа болчето дето викаш че е затапено и пак нищо.а проблема се оказа следниа.в десниа капак на симсонката кадето е електрониката има едно правоьгално точно посредата му има нещо като часовниче и се варти.може да е намазано с боя или нещо по добно моето беше с боя на един приател пак сьс силикон и почти не се личеше такаче огледаи добре,от двете страни на това часовниче излизат мисля че по 2 кабела не се сещам точно но няма как да го обаркаш.та това часовниче заварташ го лекичко но много лекичко и форсирваш,ако нестава вартиш още малко и пак форсираш и такоа докато не се получи.в моя случаи аз завартях малко надясно и изобщо спря да се форсира и го вратнах на другата страна и мотора почна да марка направо.а сащо можеш да си провериш нивото на иглата.сори ако имам правописни грешки но не сам свикнал да пиша на бг.дано да сам помогнал

Коментар

Първоначално публикуван от kalio33 Преглед на мнение
        Здравейте колеги.Имам симсончето от ново на 8000 км.е.Не е карано от 4 г. Искам да го вкарам в строя.Разглобих му карбуратора накиснах го в кореселин смених му свеща и след почистване и продухване на карбуратора запали почти веднага.НО.започна да глъхне и неще да се форсира както трябва.Помъчих се да го регулирам но уви не успях.Има едно болче само а другото е затапано.Та въпроса ми е как се регулира карбуратора и защо е затапено това болче?Регулира ли се нещо от него или то е заводско настроено?
        Помоли някой друг да ти регулира карбуратора.Предполагам ти е високо нивото. Поздрави.

Коментар

Ако резервоара на моторетката е ръждив и аз мисля че е, защото пишеш, че не е каран 4 години ,свали си пак карбуратора и го разглоби основно, като отвиеш и конуса на иглата на поплавъка. Обикновенно там се събира ръжда, между щуцера на маркучето и иглата .
          Силата е нищо без контрол.

Коментар

И така колеги днес пак се занимавах с моторчето този път с човек разбиращ от тези неща.Проблема излезе следния взема въсдух от някъде когато с ръка позапушим отвора в задната част на карбуратора всичко си идва на място.И против всички закони на майсторлъка махнахме въздушния филтър сложихме парче картон зад него и вместо 6 дупки изрязохме само една и положението се оправи засега.Ще го видя утре сутрин как ще запали студен.
            Колега maki449 да имаше ръжда в резервоара но аз го чистих със синджир после със преобразувател водоструйка да изкара всичкия батак после накисване с нафта и накрая промивка с бензин.Пуска още малко утайки но не е в тях проблема.Нямам представа от къде взима толкова въздух че да работи само на едната дупка на въздушния филтър.
            Благодаря за съветите.

Коментар

Здравейте колеги.
              Днес със разбиращ човек се занимавахме отново с моторчето и какво установихме взема въздух от някъде много въздух защото когато ограничим достъпа на въздуха работи добре когато го направим както завода го е измислил неще.Под въздушния филтър сложихме един картон с една дупка на него и сега работи а по принцип дупките са 6.Ще го видим утре как ще запали по този начин но засега работи форсира се и върви.Чудно ми от къде взима толкова много въздух.А що се отнася до резервоара да имаше ръжда но мина доста процедури първо с синджир после преубразувател после накиснат с нафта и накрая измит с бензин.В карбуратора няма нищо отварям го вече със затворени очи почистен е хубаво като преди това съм го киснал в кореселин.Нивото също е нормално регулирал съм го като съм гледал норматививте в един немски сайт Simson BVF Vergaser 16N1 und 16N3 - Daten und Einstellen.
              Благодаря за съветите все пак ако все пак някой има някаква идея от къде може да е проблема да пише все пак.

Коментар

Колега завий малко винта за въздуха ако не се оправи провери дали ти смуче въздух от семеринга на коляновия вал зад магнета провери дали са ти читави гарнитурите на картера на карба абе всички възможни гарнитури,но според мен като си си играл с карба си разбазикал винта за въздуха.А с картона по-малко ли върви от преди?
                Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

Коментар

А как да си почистя ръждата от резервоара на симсончето?

Коментар

Първоначално публикуван от sashetoo Преглед на мнение
                    А как да си почистя ръждата от резервоара на симсончето?
                    Бяла мозайка,яко тръскане , промиване и подсушаване на силно слънце

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X