От: За Регистрация
А договора за покупко продажба какво е,в случая тук е точно така,фирмата е продала на първия собственик който по закон си е и сегашен собственик чрез нотариално заверен договор за покупко продажба с който фирмата си го отчислява от данъчното и вече не притежава мотора,какво още не ви е ясно незнам.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
За Регистрация
Свий
X
-
Те тука наш'те убаво са го измислили - собственик на МПС-то е САМО този, дето го пише в талона. Единствено той може да продава, дава за скрап, или квото и да е. Никакви пълномощни на тоя Свят няма, които да те упълномощават да си собственик.
Дори да речем купил си го, обаче си решил да го дадеш за скрап - не можеш! Трябва талона да е на твое име.
Остави коментар:
-
Я сега прочети внимателно началото и кажи кой е тъп.Обяснявам за малоумници,по описанието следва че мотора е продаван 3 пъти,първи път от фирмата към първи собственик който в момента се води собственик въпреки че талона не е сменен,втори път този първия вече нормално не може да го продаде защото не го е регистрирал на свое име,дава двата талона и продава мотора,и трети път по същия начин защото друг вариант няма.Ако не си разбрал за малоумници ще го напиша още по подробно.Първоначално публикуван от MFr Преглед на мнениеТи си единствения, дето за момента кърти тъпомера, защото не можеш да четеш. Не е споменато настоящият ползвател да има пълномощно.
единствен собственик е фирмата и тя може да реши на кого да го прехвърли, ако разбира се изобщо е възможно (няма запор или под.).Последно редактирано от hristo jivota; 02-04-17, 00:59.
Остави коментар:
-
Ти си единствения, дето за момента кърти тъпомера, защото не можеш да четеш. Не е споменато настоящият ползвател да има пълномощно.Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнениеДа взема да изкажа едно компетентно мнение че и тази тема ще удари тъпомера по сложност.Така,собственик на мотора в момента е първият собственик след фирмата,говорим за нотариално заверено пълномощно,до като той не го регистрира на негово име и следователно продаде мотора няма как да има редовни документи.
единствен собственик е фирмата и тя може да реши на кого да го прехвърли, ако разбира се изобщо е възможно (няма запор или под.).
Остави коментар:
-
Да взема да изкажа едно компетентно мнение че и тази тема ще удари тъпомера по сложност.Така,собственик на мотора в момента е първият собственик след фирмата,говорим за нотариално заверено пълномощно,до като той не го регистрира на негово име и следователно продаде мотора няма как да има редовни документи.
Остави коментар:
-
леле леле, докъде сме се докарали! пари за части и обслужване даваш,ама за поддържане на регистрацията-не. не го разбирам?
тате ми е казал-който има брада си има и гребенче! накратко моето мнение-положението с документите е голяма плетка. имал съм такъв случай,като твоя. парите дадох на човека,който го продава, но преди това се свързах със собственика на мотора и си направихме среща. те двамата да се оправят с парите пред мен, а после със собственика по талон отидохме до нотариуса и го прехвърлихме на мое име. никога не съм си позволявал да карам моя мотор с документи/талон на друг собственик. щом е мой в талона пише точно това.... успех!
Остави коментар:
-
Няма начин "всичко да е точно", ако моторът не е на името на този, който го продава! Силно се чудя на акъла на хора, които "купуват" МПС "без прехвърляне". Даваш едни пари и срещу тях получаваш нещо, което реално не е твое ...Първоначално публикуван от chavetoo Преглед на мнение... Защото може всичко да е точно просто първия купувач да не го е прехвърлил и така.
Остави коментар:
-
Аз не разбрах за каква кубатура говорим, защото до 300сс ако не се лъжа не се минава нотариус. Затова този хвърчащ лист може да си е съвсем редовен документ.Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнениеСобственика по талон във всеки един момент може да дойде и да си вземе мотра. Тая "бланка" дето ти я обещават е нищо повече от един хвърчащ лист с който можеш да си изтриеш гъза! Тоя дето ще ти я попълни и подпише няма правни основания да се разпорежда с чуджа вещ, а мотора е чужда (за него) вещ щом не е прехвърлен по надлежния ред!
Мен ако питаш се свържи с фирмата и попитай какъв е случая с мотора. Защото може всичко да е точно просто първия купувач да не го е прехвърлил и така.
Остави коментар:
-
По добре продължавай да разгеждаш обявите за това което те интересува това не е твоята машина.
Сега имаш само мерак и пари за такъв мотор и е въпрос на време да си намериш точния мотор без да има условности и клопки за бъдещи незнайни проблеми.
Щото с тази "бланка " може да нямаш и пари и мотор в един момент.
Остави коментар:
-
Собственика по талон във всеки един момент може да дойде и да си вземе мотра. Тая "бланка" дето ти я обещават е нищо повече от един хвърчащ лист с който можеш да си изтриеш гъза! Тоя дето ще ти я попълни и подпише няма правни основания да се разпорежда с чуджа вещ, а мотора е чужда (за него) вещ щом не е прехвърлен по надлежния ред!
Остави коментар:
-
За управление на фирмено МПС не трябва ли пълномощно.
Остави коментар:
-
Собственик е ЕДИНСТВЕНО този вписан в талона (в случая софийската фирма). Този, който в момента го управлява, ако има договор (то тогава той е собственик) да си го прехвърли на себеси, а след това да го продава. Никакви хвърчащи листа не вършат работа, тъй като най-вероятно мотоциклетът е запориран.
Остави коментар:
-
За Регистрация
Здравейте искам да закупя един мотор който има малък и голям талон но сегашният собсвенник ми каза че не може да прехвърлим мотора през нотариус понеже не е прехвърлен от (3то лице) тоест още по предишният собственник на мотора . Мотора се води на фирма и е със софийски регистрационни номера. Настоящият собсвенник твърди че като закупя мотора ще попълним някаква бланка на която ще пише че съм закупил мотора от него и на каква цена, също така каза че ще се подпише на нея и така отговорността ще падне изцяло на него (вярно ли е това или не ?) .Понеже съм от Стара Загора и попитах дали ще мога да карам този мотор със софийска регистрация тук в Ст. Загора и човекът ми каза че няма как да сменя номерата ,но ще мога да го карам без проблем със софийските номера в Стара Загора но трябва само да си плащам данък м гражданска отговорност и за това искам да попитам дали е вярно или не ?. ю
Ще ви бъда благодарен ако помогнете колеги !!!!Тагове: Няма
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.
Остави коментар: