Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Преди 10 години продавах една Gilera 125 ендуро, купувачите питаха rotax ли е мотора, а аз отговарях - не е. И интереса приключваше до там.Сигурно е имало защо. Аз тези италианки не ги долюбвам, чупят се, няма части, продават се изключително трудно след това.
    Последно редактирано от viki terzieva; 24-02-10, 08:25.
    Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Първоначално публикуван от Радо Преглед на мнение
      Преди 10 години продавах една Gilera 125 ендуро купувачите питаха rotax ли е мотора а аз отговарях не е и интереса приключваше до там.Сигурно е имало защо аз тези италианки не ги долюбвам чупят се няма части продават се изключително трудно след това.
      Зависи на какъв мотор ще попаднеш все пак откъм изпълнение на рама и окачване са си на ниво, регулируемо окачване, настройка на твърдост, а двигателите са австрийски. Ако бяха толкова калпави нямаше да се произвеждат от 1989г до днес със съвсем незначителни промени и да се слагат и на картовете , а като дизайн за годините си изпреварват много японски мотоциклети в този клас
      Относно този двигател се монтира и на РС-а, където англичаните припадат по него, а части се намират ebay и много други сайтове са пълни
      Последно редактирано от viki terzieva; 24-02-10, 08:24.
      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Колеги, с горивото не сте много точни по въпроса...
        Това 3 литра на 100 км. да, съгласен съм, ама при ниски обороти ( да кажем под 7 ), а аз, както го карам, за такав разход не мога и да си помисля. При каране постоянно с газ до краЙ минимум 6 литра на 100 км. ще даде разход... И то, ако на мотора, всичко му е наред.
        Последно редактирано от viki terzieva; 24-02-10, 08:23.
        [SIZE=5][FONT=Comic Sans MS] UAZ 469 for off-road[/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Граховски Преглед на мнение
          Колеги с горивото не сте мн точни по въпроса...
          това 3 литра на 100 км. да съгласен сам ама при ниски обороти ( да кажем под 7 ), а аз както го карам за такав разход не мога и да си помисля. При каране с постояно с газ до краи минимум 6 литра на 100 км. ще даде разход... и то ако на мотора всияко му е наред.
          Въпроса ми бе точно такъв - нормално каране асфалт иначе предполагам че като го метна из планината няма да е 3 .
          Питах понеже ще ми се налага да минавам доста км и ми се изкаше да бъда запознат с разхода . Понеже не съм карал такъв тип мотори и ми е чудно удобно ли се карат .
          Последно редактирано от viki terzieva; 24-02-10, 08:22. Причина: използване на 4 вместо "ч"
          Land Rover Freelander 1,8i

Коментар

Първоначално публикуван от izdan Преглед на мнение
            Въпроса ми бе точно такъв - нормално каране асфалт иначе предполагам че като го метна из планината няма да е 3 .
            Питах понеже ще ми се налага да минавам доста км и ми се изкаше да бъда запознат с разхода . Понеже не съм карал такъв тип мотори и ми е 4удно удобно ли се карат .
            За планината и 10 литра може да качи на 100км.
            За удобство е удобен мотора, върви много ама все си има по него нещо за чепкане.

Коментар

До: Аprilia rx 120 vs aprilia rx 125 rotax

Привет. От няколко дни имам Априлиа125 с ротакс 123 двигател. Та за тая клапа , какво е , що е ....Ако някой е наясно да ми обясни , моля/

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Граховски Преглед на мнение
                За планината и 10 литра може да качи на 100км.
                За удобство е удобен мотора, върви много ама все си има по него нещо за чепкане.

Като ви слушам, направо полудявам Нямам търпение да го взема и да го тествам.
                Иначе мога ли да му сменям пиньона ( мисля, че така се казва зъбчатката на ДВГ, но не съм сигурен ) с по-голяма, когато съм на асфалт и откъде се купуват този тип части
                Последно редактирано от viki terzieva; 25-03-10, 08:08. Причина: правопис
                Land Rover Freelander 1,8i

Коментар

Първоначално публикуван от izdan Преглед на мнение
                  Като ви слушам направо полудявам нямам търпение да го взема и да го тествам.
                  Иначе мога ли да му сменям пиньона ( мисля 4е така се казва зъбчатката на ДВГ но не съм сигорен ) с по голяма когато съм на асфалт и от каде се купуват този тип части
                  Да, правилно е пиньони! Та тях можеш да ги сменяш когато си поискаш, те на тези априлии за по гората са си перфектни - 13 отпред, а отзад 49 или 48 зъба. Има ги в почти всеки магазин за мотори.
                  А иначе аз продавам една априлийка, ако има нещо пиши лично.
                  Последно редактирано от viki terzieva; 25-03-10, 08:07. Причина: правопис

Коментар

До: Аprilia rx 120 vs aprilia rx 125 rotax

Първоначално публикуван от nikana Преглед на мнение
                    Привет. От няколко дни имам Априлиа125 с ротакс 123 двигател. Та за тая клапа , какво е , що е ....Ако някой е наясно да ми обясни , моля/
                    Тая клапа се управлява от електромагнит който се командва от електронния блок, като се отвори позволява по-лесно да излизат газовете в резонатора и мотора по лесно да се развърти. Отваря първо м/у 2000/2500 об/мин и после м/у 7500/8000 об/мин зависи от настройките, клапата ти се намира в цилиндъра и, ако я вадиш да я почистиш трябва да внимаваш да не объркаш посоката и /с фаската надолу/ е правилното и положение.

Коментар

Аз не съм фен на Априлиа, а пък точно този модел..(ужас) Тези клапи правят мн ядове
                      Последно редактирано от viki terzieva; 25-03-10, 08:06. Причина: правопис

Коментар

Първоначално публикуван от yamaha 250 Преглед на мнение
                        Аз не съм фен на Априлиа, а пък точно този модел..(ужас) Тези клапи правят мн ядове
                        Че какъв е проблема с клапата, като е почистена и правилно регулирана си работи без проблем. Ровя се в чуждестранни форуми точно този двигател Ротакс 123 и 122 който са почти едентични, се монтират на априлия рс, Аф1, туарег, рали, Мх,Рх, Сх, Етх от 1988-сега. Системата представлява едно жило и соленоид, които чрез него изтегля клапата. Друг е въпроса, ако е обърната клапата от некадърен майстор , както и същия този двигател се монтира на картовете. Не случайно има клас Ротакс макс!
                        Ето сайта на Ротакс където може да прочете нещо повече преди да дава безпочвени твърдения: http://www.rotax.com/en/Engine/2004/...ine.Models.htm

Коментар

От: Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Spower, знаеш ли каква е разликата между двата двигателя 122 и 123?В цилиндрите ли е?
                          Последно редактирано от viki terzieva; 17-06-11, 13:51. Причина: неизползване на главни букви
                          Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Първоначално публикуван от Мир0 Преглед на мнение
                            spower знаеш ли каква е разликата между двата двигателя 122 и 123?В цилиндрите ли е?
                            Да, разликата е в цилиндрите и блока, както и в магнета, а за двигателите със стартер има разлика и в bendix cover една капачка, която задържа бендикса, отделно при 122 започват да слагат и карбуратор деллорто 28мм, но това не е проблем сменя се с 34мм. Отделно за цилиндрите може да се сложи от 122 на 123 цилиндър, но с разпробиване на дупките за шпилките бях намерил и снимки в нета как става, отделно на 123 може да се сложи цилиндър от ротакс макс, но се прави допълнителен смукателен канал в блока на 123 и се наварява на аргон и челосва, за да легне цилиндъра, прави се и стоманена подложка ... Операцията я направих, резултата е осезаем Кажи какво конкретно те интересува
                            Последно редактирано от viki terzieva; 17-06-11, 13:52.

Коментар

Re: Аprilia RX 125 vs Аprilia RX 125 Rotax

Ами доста работи, пиши ми на скайп nesht0t0 че тука във форума няма да стане
                              Derbi Senda 50/70 1997 --> Suzuki RMX 250 1994 --> Suzuki RM 125 1991 --> KTM EXC 125 1998

Коментар

Колко пък върви?!? Вие го прехвалихте :Д
                                Последно редактирано от viki terzieva; 17-06-11, 13:53. Причина: Неизползване на главни букви

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X