Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Ендуро - необходими документи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Ендуро - необходими документи

Привет на всички!

Издирвам си чисто ендуро - CR250 или WR250 за каране изключително в планините. Не смятам да го регистрирам.

Проблема с който се сблъсквам до момента е, че нито един от моторите, който съм открил няма каквито е и да е документи с него. Логично е, след като няма да го регистирам да не ми трябват тези документи, не усещането, че може да купя на някое момче откраднатия мотор ме спира за момента да направя тази стъпка.

Как постъпвате вие при покупката на ендуро? Каква гаранция мога да изискам?

До: Покупка на Ендуро - необходими документи

Ако имаш познат който бачка в кат можеш да му продиктуваш номера на рамата да провери дали е краден . лошо е да има документ и ти да клъвнеш да го земеш без . Много лошо могат да те прецакат.

Коментар

Значи правилния въпрос е, как се процедира, ако нямаме познати в КАТ.
      Поздрави!
      Последно редактирано от El; 08-03-09, 22:38.

Коментар

По същия начин.
        КАТ предлагат тази услуга срещу заплащане. Без шуробаджанащина(доколкото е възможно в милата ни татковина)

Коментар

Абе как мотор без документ?!
          Щом няма документ значи има нещо.
          Такива мотори върват на половин цена.
          А ако има някой който да плати цена като за редовен мотор, проблема е негов - да си носи последствията след това.

Или фактура, или договор за покупкопродажба от чужбина и митнически документи от вноса.
          И задължително нов договор за покупко-продажба с човека от който купуваш.
          Пишете купувач, продавач, лични данни, цена, всичко.
          Аз така правя, ако някой откаже значи има нещо гнило.

Коментар

И аз съм на мнението на Жоро, това че моторът няма да се регистрира, не означава, че няма документи.
            Моят си е с митническа декларация, оригинален американски талон и си направихме договор за покупко-продажба с продавача, въпреки че той не искаше

Така че, ако нямат документи, не се занимавай.
            Per aspera ad astra.

Коментар

ако няма документи цената поне на полвина, но риска си е изцяло твой.

Коментар

В Германия тези мотори също не се регистрират и се продават само със договор писан на салфетка, така че не мога да очаквам, че всеки внесен в БГ има нещо повече от това.
                Смятам, че заверка при нотариус и документ за покупка от продавача са достатъчни документи. Ако се окаже, че е краден, по данните в паспорта не би трябвало да има проблем полицията да го издири, така че и проверката в КАТ не си струва.

Бтв. смятам, че открих моя мотор от наш съфорумник тук - с документи е и може би скоро ще се похваля.

Благодаря за отговорите!

Коментар

Първоначално публикуван от matros Преглед на мнение
                  ако няма документи цената поне на полвина, но риска си е изцяло твой.
                  Това е голямата грешка! Дори и без пари да ти го дават не го вземай!
                  Ако никой не купува крадени вещи, то и интереса за кражбата им ще намалее!
                  Още повече, като знаеш, че следващият път може да продават твоя мотор - на половин цена!
                  Последно редактирано от rfi; 17-03-09, 09:05.
                  Lesidren.com

Коментар

Първоначално публикуван от rfi Преглед на мнение
                    Това е голямата грешка! Дори и без пари да ти го дават не го вземай!
                    Ако никой не купува крадени вещи, то и интереса за кражбата им ще намалее!
                    Още повече, като знаеш, че следващият път може да продават твоя мотор - на половин цена!
                    Това че няма документи не означава,че задължително трябва да е краден.В много случай изваждането на загубени документи струва повече от самия мотор(за Австрия става дума)Ако ще се кара само офф роуд и мотора си заслужава ще го взема и още как.Пък някой да ми обеснява че може да е краден и т.н...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X