Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет Aprilia Rx 125 или KTM 125 EXC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет Aprilia Rx 125 или KTM 125 EXC

Здравеите аз и брат ми сме решили да си земем Ендуро мотори втора ръка.
    Спряхме се на Aprilia Rx 125 ili KTM 125 EXC и двете машини са 2Т но вие сигурно знаете но мисля че КТМ-а не е стриит легал защото не забелязвам да има мигачи и стопове...
    смятаме моторите да ги караме в града и от време на време да се катерим по Витоша или Стара планина.
    А и още нещо заслужава ли си да изчакаме още година и да си вземем 250 или 350 кубисови (с брат ми сме на 17 и двамата) но ми казаха че трябва 3 години стаж да имаме на мотори за да караме такава кубатура...
    ам бюджета ни е кам 3000лв мах на човек за самите мотори а оттам нататъка вече ще му мислим за постягането ва машините и честите попреавки.
    весоки сме 182 и 185
    тежим 75кг и 85 кг
    Мерси предварително
    Последно редактирано от .:ReapeR:.; 13-10-08, 11:21. Причина: Help или Помощ не се използват за заглавие на такива теми.

До: Моля за съвет Aprilia Rx 125 или KTM 125 EXC

Първо и най-основно - заделили ли сте бюджет за екипировка?
    Второ - има още доста, което може да се прочете в този фолум - разгледай раздела избор на мотор из основи.
    трето ... засега няма
    Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от .:ReapeR:. Преглед на мнение
      Здравеите аз и брат ми сме решили да си земем Ендуро мотори втора ръка.
      Спряхме се на Aprilia Rx 125 ili KTM 125 EXC и двете машини са 2Т но вие сигурно знаете но мисля че КТМ-а не е стриит легал защото не забелязвам да има мигачи и стопове...
      смятаме моторите да ги караме в града и от време на време да се катерим по Витоша или Стара планина.
      А и още нещо заслужава ли си да изчакаме още година и да си вземем 250 или 350 кубисови (с брат ми сме на 17 и двамата) но ми казаха че трябва 3 години стаж да имаме на мотори за да караме такава кубатура...
      ам бюджета ни е кам 3000лв мах на човек за самите мотори а оттам нататъка вече ще му мислим за постягането ва машините и честите попреавки.
      весоки сме 182 и 185
      тежим 75кг и 85 кг
      Мерси предварително
      Четеш Форума и решаваш кво да вземеш така е наи лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
        Четеш Форума и решаваш кво да вземеш така е наи лесно.
        Повечето нови членове на форума им е по лесно да пуснат нова тема и да чакат някой да напише нещо мъдро там
        Пътя на най-малкото съпротивление.
        2010 CRF 250 R

Коментар

Ами то брат ми си я има екипиравката брониран е от главата до петите (преди се занимаваше с даунихлл)
          А иначе аз ще дам по нататък около 1000 лв мах за брони,каса и т.н.
          Засега ни е най-важно да си намерим читави мотори...
          Доста изчетохме от форума и затова се спряхме на тези двата мотора.
          Просто искахме да видим дали манияците ще одобрят изборат ни
          Мерси все пак

Коментар

Добре поне си оцелил каде да пуснеш темата,поразрови се малко не е трудно

Коментар

Твърдо за ЕХС125
              Незнам RX125 дали изобщо може да се сравнява с ЕХС-то
              Поне по цена са несравними.
              2010 CRF 250 R

Коментар

За последен път ако може да ми намалите простотията...
                Не мога да разбера този ктм дето съм го посочил по горе може ли да се регистрира?Защото мотора доколкото знам се води ендуро и би трябвало да може да се регистрира а не виждам мигачи и стоп .
                Накратко мотора може ли да се кара свободно в града?
                И ако не е пригоден за града как може да го пригода... ако това е усаществимо естествино
                Езвинявам се за Flooda но просто няма кои да ми обясни а се шчупих да търся теми в форума...

Коментар

..значи по принцип ехс може да се регистрира..стига да има изрядни документи иначе това си е легален модел
                  сега въпросният който вие сте намерили ние няма как да го знаем какъв е и какви документи има

иначе твърдо залагам на ехс125 то

и конструктивно е по добре а и ситуацията с поддръжката и частите в момента с ктм е много по добра

и да -има смисъл сега да вземете мотори а не да чакате..взимайте и си карайте хем ще натрупате и опит и преживявания пък по натам ще вземете и по големи мотори

Коментар

Първоначално публикуван от .:ReapeR:. Преглед на мнение
                    ...Не мога да разбера този ктм дето съм го посочил по горе може ли да се регистрира?Защото мотора доколкото знам се води ендуро и би трябвало да може да се регистрира а не виждам мигачи и стоп ...
                    В момента имам ЕХС125 който е регистриран в България. Мотора обаче идва от Италия с необходимите документи - италиянския талон, документ че е отписан от полициата в италия и договор за покупко-продажба.
                    Моя има само фар и стоп.
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Мерси за помоща
                      Определено ще е ктм-а

Коментар

Само с това каране в града не знам как си го представяте.... оффроуд гумите на мотора се ядат много по-бързо на асфалта, отколкото тези на колелото(правя сравнението заради брат ти, а и аз вече имам база за сравнение - докато за колело не е проблем да го караш с DH гуми в града, то за мотора е проблем).
                        Т.е. ако сте решили основно в града и от време на време в гората май ще трябва да се насочите и към супермото гуми+джанти.
                        Per aspera ad astra.

Коментар

Има Ендуро гуми и Ендуро гуми - гамата е доста разнообразна.
                          Има си гуми 50/50, които се водят ендуро, но си стават и за асфалт. Проблема про тях е, че не харесват кал - само като я видят и почват да се пързалят. Ако се кара на сухо - стават и за офроуд. Идеални са за каране предимно в града и от време на време в гората.
                          Супермото гуми съвсем не стават за гората, а и малкия цолаж допълнитемно убива ендуро възможностите (преминаване на прагове, бордюри и т.н.)
                          Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Какво сте го погнали човека бе.
                            може да е решил да кара с траялски гуми, негова работа си е.
                            Вземай КТМ-а това си е спортен ендуро мотор висок клас
                            тая априлия е някаква градска смешка.
                            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Искам само да кажа,че имам Aprilia Rx125 и мога да потвърда че мотора е супер нямам никакви оплаквания и най-важното е,че върви много.Сам си направи извод баща ми е 100 кила и като го сръчка на нагорнище се подига предната гума.Но не съм компетентен по въпроса с КТМ-а.Затова оставям на съфоромниците да ти помогнат.
                              Последно редактирано от iva_kx; 30-10-08, 16:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X