Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между ендуро и кросов мотор?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Каква е разликата между ендуро и кросов мотор?

    Извинете ме за въпроса, ама нищо не разбирам...

    Колеги, по принцип не съм любител на двуколесните машини, но скоро видях в двора на съседа някаква доста раздрънкана на пръв поглед такава. Не съм го гледал от близо ама взе нещо да ме човърка интереса. Да си призная не съм карал мотор никога, и честно казано ме е страх защото досега нямам излизане с колело и да не съм се пребил някъде здраво, пък какво остава да яхна нещо бая по-мощно, нали разбирате. Но въпреки здравия разум нещо продължава да ме гложди. Та въпросът ми е следния, със сигурност ще ви се стори глупав - извинете за което, каква е точно разликата между ендуро и кросов мотор? Кое къде и как се кара и как да разбера машината на съседа кое от двете е? Благодаря ви предварително!
    Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

  • #2
    KING DINGALING, това е дълго за обяснение, но мога да ти го кажа по-простичко. Ако няма фар е кросов, ако има - ендуро. Кросовият се кара на писта за крос, а ендурото - навсякъде. Не че кросовият не може, но ако се стъмни в гората! Кросовият по принцип е по-лек и винаги без стартер, а ендурото е по-тежък и има или няма стартер. Повечето фирми до скоро правеха ендурата по-осакатени т.е. по-малко коне, мо вече изискванията в този спорт се качиха и мощността им е еднаква. В скоростните кутии също има разлика. Обикновенно при ендурото съотношението е такова, че да могат да се катерят стръмни участъци и да се преминават трудни ситуации без да буксува задната гума. А бе, за да го познаеш от раз гледай има ли фар или няма!
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

    http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

    Коментар


    • #3
      Мерси много, това наистина е добро обяснение на кратко. Но мисла че ще е по добре и за мене и за околните да се движа на 4 колела. Както казах с колело се пребивам редовно, с мотор или ще се утрепам или друг ще утрепам. И в двата случая се кофти пък и още не ми се мре толкова.
      Ain't no party like an OFFROAD party, cause an OFFROAD party don't stop...

      Коментар


      • #4
        Това е минало, минавайте на джипове!

        http://www.membrana.ru/articles/tech...03/223400.html

        Ето как се прави:

        http://moto.boloto.ru/club/claus01.html

        Коментар


        • #5
          РАзликата е че кросовия става и за ендуро но ендурото не става за кросс

          Коментар


          • #6
            Разликата е много тънка между ендуро и крос, по скороима много различни типове мотори които преливат от шосеен до кросов.
            Като се започне от TDM, минаваме през XTZ, Трансалп и др които са между шосеен (турист) и ендуро, след това идват KLR, XT - които за мен са си чистото класическо ендуро, след тях слагам ХR, TT-R, след тях с други възможности WR и така модния из Ендуро средите CRF--X, тук вече идват наред и кросаците. Макар, че за мен последните два са повече кросови отколкото ендуро, но това е въпрос на друга тема.

            Коментар


            • #7
              А понеже от много време ме човърка една мисъл!Из софия се разхождат мотористи с мотори наречени от тях Х-РАД който много приличат на кросови и ендуро!Какво представляват?Или по точно каква е различното в тия мотори!Единственото което забелязах е че са с гуми на пистов мотор!
              https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

              Коментар


              • #8
                Предполагам, че говориш за супермото

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X