Благодаря предварително за помоща.Значи спрял съм се на горе посочените два модела ако може да ми дадете някакви насоки? годините на моторите са между 1996-2000.Тряба ми за път с лека пресечена месност и да не е много капризен,притеснявам се за доминатора че е с въздушно охлаждане.И ако може разход да кажете?Приготвил съм до 3500лв.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650
Свий
X
-
До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650
Ами естествено че Хонда много по добрия вариант от Италиански мотор.То по добре ХЛ пред Априлия.
Хондата по проста подръжка и малък разход по консумативи по здрав в пъти от каквото и да е ИталИАнско чудо.
А и не за 3500 а за 3000 и доста под ще си намериш мнооого добро ендуро Доминатор ли ХР ли ТТР ли всичко ще е по добре от Априлията познавам 4 човека с Априля Пегасо вобще не са доволни .Последно редактирано от Тануцо; 14-02-10, 20:32.LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE
-
Това някак ми звучи като Трабант или BMW.Разбира се че хондата е най - разумния избор части за модела каквото си пожелаеш ами като се счупи нещо на таз априлия какво ще правиш??? За въздушното охлаждане е изписано твърде много по форума от какво му се плашиш.Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F
Коментар
-
По самият въпрос може да си съди че си нямаш много идея от моторите , и не си чел - тук има доста инфо , попрегледай го , и тогава . Не знам на какво се базират тревогите около въздушното охлаждане , но за да прегрееш въздухар се изисква особено търпение и глупост ( работа на място и т.н.) . Гледам и препоръките - ХР и ТТР нямат стартер , другото е сравнение между Трабант и БМВ , все неуместни ( да не говориме че Пегасото и Ф 650 са доста подобни и правени на едно място ) , просто не са в една ниша , Априлията си е шосейно ориентирана , Доминатора пък е един от най-доказаните и разпространени модели в класа си , и е доста по-добри възможности извън пътя. Кажи защо си се спрял на тия двата ,какво си карал и колко , може пък да получиш по добри съвети . През лека пресечена местност се минава с почти всичко ..
Коментар
-
Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнениеПо самият въпрос може да си съди че си нямаш много идея от моторите , и не си чел - тук има доста инфо , попрегледай го , и тогава . Не знам на какво се базират тревогите около въздушното охлаждане , но за да прегрееш въздухар се изисква особено търпение и глупост ( работа на място и т.н.) . Гледам и препоръките - ХР и ТТР нямат стартер , другото е сравнение между Трабант и БМВ , все неуместни ( да не говориме че Пегасото и Ф 650 са доста подобни и правени на едно място ) , просто не са в една ниша , Априлията си е шосейно ориентирана , Доминатора пък е един от най-доказаните и разпространени модели в класа си , и е доста по-добри възможности извън пътя. Кажи защо си се спрял на тия двата ,какво си карал и колко , може пък да получиш по добри съвети . През лека пресечена местност се минава с почти всичко ..
Я сподели за какво по-точно ще ползваш мотора ?ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT
Коментар
-
Ми за какво може да го ползва да ограбва банки и да бяга.Естествено,че за возене.А ако се учи да си зима тежък така след време на по лек ще се чуства много по добре.А и се пак каква е цената на Хонда и Априлия .За цел да се учи да зима по ефтин и ХЛ даже та после да е като Пастрана на по добър.LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE
Коментар
-
Бее то не е и за харченето.Моя Доминатор по едно време харчеше колко Е39 2.0 Ванус и не вървеше.Много друго неща са в + за Японско пред Италянско.Италянците имат много хубав дизайн можеби най хубавя (мое мнение) но за сметка на това,машините не са им от най добрите в тех.отношение.
LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE
Коментар
-
Ами да ти кажа и аз нещо като собственик на Aprilia.Двигателя е австрийски (Rotax) ,електрониката е японска(Nippon Denso),остава рамата ,която е италианска,което според мен не е кои знае какъв недостатък.Мотора с малки разлики е индентичен с BMW F650,а не трябва да се забравя ,че с този двигател BMW печели Дакар.Има извесни проблеми с бендикса след 25-30хил.км.Нов струва към 160 лв.(според колеги които са го сменяли) в Дару кар.За шосе става, за гора забрави ,доста е тежък.но за леко земно става.Има малко повечко вибрации,но всички едноцилиндрови са така. Разходът зависи от карането. Моят е с карбуратори и гори към 5.5- 6.5 с умерено каране(шосе с около 110-120). За разхода на инжекциите незнам. Предполагам не е нещо по различно. Вярно е ,че за японците по лесно се намират части и са по-евтини. Но все пак става въпрос за втора ръка мотори та всичко е относително. Гледай мотора да е запазен може и да не ти трябват части освен консумативите(верига пиньони масла филтри накладки гуми). Но те са еднакви за всички мотори от категорията без особено значение дали са японски ,италиански и др.
Коментар
-
От: До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650
Първоначално публикуван от К.Наков Преглед на мнениеАко си решил да се научиш да караш, си вземи Хондата , а ако искаш да придобиеш и монтьорски умения Пегасото.
Несъм много съгласен с теб но всеки има право да изказва мнение ,нали
Ето аз карам пегасо и за сега нямам такива проблеми дето споменаваш ти ,несъм станал монтьор ,а иначе всяка една машина си иска нейното не мидслиш ли , ако си някой мурдер и не правиш нишо по машината а само караш , тоест иска си подръжка нали така
А колегатъа дето се чуди какво да си вземе да спомене за какво го иска по точно този мотор
Коментар
-
От: До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650
Първоначално публикуван от nyky73 Преглед на мнениеНесъм много съгласен с теб но всеки има право да изказва мнение ,нали
Ето аз карам пегасо и за сега нямам такива проблеми дето споменаваш ти ,несъм станал монтьор ,а иначе всяка една машина си иска нейното не мидслиш ли , ако си някой мурдер и не правиш нишо по машината а само караш , тоест иска си подръжка нали така
А колегатъа дето се чуди какво да си вземе да спомене за какво го иска по точно този мотор
А пък и малко правописа да си пооправиш няма да е зле.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар