Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650

Благодаря предварително за помоща.Значи спрял съм се на горе посочените два модела ако може да ми дадете някакви насоки? годините на моторите са между 1996-2000.Тряба ми за път с лека пресечена месност и да не е много капризен,притеснявам се за доминатора че е с въздушно охлаждане.И ако може разход да кажете?Приготвил съм до 3500лв.

До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650

Ами естествено че Хонда много по добрия вариант от Италиански мотор.То по добре ХЛ пред Априлия.
    Хондата по проста подръжка и малък разход по консумативи по здрав в пъти от каквото и да е ИталИАнско чудо.

А и не за 3500 а за 3000 и доста под ще си намериш мнооого добро ендуро Доминатор ли ХР ли ТТР ли всичко ще е по добре от Априлията познавам 4 човека с Априля Пегасо вобще не са доволни .
    Последно редактирано от Тануцо; 14-02-10, 20:32.
    LIVE TO RIDE/RIDE TO LIVE

Коментар

Това някак ми звучи като Трабант или BMW.Разбира се че хондата е най - разумния избор части за модела каквото си пожелаеш ами като се счупи нещо на таз априлия какво ще правиш??? За въздушното охлаждане е изписано твърде много по форума от какво му се плашиш.
      Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

По самият въпрос може да си съди че си нямаш много идея от моторите , и не си чел - тук има доста инфо , попрегледай го , и тогава . Не знам на какво се базират тревогите около въздушното охлаждане , но за да прегрееш въздухар се изисква особено търпение и глупост ( работа на място и т.н.) . Гледам и препоръките - ХР и ТТР нямат стартер , другото е сравнение между Трабант и БМВ , все неуместни ( да не говориме че Пегасото и Ф 650 са доста подобни и правени на едно място ) , просто не са в една ниша , Априлията си е шосейно ориентирана , Доминатора пък е един от най-доказаните и разпространени модели в класа си , и е доста по-добри възможности извън пътя. Кажи защо си се спрял на тия двата ,какво си карал и колко , може пък да получиш по добри съвети . През лека пресечена местност се минава с почти всичко ..

Коментар

Ако си решил да се научиш да караш, си вземи Хондата , а ако искаш да придобиеш и монтьорски умения Пегасото.

Коментар

мерси за съветите.А до сега съм карал етз150

Коментар

Първоначално публикуван от go6o Преглед на мнение
              По самият въпрос може да си съди че си нямаш много идея от моторите , и не си чел - тук има доста инфо , попрегледай го , и тогава . Не знам на какво се базират тревогите около въздушното охлаждане , но за да прегрееш въздухар се изисква особено търпение и глупост ( работа на място и т.н.) . Гледам и препоръките - ХР и ТТР нямат стартер , другото е сравнение между Трабант и БМВ , все неуместни ( да не говориме че Пегасото и Ф 650 са доста подобни и правени на едно място ) , просто не са в една ниша , Априлията си е шосейно ориентирана , Доминатора пък е един от най-доказаните и разпространени модели в класа си , и е доста по-добри възможности извън пътя. Кажи защо си се спрял на тия двата ,какво си карал и колко , може пък да получиш по добри съвети . През лека пресечена местност се минава с почти всичко ..
              До тук само колегата go6o е дал разумно мнение, другите звучат пристрастно.
              Я сподели за какво по-точно ще ползваш мотора ?
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

ми предимно за обиколки от 150-200 км. от който 85% второстепенни пътища и 15% лек черен преход.

Коментар

Ми за какво може да го ползва да ограбва банки и да бяга.Естествено,че за возене.А ако се учи да си зима тежък така след време на по лек ще се чуства много по добре.А и се пак каква е цената на Хонда и Априлия .За цел да се учи да зима по ефтин и ХЛ даже та после да е като Пастрана на по добър.

Коментар

Имах Пегасо - харчеше повече от леката ми кола - 11 - 12 л/100км...

Коментар

Бее то не е и за харченето.Моя Доминатор по едно време харчеше колко Е39 2.0 Ванус и не вървеше. Много друго неща са в + за Японско пред Италянско.Италянците имат много хубав дизайн можеби най хубавя (мое мнение) но за сметка на това,машините не са им от най добрите в тех.отношение.

Коментар

Ами да ти кажа и аз нещо като собственик на Aprilia.Двигателя е австрийски (Rotax) ,електрониката е японска(Nippon Denso),остава рамата ,която е италианска,което според мен не е кои знае какъв недостатък.Мотора с малки разлики е индентичен с BMW F650,а не трябва да се забравя ,че с този двигател BMW печели Дакар.Има извесни проблеми с бендикса след 25-30хил.км.Нов струва към 160 лв.(според колеги които са го сменяли) в Дару кар.За шосе става, за гора забрави ,доста е тежък.но за леко земно става.Има малко повечко вибрации,но всички едноцилиндрови са така. Разходът зависи от карането. Моят е с карбуратори и гори към 5.5- 6.5 с умерено каране(шосе с около 110-120). За разхода на инжекциите незнам. Предполагам не е нещо по различно. Вярно е ,че за японците по лесно се намират части и са по-евтини. Но все пак става въпрос за втора ръка мотори та всичко е относително. Гледай мотора да е запазен може и да не ти трябват части освен консумативите(верига пиньони масла филтри накладки гуми). Но те са еднакви за всички мотори от категорията без особено значение дали са японски ,италиански и др.
                        Последно редактирано от Тануцо; 23-02-10, 20:22. Причина: правопис и пунктуация.

Коментар

От: До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650

Първоначално публикуван от К.Наков Преглед на мнение
                          Ако си решил да се научиш да караш, си вземи Хондата , а ако искаш да придобиеш и монтьорски умения Пегасото.

Несъм много съгласен с теб но всеки има право да изказва мнение ,нали
                          Ето аз карам пегасо и за сега нямам такива проблеми дето споменаваш ти ,несъм станал монтьор ,а иначе всяка една машина си иска нейното не мидслиш ли , ако си някой мурдер и не правиш нишо по машината а само караш , тоест иска си подръжка нали така
                          А колегатъа дето се чуди какво да си вземе да спомене за какво го иска по точно този мотор

Коментар

От: До: Априлия Пегасо 650 или Хонда Доминатор 650

Първоначално публикуван от nyky73 Преглед на мнение
                            Несъм много съгласен с теб но всеки има право да изказва мнение ,нали
                            Ето аз карам пегасо и за сега нямам такива проблеми дето споменаваш ти ,несъм станал монтьор ,а иначе всяка една машина си иска нейното не мидслиш ли , ако си някой мурдер и не правиш нишо по машината а само караш , тоест иска си подръжка нали така
                            А колегатъа дето се чуди какво да си вземе да спомене за какво го иска по точно този мотор
                            А ти... изтупа ли хубаво прахта от тема, по която се е писало преди година и кусур?
                            А пък и малко правописа да си пооправиш няма да е зле.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X