Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подводен риболов и гмуркане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• targa
    отговори
    До: Подводен риболов и гмуркане

Първоначално публикуван от жеко Преглед на мнение
    за водата има тапи но по добре не ги ползвай а със водата в ушите ще свикнеш на 2 /3 метра налягането е 1,3 атмосвери така че нищо не може да ти се случи на ушите ако вътре се задържи вода има опасност от възпаление но е минимална иначе е гадничко но с времато самото ухо се нагажда пробвай как си с изравняването на налягането това е доста важно

ГРЕШНО. Ако до 2-3 метра не си изравнил, по-добре излез. Изравнява се постоянно. С преглъщане, ако не можеш, стискаш човката и надуваш докато ти изпукат ушите. И ДВЕТЕ. Ако до 2- 3 метра не си изравнил, после изравняването е ударно, придружено с болка и опасно. За тъпанчетата. Тапите ги забравете. Не отваряйте работа на хирурзите

Остави коментар:

• Tramp
    отговори

manom хубаво ти е написал: с вода. Нищо друго, никакви тапи и подобни глупости. Ако не можеш да изравняваш налягането отиди на добър лекар-специалист "Уши, нос, гърло", опиши проблема и той/тя знае какво да прави.
    Малко четене и въпроси към опитни гмуркачи/водолази ще са ти от полза.
    Успех.

Остави коментар:

• жеко
    отговори

за водата има тапи но по добре не ги ползвай а със водата в ушите ще свикнеш на 2 /3 метра налягането е 1,3 атмосвери така че нищо не може да ти се случи на ушите ако вътре се задържи вода има опасност от възпаление но е минимална иначе е гадничко но с времато самото ухо се нагажда пробвай как си с изравняването на налягането това е доста важно

Остави коментар:

• Boby
    отговори

Първоначално публикуван от manom Преглед на мнение
    Можеш да си запазиш ушите с вода. Да просто си ги напълни преди да се гмурнеш.
    Колега, ако това не е шега, то аз не можах да разбера нищо. Може ли по-подробно как дества този метод
    Благодаря
    Поздрави

Остави коментар:

• manom
    отговори

Можеш да си запазиш ушите с вода. Да просто си ги напълни преди да се гмурнеш.

Остави коментар:

• Boby
    отговори

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
    Я да затоплим пак темата, че новият сезон дойде.
    Аз като се замисля първият си курс го изкарах преди 28 години (на 14) и до момента не съм спрял да се кефя под водата. Няма значение дали с харпун или без. За съжаление обаче разликата в броя и вида на рибата, а и на морското дъно и вода от тогава са твърде фрапиращи и то в посока на все по-зле. Лошото е, че миналата година се прибрах от Гърция с много тежък отит и изгълтах всички антибиотици от аптеката . А като капак о 5 месеца ми пропищя и едното ухо и докторите се опитват да ми забранят гмуркането, ама ако ги послушам по-добре да лягам отсега да мра. Темата е безкрайна- пишете, питайте, споделяйте, каквото мога ще помагам, пък и ще се уча от другите колеги.
    Здравейте,на този етап мога само да питам. При гмуркане с неопрен ушите предпазени ли са?Когато опитвам при 2 до 3 метра ми се пълни едното ухо, ама зверски се пълни. Или ако не неопрен с какво мога да си запазя ушите?

Остави коментар:

• Pretor
    отговори

Я да затоплим пак темата, че новият сезон дойде.
    Аз като се замисля първият си курс го изкарах преди 28 години (на 14) и до момента не съм спрял да се кефя под водата. Няма значение дали с харпун или без. За съжаление обаче разликата в броя и вида на рибата, а и на морското дъно и вода от тогава са твърде фрапиращи и то в посока на все по-зле. Лошото е, че миналата година се прибрах от Гърция с много тежък отит и изгълтах всички антибиотици от аптеката . А като капак о 5 месеца ми пропищя и едното ухо и докторите се опитват да ми забранят гмуркането, ама ако ги послушам по-добре да лягам отсега да мра. Темата е безкрайна- пишете, питайте, споделяйте, каквото мога ще помагам, пък и ще се уча от другите колеги.

Остави коментар:

• targa
    отговори

Остави коментар:

• Evgeni Enduro
    отговори

Първоначално публикуван от kro Преглед на мнение
    Оченцето му - бяло! Не виждам дупчицата ... Разкажи повече за този лаврак
    Колегата подхожда със съмнение в думите ми. Ще видя как ще се развие дискусията и ще изплюя камъчето.

п.с. За тези,които си мислят,че е ловен с мрежи-не не е. С харпун е

Остави коментар:

• Evgeni Enduro
    отговори

Дупката му е от другата страна през хрилния капак и през лявото око /което липсва/
    сега ще погледна дали имам снимка, на която се вижда по-добре

Остави коментар:

• Димо
    отговори

Първоначално публикуван от Evgeni Enduro Преглед на мнение
    Ахам, натурален,11 кг
    Оченцето му - бяло! Не виждам дупчицата ... Разкажи повече за този лаврак

Остави коментар:

• Evgeni Enduro
    отговори

Ахам, натурален,11 кг

Остави коментар:

• greenflag
    отговори

Това на лявата снимка лаврак ли е?

Остави коментар:

• Evgeni Enduro
    отговори

Я малко да up-нем темата със следващото въпросче! Аз също закратко бях харпунджия докато не ми дожаля за животинките и раздадох каквото имам. Сега само си разглеждам покрай скалите и удоволствието от това е не по-малко.
    Я сега да ви покажа моят трофей и да чуя вашите мнения!?

П.С. шаранчето ми беше първто и последно попадение в сладка вода
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от derhunter; 27-06-14, 16:05.

Остави коментар:

• VLADI
    отговори

Ми аз също гмуркам и смятам да пробвам сега зимата във водоемите,но си далечко,аз съм от Бургас.Дано се е избистрила водата вече,а може и на моренцето да пробвам,че в последно време все ангажименти и не оставаше време.Предполагам няма да ми е студено ,неопрена ми е 6.5мм.Айде на всички колеги на слука и равен брой.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X