Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подводен риболов и гмуркане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Sibirski
    отговори
    От: Подводен риболов и гмуркане

И ся нови двайсет:

Из съобщение на МВнР на РБ от тук http://www.mfa.bg/index.php?page=120...y&posolstvo=46

- Забранен в Гърция е вносът и притежанието, освен след съответно разрешение от Министерството на обществения ред и защитата на гражданите /ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΔΗΜΟΣΙΑΣΤΑΞΗΣΚΑΙΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣΤΟΥΠΟΛΙΤΗ/ на:
    - оръжия за риболов, харпуни и др. които изстрелват остър метален предмет

последна актуализация: 28.08.2013 г.

Остави коментар:

• Sibirski
    отговори

Да, ама не... Вижте клип от Тасос.

Остави коментар:

• BatGeorgeone
    отговори

Прави си са си гърците, аз в Черно море само 1-2 пъти съм виждал врани, а имам стотици часове под водата, в Гърция имам под 20-30 часа под водата а съм виждал десетки врани, и то тлъстаци на не много дълбоко и извън дупките си.

Остави коментар:

• Dobs
    отговори

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
    Виж, за това несъм помислих. Иначе нещо не ми побира главата:
    - Добре де, харпунджийство през ноща е чисто бракониерство. Обаче през дена, когато трябва да видиш дали някоя риба не се крие в дупките по скалите, как ще го правим без фенера?
    Май точно това е идеята. Поне в дупките да намират малко спокойствие и безопасност рибите, че иначе голям тормоз и мор по всички флангове... Забраната за фенери е от много време и се спазва стриктно.

Остави коментар:

• BatGeorgeone
    отговори

- Добре де, харпунджийство през ноща е чисто бракониерство. Обаче през дена, когато трябва да видиш дали някоя риба не се крие в дупките по скалите, как ще го правим без фенера?
    С огледалце

Остави коментар:

• Sibirski
    отговори

Остави коментар:

• droba
    отговори

И още ново допълнение за подводен риболов в Гърция - за харпунджиите се забранява исползване на фенери.
    Тва за да не светиш в очите на рибите.

Остави коментар:

• Sibirski
    отговори

И още ново допълнение за подводен риболов в Гърция - за харпунджиите се забранява исползване на фенери.

Остави коментар:

• alex052
    отговори

Погледнато от този ъгъл сте прав.

Остави коментар:

• BatGeorgeone
    отговори

Първоначално публикуван от alex052 Преглед на мнение
    След 12-15 години без гмуркане и плуване рядко само буй ще ми липсва.Имам намерение просто да поплувам с плавници и маска за кеф и да направя някоя друга снимка, едва ли някой ще се впрегне че съм без буй.А и като се има предвид липсата на форма към момента и липсата на други гмуркачи с мен, се съмнявам да си позволя навлизане прекалено навътре.Е то вярно беля винаги може да стане.
    Не се впрягай колега, нали си безсмъртен...

Сигурно пиеш много витамини и минерали, че главата ти е станала НЕуязвима за витла на моторници и спира удар от джет без дори да мигнеш, евала.

Буя е да УКАЗВА на хората около теб, че има човек под водата, буя НЕ показва, че отдолу има супер трениран гмуркач с 15 минутна апнеа, буя се ползва с надеждата да БЪДЕШ ЗАБЕЛЯЗАН и ЗАОБИКОЛЕН, не се ползва за да спести глоба от лошите полицаи, също както и колана в автомобила се ползва за да спасява живот, не да спасява от КАТ.

Остави коментар:

• alex052
    отговори

След 12-15 години без гмуркане и плуване рядко само буй ще ми липсва.Имам намерение просто да поплувам с плавници и маска за кеф и да направя някоя друга снимка, едва ли някой ще се впрегне че съм без буй.А и като се има предвид липсата на форма към момента и липсата на други гмуркачи с мен, се съмнявам да си позволя навлизане прекалено навътре.Е то вярно беля винаги може да стане.

Остави коментар:

• Dobs
    отговори

Благодаря, ще чакам отговор. Иначе буй е с алфа флаг, както му е реда.
    За сега имам потвърждение от близък приятел водолаз (и харпунджия) в Гърция, че цвета на буя по закон трябва да е жълт... Все пак, мое предположение (гледам доста снимки на колеги, които гмуркат в Гърция), че и друг цвят няма да е проблем стига да не сте нарушили някое друго правило. Т.е. ако си изряден във всичко едва ли ще се заядат за цвета на буя, но ако имаш маломерни риби, фенер или нещо друго нередно, цвета на буя ще е още една точка (още няколко евро) в акта

Остави коментар:

• BatGeorgeone
    отговори

Буя е като колана в автомобила, колан слагат дори и депутатите, тоест важи за всички

Суисидално звучи да гмуркаш без буй където има други хора и плавателни средства, буя както каза Добс е място за вода, телефон, аз слагам шампоан или веро да мажа маската, мрежичка за улов или намерени съкровища и т.н.

Остави коментар:

• Sibirski
    отговори

Важи до колкото аз разбрах за ВСИЧКИ гмуркачи.

Остави коментар:

• alex052
    отговори

Това с буя само за риболов ли важи или за всички който се гмуркат.Тази година реших да възобновя едно хоби от детството си.Преди доста се гмурках с харпун, но сега реших да го заменя с фотоапарат...........просто за кеф.Та се питам дали могат да ме глобят ако просто си се гмуркам с плавници маска шнорхел и фото.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X