Горските гъби се появиха, днес на пазара Красно село имаше пачи крак и булка, отлично качество. Трябва да направя едно разузнаване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ГЪБИТЕ - лов или бране
Свий
X
-
На Шуменското плато срещнах гъбар с няколко майски гъби. Каза, че вече са преминали.В миналото ще остане, каквито сме били...
Коментар
-
Гъбарите у фейсо се хвалят с манатарка, ама на мен ми се вижда прекалено рано.
Майска не бера. Булката и е време и е страхотен деликатес.
Майски ми излизат и на ливадата в двора на вилата, както и карболки.
И печурка излиза, ама по-късно.
Всяка година сея спори из ливадата.
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнениеГъбарите у фейсо се хвалят с манатарка, ама на мен ми се вижда прекалено рано.
Булката и е време и е страхотен деликатес.
Коментар
-
Булка има цяло лято и есен, стига да има дъждове. Аз съм брал и през Юни.
На тях им е труден ареала. Трябва да е песъкливо или скалисто в основата. относително открито. в покрайностите на гората, или на открити полянки. И да няма висока трева.
Не е като манатарката в подлеса и яко шума да има.
Аз си знам няколко места и наистина само там съм откривал. Сега не съм ходил.
Но пържена булка....е, нема такъв аромат!Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Миналата година първите булки (два броя колкото паници) които намерих бяха на 11юни. Към края на юни тръгнаха леко до към 7 юли и после се пресече та до септември. Но първата седмица на септември излязоха яко, за два излета набрах над 10 кила. 2021г. също излязоха късно, края на август, началото на септември. 2018г. помня пикът на булката беше втората половина на юли, та всяка година е различно, това поне статистически от ю-з Витоша.
- 1 like
Коментар
-
Аз днеска мръднах съвсем за кратко, колкото да проверя, излязла ли е манатарката. Излязла е. Но тоя североизточен суховей тука разказва играта на всичко. Още на другия ден, все едно не е валяло. А и североизточния, тук при нас, никога не нпоси повече от препръскване. Тааа. суха е земята. Намерих две за десетина минути. Една попрестаряла и една съвсем младичка , но засъхнала. Някоя и друга огнена и няколко гълъбки. Не ги бера.
От там отидох на ливадите, че ми се беха дояле челядинки пак, ама нъцки. Трева до кръста.
Та...така.
Сърнели при нас-само есен.
Анатоли, бланширай ги първо, че иначе се нацицат с олио и се утращат.Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.
Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.
Коментар