Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гледайте "Нощни птицы" по БНТ

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Гледайте "Нощни птицы" по БНТ

    За втори път гледах предаването на БНТ „Нощни птици”. След като пошарих през каналите по това време на уестърни, трилъри, блокбастери, с хвалбите на синтетични девойки, обсъждащи трития си брак и поредниия силикон и албУма, с който ще шашнат света, ме спря Искра Ангелова.

    Крехкото момиче, което заемаше стола в бТВ, обсебен по-късно от самодоволното нищо – Бюреков.

    Реших, ще гледам. Главен гост тази вечербеше Георги Дюлгеров. Този голям професионалист е и голям сладкодумник. Разговорът е за филма му „Козелът” по Радичков. Разбрах от думите му защо чужденците трудно проумяват такъв автор (че и затова не му дадоха Нобел). И аз, като съм българин, но слабо познаващ билките от белокаменните почви на Северозапада, трудно го постигам.

    Винаги се впечатлявам от съвпаденията. Това, че такъв талант ми е съгражданин, най-малко ме учудва. Георги разказва и ми припомня съвсем близки неща.
    -Как от радио Истанбул (200 км, а до радио София – 400) слушахме направо джаз и ...15минути реклама всеки ден, преди нивото на Дунав.
    -Спомена за сръбския режисьор Радивое Андрич, чийто филм „Като порасна ще съм кенгуру” така ме впечатли преди месец.
    -После наприиждаха, скрити зад кулисите гости-изненади: участниците във филма, между които американка, заради нашия фолклор останала в България и се омъжила за много добър поет и музикант и тя е солистка в оркестъра му „Гологан”.
    Двамата пък, ги е запознал мой познат-японец, когото на автостоп докарах от Гела до Асеновград, като опазихме в проливния дъжда скъпоценната му гайда.Бил е на надсвирването.

    Предаването върви около черен роял, на чийто капак върху изящна пластмасова магия всички пият...вода.

    Сигурно за много от вас не правя откритие. Но тези, които ценят хубавото и не са го гледали, нека потърсят всяка неделя в полунощ „Нощни птици”.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X