Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

    Мда.
    Частни болници, частни училища, частни армии, частни държави. Частна енергетика, сравнима с разполагаемия от човечеството ресурс.
    И частна безотговорност.
    Май правата на частната собственост прехвърлиха границата на разумното. Че тука някви местни самодейци искат и частни атомни реактори. Като че ли е време за официално държавно бесене на икономически либерасти. Иначе ще се случи частен разговор между тях, и едни хора с частни бухалки. Къде Камбаните, те още са обществени.

    Коментар


    • #17
      До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

      мнение:
      Млин, ну почему Дерипаска такой везучий: он ничего не вкладывал в алюминиевую промышленность, ободрал всю отрасль и рабочих, превратил город в свою холопскую деревню с ручными прокурорами и судьями! А теперь у него "объективный" повод появился прикрыть свой грабеж! Кто не смотрел Караулова вечером 17 августа, тот не сразу поймет, о чем это я! Но этот прилипала ельцинской семьи, которой давно нары светят, прям везунчик: теперь ВВП его еще больше поддрежит, выделит еще несколько миллиардов баксов наших, народных денег, а дерипасенок их снова обналичит в дивиденты и заберет себе, а завод снова и в какой раз оставит догнивать... Говорят, что Бог с Россией и ведет ее в светлое будущее! Ой, не верю, по-моему Он не видит Сам и генпрокуратуру сделал слепой... Иначе бы этих выродков давно бы наказал... ан, нет, процветают и нам желают процветать... когда-нибудь...
      http://www.infox.ru/business/finance...chyeskiy.phtml
      не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

      Коментар


      • #18
        До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

        И аз съм на мнение, че съществува дълбоко и непреодолимо противоречие между принципите на търговията, пазарната икономика и енергетиката (и не само). Определени отрасли, изискват резервируемост и прочие антипазарни системи, проектиране и експлоатация и затова не бива под каквато и да е форма, да бъдат експлоатирани като частни търговски дружества... Това важи не само за енергетиката... Или както казва един мой приятел (уникален доктор), "там където почва търговията, свършва медицината"...
        Последно редактирано от Венцислав Петров; 19-08-09, 09:19.
        VPetrov.photography

        Коментар


        • #19
          До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

          Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
          "там където почва търговията, свършва медицината"...
          +++
          "страховая" платная медицина - это отдельная статья Уголовного Кодекса
          не убивайтесь так,дамочка! вы так не убьётесь!

          Коментар


          • #20
            До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

            Май се оказва че става въпрос за атентат ?
            Най-добрия реглаж на преден и заден мост

            Коментар


            • #21
              До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

              Ще им се на чеченците... И един мармот завива...
              Издъних се на Тюринг теста

              Коментар


              • #22
                До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                Според статистиката, винаги като стане нещо такова, един куп знайни и незнайни жаждащи слава или друга награда, започват да твърдят че те са го направили. Не се съмнявай, че сега в лудниците има наплив от лица, които са убили майкъл джексън, например.
                Хубаво, ама не могат да го докажат.
                Не обръщай внимание.

                Коментар


                • #23
                  До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                  Само който не е живял в Русия може да си помисли че там нещо може да се случи НЕКОНТРОЛИРУЕМО.Къв атентат кви пет лева.Кви кавказци там където не са поръчаниВсичко там е под контрол ако не е КГБ е ГРУ И ВСЬО
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                  Коментар


                  • #24
                    До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                    Това е наистина нещо огромно.Бая зор ще е докато се възстанови.

                    Сега ще тръгне нагоре цената на алуминия.

                    Коментар


                    • #25
                      До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                      Там всичко е огромно.
                      И цената на алуминия си върви бавно нагоре, както на всички останали цветни метали. Тази долу е от Лондонската метална борса.
                      Прикачени файлове

                      Коментар


                      • #26
                        До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                        Наистина прпичината все още не е известна ,но се оказва че никой не е предвидил възможността да излети генератора с турбината и на негово място да се отвори дупка във водовода от която да тече вода с налягане 20 кг/см2.Сега нявсякъде ще почнат да правят някакви си автоматични клапи.Като си представя големината малко се шашкам.
                        Не съм се сблъсквал този вид техника и ми е интересна.
                        Но прогнозите са наистина големи трудности при производството на алуминия ,покачване цената на тока поне 4-5 %.В същото време при тази криза ,когато всички материали вървят надолу.

                        Коментар


                        • #27
                          До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                          Ако си обърнал внимание на постовете на Моралес - той затова и беше побеснял. При такива мощности, на всичко се назначава гаранционен, пък отделно пределен ресурс. Които се определят теоретично, по данните от материалознанието и съпромата. Такива неща по принцип не може да се експлоатират "по състоянието", защото каквото и да стане - ей го резултата. А в същото време завода - производител на турбините, казва че от 15 години, от централата не са им се обадили и по телефона. Което веднага подсказва за алчност и скъперничество, а не за противотанкова мина в мозъка на побъркан ислямист. И естествено за напълно безгранична частна безотговорност. Понеже яхта с два въртолета и подводница на борда, и противолодъчна и противодиверсионна защити по стандартите за ракетен крайцер, със сигурност струва много повече, от профилактиката на цялата централа. По най-високи стандарти.
                          Между другото, е очевидно че нашите язовири и енергетиката изобщо, са на съвсем същото дередже. И по същата причина. Аз например, по никой начин не бих се стряскал от думата национализация. Понеже това е дълга и сложна работа, веднага бих направил поне подходяща редакция на параграфите за тероризъм в Наказателния кодекс.

                          Коментар


                          • #28
                            До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                            Стига бе Стефане! Нито Курск нито Чернобил бяха частни и кво от това? Резултатите ги знаем. Мърлявостта, мързела, простотията и скъперничеството и алкохолизма да не би да имат граници? Да не би в Русия да няма държавен надзор, или и те са взели челен опит от нашия да си зтварят очите пред безобразията срещу жълти стотинки?
                            Не мислиш ли, че получаването на пари от държавни контролни органи, е не по-малко престъпление, което също може да се приеме за съпричастност към тероризма? Като Марица Изток е държавна та кво, там смърди от всякъде. Ами в АЕЦ Козлодуй - и той е държавен! Да продължавам ли да изреждам все държавни енергийни обекти в които всичко смърди. Белене е лапнал последните години близо милиард, без 1 пирон да е забит....
                            Въобще, намесата на държавата в енергетиката, се свежда май само до възможността да се краде, ама много.
                            Русия не прави изключение, там просто мащабите са други.
                            ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО

                            Коментар


                            • #29
                              До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                              Всъщност, проблемът е принципен и е много отвъд частното и държавното. Проблемът е как да се управляват големите неща, от които всички зависят. Това големи производства (вкл. енергетика), инфраструктура, природна среда, парична система - все неща, които трябва да се работят много вещо, за да не стават големи бели. Толкова големи, че не можем да оставим естествения подбор да отсее способните.

                              Връщането към държавното не изглежда да помогне само по себе си. Държавите каквито съществуват днес са инкубатори на безхаберие, корупция и хаос. Кои повече, кои по-малко - всички са се запътили към едно място.

                              Големите корпорации (били те частни, обществени и всякакви), които биха се занимавали с големите неща, страдат от същите проблеми като държавите, като в добавка развъждат иначе способни индивиди с патологична алчност, надхвърляща всичко, за което съвременната психиатрия е склонна да дава надежди.

                              Изобщо човешките организации, познати сега, страдат от катастрофален срив в ефективността още на 4-тото управленско ниво. Така, ако нещо изисква 1000 човека, за да работи, вероятността да работи е крайно ниска.

                              За една 7000 мегавата електроцентрала пряко заетите са десетки хиляди, а икономическата ниша, която тя представлява, се обитава от милиони. Някой да има идеи как да вкара всичко това в елементарен ред? Има право да ползва всички съвременни постижения на технологията, науката и обществото.

                              Коментар


                              • #30
                                До: Катастрофа! (Саяно-Шушенская ВЕЦ)

                                Аварията в руската ВЕЦ била предизвестена
                                23 август 2009 / News.dir.bg
                                Цели 11 години преди трагедията в Саяно-Шушенската ВЕЦ независими руски експерти и руското министерство на извънредните ситуации са предупреждавали властите за опасна небрежност при поддръжката на съоръженията на обекта, както и в цялата енергийна система на Русия, предаде Асошиейтед прес, цитирайки информация на руския в. "Комерсант".
                                Предупрежденията били отправени още през 1998 г. от експертите и от руското министерство, предаде БТА. През 2005 г. същото това министерство прогнозирало, че лошото състояние на съоръженията и инфраструктурата в централата може да доведе до технологични инциденти в идните години. Предупрежденията така и не били чути. Сега Русия ще трябва да плати 40 милиарда рубли (1,2 милиарда долара), за да отстрани щетите, нанесени на най-голямата ВЕЦ в страната при аварията от 17 август, посочи руският министър на енергетиката Сергей Шматко. Последните проучвания в енергийния сектор на Русия като цяло показват, че по-малко от 7,4 процента от цялото енергийно оборудване е било подменено до 2007 година. Половината от оборудването и съоръженията в сектора се нуждаят от подновяване, а 15 процента са толкова морално остарели, че дори не могат да бъдат ремонтирани.
                                По последни данни 69 са жертвите на трагедията в Саяно-Шушенската ВЕЦ. Шестима работници се водят за изчезнали, предадоха световните агенции. Близо 2000 души работят по издирването на изчезналите работници и по отстраняването на щетите, причинен от аварията от 17 август в централата, построена преди 30 години.
                                -----------------------------------------------------------
                                май ключовата липса е на морал и съвест
                                байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                                Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                                Суперспам - спама на суперите

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X