Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулаторни електроинструменти

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • sparkybg
    отговори
    Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
    За винтове от 3 до 6 може ама той ще си купи и ъглошлайф и ударен гайковерт и ударен къртач пробивач и ръчен циркуляр (много важна машина) и какво, два вида батерии с два вида зареждачки. А не, мерсаж.
    Не, един вид батерии. 18/20V. На леките машини по една, на тежките по две. То и с 40 волтовите пак ще е така. Да, ще имаш и вариант с по една 40V 5Ah, тежаща колкото две 18V 5Ah, демек пак все тая. Или пък не = въпросната 40V 5Ah батерия ще си тежи и върху винтоверта, импакта и лекия гайковерт, дето изобщо не искат такава батерия и дават същото и с 18V 2.5Ah.

    Остави коментар:


  • sparkybg
    коментира - отговор
    При отвор в тавана се бориш с теглото. Масата си е все същата и все прави каквото прави - осигурява на машината възможност да ускори свредлото така че да пробива. Дали ти е по-важно да стане бързо или леко - всеки преценява за себе си. Климатикадциите, които дойдоха и вкъщи и в работата, ползваха бургия вероятно около 40мм, и SDS макс машина, кабелна, но пак тежка.

    Последните ми много дупки с 10-ка пробивах с лек четков перфоратор Einhell, някаква част от тях с драстично по-тежък китайски кабелен перфоратор. Ми това е разликата - едното само го придържаш и то пробива значително по-бързо, другото си иска натискане и се справя по-бавно. Едното беше 1.2J, другото над 3J.То точно заради тоя дупшки започнах с акумулаторните - беше изключителмно смотано дъждовно лято и като опънах и сгънах макарите с кабели 2 пъти на пожар за 2 часа ми кипна достатъчно, за да отида с мръсна газ към най-близкия магазин за батерийни флекс и перфоратор.

  • disko04
    отговори
    Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

    e=mc2

    Значи ни трябва или маса или скорост, или и двете. И доколкото например едно 30-40 сантиметрово 20-30-40мм свредло за бетон не е като да няма маса, това, което трябва да го ускори, също трябва да има достатъчно маса, иначе ще се ускори не свредлото/шилото, а машината, в обратна посока. Тоест за сериозен инструмент трябва поне сравнима като маса машина, понеже скоростта не е безкрайна величина. Малките машинки обикновено са по-бързи като удари и скорост на "чука" - малка маса може да се ускори повече по-лесно. Тежката машина само я държиш да не изпадне и сама си върши работата, леката я напиняш ти, та белким пробие нещо.
    Ето, тук Спарки ти го е обяснил цветно и качествено. Особено пък за таван по тежката машина ако можеш да я вдигнеш, те облекчи защото ще свърши по бързо работата. Ускорението на удара и противодействието му слабо се влияе от посоката на тежене на машината. Да по удобно е да пробиваш пода но с лека машина има да си въртиш по тавана.

    ПП Да не говорим че това с тавана е изсмукан от пръстите пример, като чели най вече къртим тавани. Ма за тях ще си купим компресор и 100 метра маркуч че не се знае тавана на кой етаж е.​​​​​​​​​​
    Последно редактирано от disko04; 13-01-23, 21:43.

    Остави коментар:


  • disko04
    отговори
    • За какво са му тези 40 волта? Аз за винтове от 3 до 6мм. ползвам Макита 10.8 волта , за 8мм. винт ползвам 12 волта. Голяма и тежка машина тормози ръката. Проблема при Макита е , че започнаха и батериите да ги правят в Китай


    За винтове от 3 до 6 може ама той ще си купи и ъглошлайф и ударен гайковерт и ударен къртач пробивач и ръчен циркуляр (много важна машина) и какво, два вида батерии с два вида зареждачки. А не, мерсаж.

    Остави коментар:


  • disko04
    отговори
    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

    Само да корегирам нещо невярно написано по горе....макита 18 волтовите батерии не се зареждат балансно....следи се само първата батерия в пакета...писано е многократно.
    ...
    Неправилно, отвори от новите, особено тези с индикацията и ще се убедиш.

    Остави коментар:


  • mishomishev
    отговори
    Да питам знаещите....
    Налага се да доработваме едно изделие - отваряме го ама вътре има едни 14 броя 3мм болтчета които развиваме и после завиваме.Няма голямо усилие но няма място за обикновен стандартен винтоверт.. Мястото е малко и с мъка ползваме този:
    Акумулаторна отвертка TOTAL + аксесоари, 1/4", 4 V, 4 Nm ⊶ онлайн на Хит Цена — itt-shop.bg

    Нямаме нужда от сила ама и този идва голям за това кофти място - и се чудя да ползвам ъглови приставки от тоя тип:
    Адаптер ъглов за битове YATO, 1/4", 37 мм, 105° ⊶ онлайн на Хит Цена — itt-shop.bg

    Абе трябва да се развият и завият над 1000 болтчета и няма място ... На места го правим с много къса кръстата отверка с топка(щото е къса)

    Според Вас - има ли по добър начин? Кой е най малкия винтоверт (най къс) дето можем да го заврем? Имаме директна видимост просто мястото е тясно??
    Горе посочения 3.6 волтов ни върши работа но е на ръба - тоест има ли по малък??
    Нещо да ме посъветвате??

    Остави коментар:


  • motor_men
    коментира - отговор
    При отвор в тавана , се бориш с тежестта на машината , тя/тежестта/ не ти помага , а ти пречи. За 40мм. и голяма дълбочина , отиваме на пневматика , чудно защо? Но в моята работа , ако ми трябва отвор 20мм. , почвам с 6 , през 10 , 12 , 14 мм. Става сравнително лесно и бързо. За големи отвори , 40 и повече , си има подходящи боркорони , пак е бързо и лесно. Повече от 18 волта не са ми нужни , не съм миньор.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    Аз си имам и 12V машинки (само 2 засега) и никак не искам да се отказвам от тях, точно заради компактността. Но например ъглошлайф или перфоратор на 10-12 волта с малка батерийка, е несериозно. Има и такива, поне на Milwaukee, но при тях компактността на батерията леко се обезсмисля - има 18 волтови машини с подобни габарити.

  • motor_men
    коментира - отговор
    За какво са му тези 40 волта? Аз за винтове от 3 до 6мм. ползвам Макита 10.8 волта , за 8мм. винт ползвам 12 волта. Голяма и тежка машина тормози ръката. Проблема при Макита е , че започнаха и батериите да ги правят в Китай.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    Не съм твърдял че задължително трябва да е удобно, а просто че така стоят нещата. С късо свредло 20мм може да работят доста малки машини, но ще ти е по-леко, за сметка на по-дълго пробиване.

    С метър дълго 40мм хавата с малка машина ще е леко комична, обаче - самото свредло ще тежи доста повече от машината.

    Няма пълно щастие и универсални решения.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    Кой е точния модел на 11000 оборота? Прегледах всичко XLT и XGT на американския им сайт - няма нищо на повече от 8500 оборота. На 11000 са им кабелните.

    Впрочем ето нещо, което ми липсва - флекса на Milwaukee няма степени ни то на обороти, нито на натоварване. Някогашния ми четков Einhell много ме кефеше освен с тишината си (беше на по-ниски обороти), и с това че е подходящ за кофти места - като се претовари спираше, а нивото му на претоварване беше достатъчно ниско за да не може да стане голяма беля и достатъчно високо за да е съвсем пълноценен ъглошлайф.

  • sparkybg
    коментира - отговор
    Никакъв огън няма, поне от моя страна. Ако смяташ че 40те волта имат светло бъдеще - взимай. Makita твърдят че двете серии ще се развиват и съществуват заедно - колко им имаш доверие си е лично твоя работа.

    Аз за себе си не съм сигурен че искам, дори да можех да продам всичките си машини на номинал цена утре. Наистина нищо от прегледаните налични в момента инструменти не ме хваща с нещо значимо. Ако в бъдеще се появят такива ще е супер - значи ще има развитие, а не само харчене на пари заради рекламни кампании.
    Последно редактирано от sparkybg; 13-01-23, 20:21.

  • motor_men
    коментира - отговор
    И при пробиване на отвор 20мм. в тавана , в каква посока действа масата на машината?

  • Plamen Alexandrov
    отговори
    И аз като гледам какъв огън разпалих с въпроса си не смея да се “покажа” в темата

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    Баси...не мога да прочета и следя мисълта ви,камо ли да го напиша.Перфоратора (36) волта се храни със 36 волта....един мотор е....

    Само да корегирам нещо невярно написано по горе....макита 18 волтовите батерии не се зареждат балансно....следи се само първата батерия в пакета...писано е многократно.

    Оборотите на ъглошлайфа на батерии си зависи от каквото е решил производителя....точно защото девалт бяха на 8500 оборота,взех макита на 11 000 оборота ....хубаво лошо,работим и нямам забележки....
    Последно редактирано от Roninn; 13-01-23, 19:46.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X