Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за сушилня термопомпа или не

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    коментира - отговор
    Горе долу съм наясно с екипировката и цените и , затова казах , че ако имаш възможности да си позволиш такава екипировка ( щото няма да е само чувала ) няма да имаш такива терзания Тоест ти си имаш възможност да си позволиш това ходи и си подготвен с екипировка , и начина и на потдръжка
    Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 04-12-22, 08:48.

  • cnc82
    отговори
    Това е другото нещо поради което обмислях смяната - температурата на сушене. Макар, че не го споменах в първия си пост. Това което чета е, че по-ниската температура щади повече дрехите. Не съм ползвал такава и много ми е любопитно за мнения от хора ползвали двата вида и с реални наблюдения от това ?
    ​​​​

    Остави коментар:


  • icerunner
    коментира - отговор
    Чували има и за повече и за по-малко пари, но високия клас зимни чували там се въртят. Аз писах всъщност за температурата на сушене…

  • Ясен
    коментира - отговор
    Зависи дали чувалът ти е за хвалене или за ползване.

  • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    коментира - отговор
    Ако ползваш чувал за 1000 долара , изобщо няма да си губиш времето с такива дребни сметчици

  • icerunner
    отговори
    Да върна малко разговора към сушилните с термопомпа… Освен горе представените сметки, според които съм напълно съгласен, че най смислено е да сменяш уред, когато му дойде времето (или когато сменяш жилище, че пренасянето на старите често е съизмеримо като разход с покупката на нов) добавям още едно съображение.
    До колкото ми е известно, термопомпените сушилни работят с доста по-ниско температурен цикъл, което освен на сметката за тока се отразява в различна степен и на амортизацията на дрехите. На памучните чаршафи не им пука много, но на дрехите от естествена вълна със сигурност. На всички синтетики като полиамид, полиестер, PTFE и т.н. също. Не че в повечето случаи това ще оправдае смяната на сушилнята, но ако ще мушнеш вътре новият спален чувал за 1000 долара може да се вземе под внимание

    Остави коментар:


  • ittso
    отговори
    Мишев, само можеш да се радваш че ти не си в ролята на техника, а аз на клиент. Повярвай, щял си да запомниш тоя ремонт.
    И не говория за насилие или физическа саморазправа. Има интелигентни начини.
    Пробвано е и друг път с "майстори" които са си повярвали прекалено.

    А защо според мен изобщо не си прав... Дали прочете абзаца "ако някога перката отново заклини, пак я подрежете"?
    Тоест, тия самоделщини явно не решават проблема, а го отлагат.
    Дали перката ще бъде заменена или окълцана все ще има проблем. Ами в такъв случай нека ремонтът да бъде извършен с нови чаркове - както е редно да се процедира с гаранционни уреди.

    Или в резюме - дия дивотии можеш да ги разказваш на блондинките и бабките пред блока. Технически грамотен съм, не съм с 3 леви ръце и нямаш никакъв шанс да ме пуснеш по пързалката с подобни локуми.

    Остави коментар:


  • piron45
    коментира - отговор
    Така де, той носеше нова помпа, но нямаше смисъл да я сменя след като старата си работи. Можеше да ми смени и перката , но проблема ще се появи след известно време пак. Затова го решавали с резачките

  • mishomishev
    отговори
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    След като се занимава често със същия проблем, професионалният подход към ремонта на гаранционен уред предполага да носи няколко НОВИ такива перки и да ги подменя, а не да ги подрязва със секачките.
    Категорично не си прав Ицо.
    Техника е подходил професионално а не по правилата (които са непрофесионални)

    Ако беше сменил перката - това означава че пак ще го извикат...рано или късно...и пак ядове...
    Когато я подреже - решава нещата веднъж завинаги с този проблем.

    Твърдя че често пъти правилата са против нас и против логиката...

    Остави коментар:


  • Scrapheap
    отговори
    Ползваме една Електролукс, която само Господ и стари баби знаят на колко години е. Свързана е с канала. Единственото нещо,което съм правил по нея е смяна на кондензатора 12 МФ на двигателя, преди няколко години. Гадта си работи нормално и не изисква някакви особени грижи. Като светната ламБите, иска да се изчистят филтрите.

    Остави коментар:


  • gecata1059
    коментира - отговор
    Ми тя от чекмеджето пак отива в канала.

  • Пламен С
    коментира - отговор
    Тя е свързана с канала. Въпроса е какво изтича в този маркуч и дали няма да има проблеми в бъдеще. Та затова питам, ако има някой с опит.

  • cnc82
    отговори
    Мдаа , благодаря за мненията ! Ще си карам с тая докато сдаде Богу дух, следващата вече ще е с термопомпа. Ама като гледам какво е куче - може още 2 петилетки да откара.

    Остави коментар:


  • cnc82
    коментира - отговор
    Мисля, че няма разлика. По-скоро е удобство да е свързана с канала, така не се занимаваш всеки път с изпразване на контейнера. Въпроса е дали има физическа възможност за това или не.

  • Asen Kushlev
    отговори
    Първоначално публикуван от cnc82 Преглед на мнение
    Да ползвам темата.
    Имам едно старо AEG ( 10 годишно) с нагревател и то корав. 2.8 kW и консумация от 4.7 kWh за стандартна програма с пълно зареждане. Годишната консумация по табелка я дават 560 kWh.
    Работи абсолютно безпроблемно, като зимния период се пуска по 2-3 пъти дневно.
    Намислил съм да я сменям единствено заради консумацията на ток.
    Харесал съм си един Siemens с термопомпа с консумация за цикъл 1.46 kWh и годишна консумация 176 kWh.
    По мои груби сметки за около 4 години ще се изплати.
    Въпроса е дали си струва смяната ?

    П. П. Замервал съм с електромер и един цикъл на сегашната ми струва 0.60 лв. На термопомпената би трябвало да е ~ 0.20 лв.
    Я не се занимавай с глупости, карай си със старата. На 23 ст. ток няма смисъл, като стане левче тогава. Ти хубаво смяташ, на 4-тата година си на нула. На петата вече ще имаш някоя повреда, на 7-8 ще е тотал. Стига сте гледали новини и сайтове, няма да свърши света! Като и дойде времето на твоята, тогава си купи енергоефективна. Ако това е след 3-4 години, може да е по-икономична от сега гледаната от теб, и какво става като удариш чертата - ще избиеш "разхищението" на старата за тези 3-4 години.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X