Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за помощ при избор на компресор + пистолет за боядисване с алкидна боя!?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Моля за помощ при избор на компресор + пистолет за боядисване с алкидна боя!?

    Добър вечер! Следващата седмица ще ми се наложи в рамките на 1-2 дни да боядисам едно съоръжение и това ще наложи покупката на компресор + пистолет за боядисване. Понеже за пръв път навлизам в тази материя , досега съм боядисвал само с четка, валяк и с около 200 флакона с бои/тук съм се специализирал / не съм хич наясно какво точно търся и на какво да обърна внимание.

    На пръв прочит разполагам с 400 +- 20лв за компресор и пистолет за боядисване. Да вметна отсега ,че ще се боядисва с обикновенна алкидна боя което автоматично изключва готовите системи на бош.

    След цял ден четене из интернет от което ме заболяха и очи и глава... стигнах до следните изводи

    *Компресора е препоръчително да бъде сух , не с масло за да е с по лесна експлоатация
    *За да не работи непрекъснато са снабдени с съд с обем 24литра - при цени около 250-350лв
    *Налягането на компресорите в диапазона на 250-350лв е 8 бара - мисля достатъчно за какъвто и да е пистолет
    *Дебитът им е около 200л /мин - тук идва и големият ми въпрос това е дебитът при нагнетен въздух в съда и изключен компресор от пресостата или дебитът от самата компресорна глава!? Тук най много се обърках, защото гледах няколко пистолета и на тях пише " 150-200л/мин , 200-250л/мин " предполагам това е препоръчителен дебит , но ако примерно се окаже че тези 200л/мин на табелата на компресора са само за съда, а самата глава има дебит 90л/мин например , то това автоматически изключва изобща цялата идея защото тогава трябва да се купува компресор много по висок клас , или да пръсна малко с пистолета да изчакам да вдигне налягане в съда и пак да пръсна малко и така .... .... ..
    * Какъв пистолет и с каква дюза, както и какво казанче /горно / долно/ ще ми препоръчате? Гледах пистолети на две марки Prodif France и Gis Italy , цените са им около 50-70лв .


    Благодаря за отделеното внимание

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X