Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Магнитните бури

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Магнитните бури

    Понеже не намерих с търсачката подобна тема затова пускам тази.
    Знае се какво представляват магнитните бури и техния механизъм. Указва се и за влияние върху човешкия организъм. На едни им влияе, на други - не. При вас как е и как ги преодолявате. Копирам едно кратко материалче от нета, за да го има като първоначална опорна точка за дискусията. Пък и за някои може да им е и полезно.

    Справете се с магнитните бури

    Магнитната буря представлява бързо и силно изменение в магнитното поле на Земята, възникващо в период на повишена слънчева активност. Подобни промени не протичат без последици за жителите на планетата: по време на магнитни бури се нарушават функциите на сърдечно-съдовата и храносмилателната системи, реакциите на централната нервна система се забавят, понижава се работоспособността.

    Състоянието на страдащите от исхемична болест на сърцето се влошава 50-55% по-често по време на магнитна буря, отколкото в останалите дни. 25-27% от пристъпите на стенокардия възникват в края на неблагоприятните дни.
    В неблагоприятните дни някои хора с по-чувствителен организъм могат да усетят чувство на тревога и тъга, психическо напрежение, повишена раздразнителност и безсъние. През този период много деца стават по-агресивни или прекалено обидчиви, по-бавно се справят с училищните задължения и са по-разсеяни по време на часовете. Трябва да отбележим обаче, че едва 10-15% от хората в цял свят са наистина чувствителни спрямо магнитните бури.
    Най-големите отклонения от физиологичното състояние обикновено настъпват 24-48 часа след магнитната буря.
    Как да преживеем в дните на магнитни бури?
    Преди настъпване на магнитната буря на никого няма да навреди, ако вземе таблетка аспирин. Той разрежда кръвта и притъпява неприятните болезнени усещания. Тези, които реагират на повишената слънчева активност с раздразнителност и главоболие /от тях обикновено повечето са жени/, е добре да вземат леки натурални успокоителни средства като валериан.
    Хората, страдащи от аритмии, исхемична болест на сърцето, както и тези, прекарали инфаркт или инсулт, е най-добре по-време на слънчевата активност много да внимават и съвестно да спазват лекарските предписания.
    Повечето хора смятат, че както при обикновените бури, е най-добре да останат в къщи по-време на магнитните бури. Истината е, че за организма няма разлика, дали сте в леглото или седите на пейка в парка. Да не говорим, че свежият въздух винаги е бил за предпочитане: човек диша по-лесно и рискът от задух е значително по-малък.
    В случай че страдате от хронични заболявания, обърнете внимание в кои дни самочувствието ви се влошава: в края, по време или след „магнитната буря“.
    Желателно е в неблагоприятните дни да намалите калоричността в храната с 1/3 /и не повече от 2000 ккал на ден /, както и да ограничите въглехидратите и мазнините.
    Защитните сили на организма могат допълнително да бъдат стимулирани
    посредством леко закаляване: студени бани, контрастен душ, посещение на минерални бани или сауна.

    Източник
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

  • #2
    От: Магнитните бури

    Ами ...
    Доколкото някога бях физик, се страхувам че не разбрах идеята. Не виждам какво значение има как живея, когато ядрата на атомите, от които съм направен, се тресат по собствени причини. Което магнитната буря прави леко и непринудено, а личния доктор не може да спре.

    Коментар


    • #3
      От: Магнитните бури

      Изкуствените смущения на полето са много по-силни, защото са близо. То предаватели, GSM, WiFi, ел. мрежа - няма да ми стигне 1 страница. Еле пък Ядрено магнитен резонанс.
      Магнитните бури не усещам.

      Коментар


      • #4
        От: Магнитните бури

        Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        Изкуствените смущения на полето са много по-силни, защото са близо. То предаватели, GSM, WiFi, ел. мрежа - няма да ми стигне 1 страница. Еле пък Ядрено магнитен резонанс.
        Магнитните бури не усещам.
        Все още
        Радвай се...
        Ще дойде време, дано е по-далече, когато ще ги усещаш, даже предсказваш.
        сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
        dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

        Коментар


        • #5
          От: Магнитните бури

          А мене как ме тормозят - не е истина. И тоя месец са бая.

          ето още инфо - Силни магнитни бури връхлетяха Земята. Причината са мощни изригвания на слънцето. През последните дни се наблюдава повишена слънчева активност. Потокът от протони от слънцето е изключително силен. И въпреки че не е опасен за космическите спътници, неговата мощност според учените ще нараства. Очаква се днес плазмата да достигне Земята, което да доведе до анормална магнитна активност, съобщи bTV.

          Магнитни бури, предизвикани от изригвания на нашата звезда, ще ни удрят почти през ден до края на септември. Най-критично обаче е в дните, когато слънчевата активност през деня ще е съчетана с пълнолуние нощем (около 13 септември). Дните с магнитни бури до края на месеца са 10-и, 13-и, 17-и, 21-ви и 26-и, допълва "Стандарт".

          Според учените хората усещат ефекта от слънчевите изригвания един-два дни след като станат факт. По време на магнитните бури се увеличава съдържанието на радон във въздуха, който всъщност влияе на човешкия организъм. Концентрацията му достига своя пик едва през първия и втория ден след изригването.

          Днес броят на метеорологично чувствителните хора в България достига до 80% от общия брой на населението. Интересното е това, че през 70-те години на миналия век хора с метеозависимост са били само 30-35%. Причина за увеличаването на хората, зависими от метеорологичните условия, е в това, че те все повече се отдалечават от природата. По-чувствителни към метеорологичните условия са хората със сърдечно-съдови заболявания, нарушен сърдечен ритъм, исхемична болест на сърцето, отслабена имунна система и при хора с високо кръвно налягане и силен стрес. Затова в дните със силни магнитни бури броят на инфарктите и инсултите значително се увеличава.

          Магнитните бури влияят както на болните, така и на здравите. Младите хора и спортистите най-малко се влияят от тях. При силни магнитни бури у хората се появяват признаци на сънливост, умора, отпуснатост. Хроничните заболявания се увеличават. Първите симптоми при магнитни бури са: безсъние, безпричинна тревога, сънливост; сърцебиене и повишено кръвно налягане; тежест в главата и световъртеж; силно изпотяване и втрисане; умора, отслабване на вниманието и на паметта.

          Никой обаче не може да се скрие от магнитните бури, тъй като те проникват безпрепятствено навсякъде. Следователно възниква въпросът: как можем да си помогнем да ги преодолеем по-лесно?
          При внезапни промени на метеорологичните условия кислородът във въздуха рязко се понижава, което води до кислороден глад на мозъка и на тъканите на организма. Това е и причината на поява на горепосочените симптоми.
          Затова единствените начини да се спасим от влиянието на магнитните бури са:
          - активно спортуване;
          - в диетата трябва да се включват повече плодове и зеленчуци. В случая много полезно е зелето, тъй като то съдържа аминокиселини, ферменти, витамини, минерални соли, бактерицидни вещества, които подобряват дейността на сърдечно-съдовата система;
          - да не се ядат храни, които съдържат голямо количество животински мазнини (сланина, овче месо и тлъсто свинско месо);
          - цялата диета трябва да бъде ориентирана към плодове, зеленчуци и др. по-лесни за усвояване храни, съветват експерти.

          По-чувствителните хора трябва да не се пренапрягат. Хипотониците и хипертониците, както и хората с хронични сърдечни заболявания, да имат под ръка лекарствата, които ползват. Хората реагират на магнитните бури различно - едни се чувстват зле 2-3 дни преди тях, други по време на бурята, а трети - 48 часа от началото й.
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

          Коментар


          • #6
            От: Магнитните бури

            Много си зависи, какво и колко е било приспивателното снощи!!
            На мен основно ми влиаят неделя сутрин. Понякога и през седмицата, ама не хващам връзка с прогнозите по медиите?

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X