Продукти:
3 яйца
150 г пудра захар
300 мл готварска сметана 35 %
Приготвяне:
• Белтъците се разделят от жълтъците.
• Пудрата захар се пресява в жълтъците и се разбиват до бял цвят.
• Готварската сметана се разбива и внимателно се прибавя към жълтъците.
• Разбърква се внимателно.
• Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят към жълтъците.
• Разбъркват се добре.
• Сместа се изсипва във форма подходяща за замразяване.
• Поставя се във фризера, като в процеса на замразяване се разбърква 2-3 пъти.
Ягодов сладолед
• Ягодите (2 кг) се пюрират и се прибавят към сладоледа.
3 яйца
150 г пудра захар
300 мл готварска сметана 35 %
Приготвяне:
• Белтъците се разделят от жълтъците.
• Пудрата захар се пресява в жълтъците и се разбиват до бял цвят.
• Готварската сметана се разбива и внимателно се прибавя към жълтъците.
• Разбърква се внимателно.
• Белтъците се разбиват на твърд сняг и се прибавят към жълтъците.
• Разбъркват се добре.
• Сместа се изсипва във форма подходяща за замразяване.
• Поставя се във фризера, като в процеса на замразяване се разбърква 2-3 пъти.
Ягодов сладолед
• Ягодите (2 кг) се пюрират и се прибавят към сладоледа.