До десетина дни е крайното време да си накъсате зелени бадеми и джанки.Бланширайте ги и затворете в буркани. Есенес, като правите царската туршия от тлъстите жълти, зелени, червени камби, моркови, някоя-друга „чорбаджийка”, зелени доматчета, бамя - е ред да отворите бурканчето и добавите бадемите и сливките. Няколко шушулки крехък родопски зелен фасул ще завършат тази феерия на вкуса! Много е важно съотношението сол-захар. Доказан спец по въпроса е Гаддефф. Оцетът - само балсамико.
Зер, в дългите зимни вечери пред компа, туршийката въобще не върви без ракия.
............................
Ако сте любители на дъхавия чай, още утре нарежете (късането от корен с пясъка не е хубаво!) цъфналата мащерка. Има я навсякъде.(Чорапи се сушат на слънце, а мащерката на дебела сянка!).
Като спрете колата и излезете „по себе си”, се огледайте наоколо. То, ако не сте с хрема, ще я усетите с носа си.
Зер, в дългите зимни вечери пред компа, туршийката въобще не върви без ракия.
............................
Ако сте любители на дъхавия чай, още утре нарежете (късането от корен с пясъка не е хубаво!) цъфналата мащерка. Има я навсякъде.(Чорапи се сушат на слънце, а мащерката на дебела сянка!).
Като спрете колата и излезете „по себе си”, се огледайте наоколо. То, ако не сте с хрема, ще я усетите с носа си.