Риба - не че не съм фащал - но не смея да се нарека рибар. Виж, да я готвя, пека, пържа - имам некои претенции.
...
Сетих се като филетирах преди малко четири парчета скумрия (магазин "Метро", произход - Италия). Противно на това, което показват по телевизията Ути и други дилетанти, цепя рибата на три равни по дебелина части. В средната част остава гръбнакът,т.е. костта.
...
Англичаните казват
The near the bone - the sweеter the meat.
Руснаците -
Ближе к кости- слаще мясо. Ще рече - най-сладко е месото край кокала!
...
Те, старите рибари и ловци си го знаят. Напомням го за младоците.
А филетираме - как иначе? - само с нож "Трамонтина"
...
Сетих се като филетирах преди малко четири парчета скумрия (магазин "Метро", произход - Италия). Противно на това, което показват по телевизията Ути и други дилетанти, цепя рибата на три равни по дебелина части. В средната част остава гръбнакът,т.е. костта.
...
Англичаните казват
The near the bone - the sweеter the meat.
Руснаците -
Ближе к кости- слаще мясо. Ще рече - най-сладко е месото край кокала!
...
Те, старите рибари и ловци си го знаят. Напомням го за младоците.
А филетираме - как иначе? - само с нож "Трамонтина"