Първоначално публикуван от NovemberCharlie
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеВ месенето има две фази, като помежду им има почивка. Тогава се нагрява леко за да се активира маята. След тази почивка-по време на второто месене, и после-докато втасва не е добре да се отваря капака защото температурата пада, а това не е добре.
Друго което е възможно-да е смесила продуктите така, че още в началото маята да е в контакт със солта. Така тя се "убива" и не може да си свърши работата.
В нашата хлебопекарна хляба става много приятен за ядене, но само докато не е изсъхнал. Ако трябва да ям сух хляб-предпочитам този от магазина. Домашният като изсъхне става много ронлив и не е приятно.
Може и от рецептата да е, но сме си натъкмили една, и ползваме само нея.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеБих се радвал да споделиш горчивия си опит. За сега не сме попадали на брашно и мая които не стават, освен че за типов хляб си има особености при 100% чисто типово брашно. Е, ако ще се приема за антиреклама може и на ЛС.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
В месенето има две фази, като помежду им има почивка. Тогава се нагрява леко за да се активира маята. След тази почивка-по време на второто месене, и после-докато втасва не е добре да се отваря капака защото температурата пада, а това не е добре.
Друго което е възможно-да е смесила продуктите така, че още в началото маята да е в контакт със солта. Така тя се "убива" и не може да си свърши работата.
В нашата хлебопекарна хляба става много приятен за ядене, но само докато не е изсъхнал. Ако трябва да ям сух хляб-предпочитам този от магазина. Домашният като изсъхне става много ронлив и не е приятно.
Може и от рецептата да е, но сме си натъкмили една, и ползваме само нея.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Вчера еднофамилицата, видя че на мен се дава много да правя хляб опитала се и тя. Равносметка 3:0 за мен. Не знам кво правила тя, но не станалооооо... Тестото не е втасало, и това е. Може би щото тя, Тома невярващ, сто пъти отваряла капака и пипала тестото?
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Бих се радвал да споделиш горчивия си опит. За сега не сме попадали на брашно и мая които не стават, освен че за типов хляб си има особености при 100% чисто типово брашно. Е, ако ще се приема за антиреклама може и на ЛС.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
От два месеца и ние /аз/ сме в отбора. Подариха я на жената за рожденния й ден. Първия път беше провал. Веднага издирих хора с опит в начинанието и се оказа, че от всяко брашно и всяка мая - не става. И стриктно спазване на пропорциите в рецептата, особено водата. Сега си имам запас от брашно и мая и през вечер печем, предимно аз.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от SibirskiУ нас пък само аз засега правя хляб.
Ако имаш въпроси насреща съм.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеИ ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?! Повече няма да купувам хляб от магазините!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
У нас пък само аз засега правя хляб.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнениеИ ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?! Повече няма да купувам хляб от магазините!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
И ние сме вече във вашият отбор. Два пъти правих хляб в домашната фурна и сега се чудя, какво правят тези нещастници в хлебопекарни че така развалят вкуса на истински хляб?! Повече няма да купувам хляб от магазините!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от kozeboyЯ! Това е нещо ново! Какво се случва когато сложиш оцет?
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Я! Това е нещо ново! Какво се случва когато сложиш оцет?
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеМного е яка твоята рецепта. Не минава седмица да не те похваля на приятели с които споделяме хляба.
Пробвай с винен оцет и сподели.
Успех събота и неделя на лова!
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Остави коментар: