Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • plaskom
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Хубавото е че винаги можеш да правиш различен хляб. Но спазвай пропорциите и реда на слагане на продуктите. Аз слагам различни видове брашна - ръжено, пълнозърнесто, ленено, сухи зеленчуци, ядки, белени слънчогледени или тиквени семки и др. Ако имаш някоя изветряла бира можеш да я сложиш вместо вода. Ако слагаш повече ръжено брашно трябва да увеличиш и количеството на маята, защото иначе става като тухла. По рецептата която го правя е:
    1 ч.л. сол
    1 ч.л. тръстикова захар
    1 с.л. зехтин
    270 м.л. вода (или бира)
    605 гр. комбинация от брашна (50 гр. ленено, 150 гр. ръжено, 200 гр. пълнозърнесто,205 гр. типово)
    1.5- 2 ч.л. суха мая
    сухи зеленчуци (за супа), ядки и семки
    След като се опече се вади почти веднага и се завива с кърпа да отпочине час-два.
    Да ви е сладко

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от plpenov Преглед на мнение
    При мен това се получава, когато забравя да сложа мая.
    Не знам от какво беше,май не бях спазил технологията на слагане на продуктите,а може и брашното да беше куцо? Но вчера направих поправка,с рецептата от тази тема и спазване на технологията и резултата бе отличен!!!! Обаче докато заредя апарата да го снимам и да се похваля,повече от половината беше изяден!!!Наистина става страхотен хляба,вкусът ме върна 20г назад във времето,когато като бях на село и ме изпратеха за хляб,а той беше винаги току що изваден,-на път за вкъщи изяждах половин хляб!!!!! .........Мисля че и китаеца е допринесъл за моя неуспех,защото номерацията и надписите на бутоните на самата машина и на книжката с упътване не съвпадат,ама аз чак вчера забелязах,явно пъхат еднаква книжка за всички модели???

    Остави коментар:


  • Пламен Пенов
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    При мен това се получава, когато забравя да сложа мая.

    Остави коментар:


  • Chicho1
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Статистиката, а и моя опит показват, че първия път винаги е провал

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Явно трябва повече да се внимава!!!

    Остави коментар:


  • Павлин Андреев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Просто спазвай много точно дадените рецепти - ред на слагане на продуктите, теглото (количеството) им и температурата им. Примерно в къщи ползваме електронна везна за брашното и приложените мерителни лъжичка и каничка. Досега само с един ръжен хляб не можахме да се справим.

    Остави коментар:


  • Дочев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!
    Тук има доста изпитани и качествени рецепти така, че действай!

    Остави коментар:


  • pepihm
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Вчера и аз се сдобих тази благинка,обаче пъвият опит беше трагичен,от материал за 700гр излезе едно паве с размерите и твърдоста на половин единична тухла,явно си трябва опит тази работа,и повече четене в нета!!!

    Остави коментар:


  • Chicho1
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
    Голяма благина е тая машина. Можа да пробваш ей този хляб с подправки (подправките ги мятам във водата).

    320мл вода
    2 супени лъжици олио
    1-и-половина супени лъжици захар
    1-супена лъжица сол
    1 чаена лъжичка млян чер пипер
    1 чаена лъжичка сух розмарин
    четвърт-чаена-лъжичка чубрица
    2 супени лъжици кетчуп
    500г брашно
    пакетче суха мая ( 7 грама)

    За колко време?

    Остави коментар:


  • Asteri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Голяма благина е тая машина. Можа да пробваш ей този хляб с подправки (подправките ги мятам във водата).

    320мл вода
    2 супени лъжици олио
    1-и-половина супени лъжици захар
    1-супена лъжица сол
    1 чаена лъжичка млян чер пипер
    1 чаена лъжичка сух розмарин
    четвърт-чаена-лъжичка чубрица
    2 супени лъжици кетчуп
    500г брашно
    пакетче суха мая ( 7 грама)

    Остави коментар:


  • pelev73
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
    За отварянето, не се отваря, след първото забъркване обирахме тестото по стените, но няма смисъл, тя си го прибира.
    Мая, сол и захар отделно, а за сух хляб - не знам какво брашно ползвате, вкъщи и на третия ден да остане, както кутията за хляб е в кухнята, където е и камината и е жега, няма проблеми, в една кърпа и найлонова торбичка го държим, удря стъклото нашия, някой път и опира и се сплесква малко.
    при мен редовно аха да отвори капака досега винаги става успешен хляб незнам защо можеби късмета на новака

    Остави коментар:


  • davc
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
    ...Според етикетите на варненската мелница, само то няма добавки...
    Ние купуваме от най-голямата мелница в София и страната (де не става реклама, но мисля, че е ясно) на чували по 25 кг. Според техните етикети също няма никакви добавки. Даже пише за Стара планина и съм склонен да им вярвам, защото откак обявиха, че спазват този стандарт, от типовото (тип 1150) самостоятелно, взе да не става хубав хляб.

    Остави коментар:


  • dedoKoko
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    450 си е супер бяло брашно.
    Колкото по- голям е номера на брашното- по-клони към пълнозърнесто.
    Съответно се увеличават леко маята(с 50%) и водата- с 20-30 гр. при брашно 1150

    Остави коментар:


  • Ivan_J
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Най-добър хляб ми се получава с брашно 450.
    Според етикетите на варненската мелница, само то няма добавки.
    Хлябът става като козунак - мек и на конци.
    Машината е Russell Hobbs.

    Рецептата по ред на слагане в машината:
    Олио 2-3 с.л.,
    Айрян, затоплен до телесна температура,
    1 ч.л. сол,
    1 яйце,
    550г брашно(мерено с разграфена кана, не знам доколко е точна)
    1,5 ч.л. суха мая,
    1ч.л. захар.

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-18_12-45-11_169.jpg
Прегледи:1
Размер:41.0 КБ
ID:5444705
    Това е реалният цвят - бял като краката на Белоногата на Славейков
    С всякакви други брашна, дори и само като добравка, хляба става по-груб, твърд и ронлив.

    Остави коментар:


  • dedoKoko
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    И понеже резултата от рецептата трябва да е видим, ето го:

    Тук в бързината забравих лимоновия сок:

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-15 01.09.55.jpg
Прегледи:1
Размер:70.3 КБ
ID:5444393

    А тук си е на мястото и са добавени 80гр. маслини в самото начало (отново против инструкцията):

    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2013-01-16 13.20.31.jpg
Прегледи:1
Размер:119.8 КБ
ID:5444394
    Вижда се и сравнително дебелата кора отдолу и отстрани.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X