От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Колега снимките не са излезли.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Благодаря за рецептата !
Хлябът излезе идеален дори си позволих да пробвам с малко пълнозърнесто брашно ( 480гр. бяло брашно +120гр. Пълнозърнесто и стана ! На програма 1 / 1000гр
Ще пробвам също с ръжено брашно .
Резултатът се вижда на снимката !
Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение- Брашно 605 гр
- Олио две супени лъжици или 15гр
- 1 яйце домашно не знам колко ми излиза
- Четвърт кубче мая
- 7.5гр сол
- 7 гр захар
- Две супени лъжици кисело мляко домашно
- 230 мл вода
Това е пробвано не еднократно рецептата работи перфектно машинката е мулинекс.
По желоние може да добавиш чубрица или сминдух.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.
Хи Хи добре се рзсмях.Ползвайте Линукс или още по добре Българския вариант " УСУ " Да премина към темата.Изпробвах доста рецепти за хляб,но последните няколко ме изненадаха.Става въпрос за следното:при поредното замесване на хляба се оказа че млякото е свършило и го направих без него.На външен и вътрешен вид се получи същия хляб,но най много се изненадах когато и на следващия ден той остана мек и пухкав все едно сега е печен.И аз след доста проби с различни брашна стигнах до следната рецепта (купувам от брашното на Билла както беше споменато по горе с марката клевър и на софиямел ръженопшенично готов микс и ги смесвам 1/1 Моята точна мярка е (около) и за това първо слагам олиото после 1 яйце разбито с малко вода (преди го разбивах с кисело мляко) сол и захар и след това по 1 (кофичка от кисело мляко,за мярка вместо да го меря с кантарчето или с чаени чаши) с брашно от двата вида.Ако го пресея с гевгира бухва по добре,после смес от различни семена и най от горе 1/3 кубче прясна мая или (1 пакетче суха предварително разтворена и бухнала в чаша със малко захар и брашно) и оставям да се пече без да се интересувам от сигнала за поставяне на ядките.Най лошото е че когато ("децата"по на над 20 г.са )не се хранят с нас хлябът ни стига за 3 или 4 дни,а сега го отупкваме за 2.Последно редактирано от bingobongo; 16-12-14, 20:06.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Днес пък аз попаднах на това книжле: http://dox.bg/files/dw?a=8e73cf5b32 . Файлът е проверен с Аваст, доколкото е възможно.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнениеА който няма Замунда?
http://dox.bg/files/dw?a=8d884aac63
Мене ако питаш, най-добрият източник за ПРОВЕРЕНИ и ИЗПРОБВАНИ рецепти за хлебопекарна е БГ Мама. Има тема, по-точно 55 теми за Машина за хляб.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от jorko Преглед на мнение
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ели Найденова - Рецепти за хлебопекарна
http://zelka.org/details.php?id=404769
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Някои модели имат приставка за багети с тях става.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнениеПривет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от paci1 Преглед на мнениеПривет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Привет на колегите кулинари! Ако може едно бързо въпросче. Имам Мулинекс 6101, и нещо не мога да открия опция или програма само за втасване плюс печене. Имам предвид работа с готово тесто от магазина, примерно. Или пък комшийката ти е дала излишно тесто, и искаш да си направиш примерно кремвиршки с него. ( В нашият край им викаме маруси) Само втасване и печене. Възможно ли е с тази машина? Благодаря на отзовалите се предварително!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнениеКолеги кулинари, предималко ми потънаха гемиите ама жената ги спаси , че да разкажа:
Купихме си хлебопекарна Gorenje и по рецептите на Чавдар направих 2 хляба и станаха от раз,после викам дай да я сложа на местото си тая фурна,(двата хляба ги пекох на масата) и я сложих на кухненския шкаф който има наклон към стената,и там правих козунаци ,станаха но като подаде сигнал за стафидите, меси малко и не можа да ги смеси с тестото, аз сладко не ям ,тъщата ще ги изяде и така,тази вечер правих хляб,пуснах програмата и не ще да бърка "бре викам ко става тука бе" и после жената я удари малко (хлебопекарната) и тръгна ,като дойде сигнала за добавките бързо сложих това-онова и не можа пак да ги размеси.
Леле мале ,жената вика -я да я сложим пак на масата ,сугурно наклона на шкафа нещо й пречи,и сега на масата (водоравно) си бачка без проблем.
Та въпроса ми е дали има някакъв датчик или нещо подобно че да не работи ако е накриво? На някой случвало ли му се е такова нещо?
На хлебопекарната наистина й е имало нещо, дадох я на ремонт и са сменили захранването и сега е пушка,докато беше на ремонт аз месих хляб по същите рецепти,и ставаше,меся-втасва във фурната на 50градуса,после пак меся слагам във форма за кекс (дълга) и пак втасва и после на 200градуса 40мин и става.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ми то на различните програми пиука по различни времена, и въртейки, и невъртейки, и по няколко пъти на някои.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеНа мен лично - не, но е съвсем възможно твоята да е „умна“.
пп
Не са нужни сложни схеми, просто ѝ прочети книжката с характеристиките.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Тодор Тодоров (Тошко) Преглед на мнениеТа въпроса ми е дали има някакъв датчик или нещо подобно че да не работи ако е накриво? На някой случвало ли му се е такова нещо?
пп
Не са нужни сложни схеми, просто ѝ прочети книжката с характеристиките.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: