Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Прав си, машината е за изтънчени чревоугодници-мързеливци. Иначе, за козунаците и аз ползвам миксер от големите "професионални" лидълски.

    Остави коментар:


  • Чавдар (V93)
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Аз ползвам май Мулинекс със една бъркалка ...

    Та всеки който няма такава машина в къщи е пропуснал много от живота.
    Имахме Мулинекс с 2 бъркалки и, общо взето, работеше добре. Само че казанчетата се оказаха консуматив, поради сравнително бързо разбиване на втулките на осите на перките. Като капак на всичко, в един хубав ден (след изтичане на гаранцията) машината се побърка - двадесетина минути преди края на програмата, когато хлябът беше практически опечен, бъркалките се включиха и нямаше спиране, освен чрез изскубване на щепсела от контакта. Добре, че стана в наше присъствие.
    Ремонтът се оказа безсмислен от финансова гледна точка, та след тази случка въпросът го реших с един по-як миксер - 15-на минути замесване на тестото, 1 час да втаса + 40 минути до час за печене. Е, трябва да се занимава човек, ама пък хлябът става с над час по-бързо, отколкото в машината.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Аз ползвам май Мулинекс със една бъркалка,обаче много съм доволен от нея,ако се скапе пак такава ще взема,правенето на хляб е проста работа от не прости хора.Казвам това защото има много тънкости,когато купих машината и пробвах два-три опита,се разочаровах и така стоя непотребна месеци, веднъж ми хрумна да пробвам пак и взе че се получи,и като ми дойде интусиазъм след всеки следващ хляб,търся перфектният,то със сусам,със маслини,със сирене,със слънчоглед,бадеми,стафиди,комбинации,зехтин , кисело мляко,прясно мляко ,процент от двете най добре...лимон ,всяко едно от изброените влияе по различен начин на втасването и маята,така че успех.

    п.п Сещам се че дипломната ми работа беше управление на пруферни уредби за междинна ферментация на тестото по хлебозаводите.Та всеки който няма такава машина в къщи е пропуснал много от живота.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Почни от количеството хляб, което консумирате и евентуалния афинитет към месени работи като козунаци например. Ако сте много хора и ядете много хляб - голяма машина. В противен случай може и по-малка с една бъркалка. Просто, когато замесваш в голяма машина минималното количество, резултатът не винаги е перфектен. Между другото, най-добрата и най-скъпата машина на пазара в момента е Панасоник, пък е само с една бъркалка. Япончетата са толкова убедени в качествата ѝ, че даже не са сложили прозорче за проверка. Като казах прозорче - гледай прозорчето да е минимално по размери, защото иначе отгоре хлябът не се изпича като хората. Ако имаш въпроси, питай. Сменил съм няколко машини и горе-долу съм им хванал цаката.

    Остави коментар:


  • veskov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Съдът да е хоризонтално, не вертикално. Както си се пече хляб във фурна.

    Остави коментар:


  • evos
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Съвет, какво да гледам, при избор на пекарна! Кои са най-важните критерии!

    Остави коментар:


  • militsa
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от pgv64 Преглед на мнение
    Ето и една рецепта за вкусен хляб:
    500гр брашно
    20гр пресна мая
    230мл прясно мляко
    1бр яйце + един жълтък за мазане
    4ч.л. захар (или 2 захар -2 мед)
    2ч.л. сол
    1 ч.л. чесново брашно (по желание)
    1 с.л. сусам белен
    40гр масло + 30-40 гр. за мазане
    20мл олио или зехтин
    Брашното се пресява два пъти. Маята се разтваря в хладко мляко(100мл) и се добавя малко брашно да шупне.Яйцето се разбива леко и се добавя в него захарта и останалото хладко мляко и маслото (стопено) с олиото.
    Маята се добавя в млякото и се изсипва в контейнера на хлебопекарната.Добавя се сместа от брашното сусама и чесновото брашно и се сипва отгоре солта. Пуска се на програма месене.По средата на месенето на почивката се поглежда тестото и ако е лепкаво се добавя малко брашно.Програмата е с втасване. когато тестото утрои обема си се вади и раздела на примерно 6-7 къса разстилат се с с точилка и се намазват с масълце .След което се завиват на охлювчета и се подреждат в намаслена тавичка.Фурната е включена предварително на 50гр. и тавата се слага в нея да втаса -около 45 50 мин. Намазват се с жълтък и по желание се поръсват с сусам. След втасването фурната се увеличава на 190 гр. и се пече около 30-35мин до готовност.Ако фурната ви нагрява бавно , то втасването става на топло извън нея ,а тя се подготвя на 190 гр. и е в готовност за печене.След изваждане хляба се поставя на скаричка и се завива за 5-10 мин с кърпа. Отвива се и се изчаква да поизстине .Да ви е сладко!
    [ATTACH=CONFIG]920465[/ATTACH]
    Изпробвах я, много вкусен стана!

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от a_andreew Преглед на мнение
    Здравейте, някой правил ли е сладко във машина? Питам, защото имаше мнение за блокиране на бъркалките от захарта.
    Правили сме сладко много пъти и с различни автомати. Бъркалките на всички блокират, запичат. Сладкото става много хубаво, но....не съветвам никой да прави сладко с автомат.

    Остави коментар:


  • a_andreew
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Здравейте, някой правил ли е сладко във машина? Питам, защото имаше мнение за блокиране на бъркалките от захарта.

    Остави коментар:


  • pgv64
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ето и една рецепта за вкусен хляб:
    500гр брашно
    20гр пресна мая
    230мл прясно мляко
    1бр яйце + един жълтък за мазане
    4ч.л. захар (или 2 захар -2 мед)
    2ч.л. сол
    1 ч.л. чесново брашно (по желание)
    1 с.л. сусам белен
    40гр масло + 30-40 гр. за мазане
    20мл олио или зехтин
    Брашното се пресява два пъти. Маята се разтваря в хладко мляко(100мл) и се добавя малко брашно да шупне.Яйцето се разбива леко и се добавя в него захарта и останалото хладко мляко и маслото (стопено) с олиото.
    Маята се добавя в млякото и се изсипва в контейнера на хлебопекарната.Добавя се сместа от брашното сусама и чесновото брашно и се сипва отгоре солта. Пуска се на програма месене.По средата на месенето на почивката се поглежда тестото и ако е лепкаво се добавя малко брашно.Програмата е с втасване. когато тестото утрои обема си се вади и раздела на примерно 6-7 къса разстилат се с с точилка и се намазват с масълце .След което се завиват на охлювчета и се подреждат в намаслена тавичка.Фурната е включена предварително на 50гр. и тавата се слага в нея да втаса -около 45 50 мин. Намазват се с жълтък и по желание се поръсват с сусам. След втасването фурната се увеличава на 190 гр. и се пече около 30-35мин до готовност.Ако фурната ви нагрява бавно , то втасването става на топло извън нея ,а тя се подготвя на 190 гр. и е в готовност за печене.След изваждане хляба се поставя на скаричка и се завива за 5-10 мин с кърпа. Отвива се и се изчаква да поизстине .Да ви е сладко!
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160101_163352-a.jpg
Прегледи:1
Размер:541.8 КБ
ID:5759014

    Остави коментар:


  • ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Благодаря, тази година ще сме на палатка, но ще пробвам рецептата след това

    Остави коментар:


  • denyo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Вдигам темата по повод наближаващия Великден. Безброй експерименти съм правил и предлагам изводите до които стигнах, ако случайно някой го интересува
    Козунак с накисване 2017 - ЦЪК





    не се сетих да го снимам от вътре

    Светъл празник на всички!

    Остави коментар:


  • bingobongo
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Имам това.09-LR Moulinex HBB-BG.pdfИначе и аз миксирам брашната,като слагам дори типово или царевично.

    Остави коментар:


  • LightRider
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Някой има ли рецептите от Moulinex OW310130 на български ?

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Аз винаги си миксирам по 3-4 вида брашно, като бялото съм го свалил до 20-25%. Любимата ми добавка е сусаменото семе.

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X