Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ
Преглед на мнение
Иначе, под стриктно предполагам разбираш, грамажите че си спавал. Защото в рецептата си пише, че правя две козуначета. Ако държиш да е един огромен, ще трябва да намалиш градусите и да печеш по-дълго. Може би в загрята до 150 градуса, която да намлиш на 130. Само предполагам, аз обикновено пека две от тази доза продукти. Ако имаш вентилатор - пусни го, нямам личен опит, но казват така се избягват гимнастиките с превключване на горни и долни реотани.
Също, обема на формите не случайно е посочен. Нали по това познаваш колко да втасваш. В малка форма, още като го сложиш, ще ти изглежда вече втасал
По отношение на другите коментари, да споделя, че козунак се пече на по-ниска температура от хляб. Също, температурата на печене и времетраенето зависят от обема на печивото. Големите неща се пекат на по-ниска температура и по-дълго време, а малките на висока за кратко. Аз лично на 220 градуса примерно пека за 5-10 минути 100-150 грамови кифлички. С голям козунак на 220 градуса ефекта ще е подобен, като на снимките по-горе.
Остави коментар: