Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    След обед скокнах до Технополис в Бургас и взех машинката.
    Ето я вече накипрена на временно място в кухнята и заредена да прави първия хляб.
    След 2 часа ще докладвам какво сътворихме.

    Последно редактирано от Майкъл; 03-12-18, 16:20.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Не съм длъжен да ти вярвам,нали!
    Понеже от години го практикувам,не можеш да ме убедиш.Това не пречи да пожелая приятна вечеря.

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Да Ви е сладко
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_175935.jpg
Прегледи:1
Размер:370.7 КБ
ID:5804223

    Остави коментар:


  • agogov
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Ето това се получава след едночасово 'притопляне' след печене. Това без да го овивам в месаля на баба или навущата на дядо!
    Автоматът е нЯщо, което прави всичко сам! Поне моите си ги избирам такива. Ако ще ги дебна и тичам след тях......еГати и автомата....
    Вярно, пише в почти всички упътвания хляба да се вади веднага след печенето,но сме установили, че на нас иначе ни харесва! В противен случай нямаше да го отбележа изрично в по-горното ми мнение.
    По-напред в темата съм снимал и други хлябове, все като този са.

    ПП Та, гос'ин "Фактор" @Ронин, не съм се объркал, изразявам собствено мнение!


    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_155054.jpg
Прегледи:1
Размер:253.1 КБ
ID:5804217Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_154307.jpg
Прегледи:1
Размер:216.9 КБ
ID:5804219Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20181202_155014.jpg
Прегледи:1
Размер:470.2 КБ
ID:5804218

    Остави коментар:


  • Чавдар (V93)
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
    От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
    Това, разбира се, може да се прави, ама отива на кино идеята, че можеш да сложиш съставките и да оставиш машината доде не си свърши работата. Ако ще трябва да седя до нея да и бая, ще ми е по-бързо да замеся тестото на ръка.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    Не съм сигурен,че е приложимо при всички
    Приложимо е при абсолютно всички, освен ако машината не е от тези с полягащите бъркалки. Просто трябва да поседиш един час до машината и да разбереш при какви показания на часовника прави последното премесване преди третото втасване. По-интересното е, че елементарни машини като лидълските, имат звуков сигнал И за тази операция а Мулинекс/Тефал, на тройна цена, имат сигнал само за добавяне на пълнеж по време на второто месене. А по принцип, аз вадя бъркалките винаги, независимо от марката и модела на машината. Просто, както казах, въпрос на час време. Обикновено около 1.35 - 1.45 преди края на програмата се пада последното премесване при по-малките машини.

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
    От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
    Не съм сигурен,че е приложимо при всички

    Остави коментар:


  • Павлин Андреев
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това)...
    От един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.

    Остави коментар:


  • Чавдар (V93)
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
    ... Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.
    Ами не е така. Няколко години бяхме само на хляб собствено производство с брашно от магазина (Софиямел или Мелко) и си ни харесваше много повече отколкото онзи от кварталната фурна. Да не говорим за порнографията, наречена "заводски хляб" (едно такова нещо в полиетиленова опаковка).
    От нова хлебопекарна ме отказа само начинът, по който се спомина старият Мулинекс. Вършеше си много добре работата, но в един момент откачи и започна в несвяст да върти ностоп бъркалките при вече практически опечен хляб. След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това). В крайна сметка, ръчното приготвяне на хляб ми отнема по-малко време, отколкото машинното. За 15-на минути замесвам тестото, около час да втаса и приблизително още толкова - да се опече. Общо - до 2.5 часа. Най-често използваната програма на хлебопекарната отиваше на 3.5 ч или малко повече (при по-голямо количество) ...

    Остави коментар:


  • Roninn
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
    Ицо,аз ли да ти казвам че тази кърпа се вика Месал ,имам ги от баба ми.

    Тъкмо щях да кажа че агогов се бърка и Ицо ме е спреварил.Хляба се вади на секундата..инъче потъва и омеква.



    Това от преди 4-5 дни, тестото се мачка от хлебопекарната,питка със доста сирене.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
    Ако намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.

    П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
    Най-после жена ми се пристрасти към форума,
    започна да чете с интерес тази тема и да води бележки

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
    В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
    Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
    Според мен, са страшна вкуснотия.
    Ако намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.

    П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
    Последно редактирано от коко келеша; 01-12-18, 05:45.

    Остави коментар:


  • Майкъл
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
    Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
    Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.
    В Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
    Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
    Според мен, са страшна вкуснотия.

    Остави коментар:


  • chrichri
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Прочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час...
    Хлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
    Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.

    Остави коментар:


  • коко келеша
    отговори
    От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!

    Изгубени в превода

    Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X