От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
След обед скокнах до Технополис в Бургас и взех машинката.
Ето я вече накипрена на временно място в кухнята и заредена да прави първия хляб.
След 2 часа ще докладвам какво сътворихме.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Не съм длъжен да ти вярвам,нали!
Понеже от години го практикувам,не можеш да ме убедиш.Това не пречи да пожелая приятна вечеря.
Остави коментар:
-
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Ето това се получава след едночасово 'притопляне' след печене. Това без да го овивам в месаля на баба или навущата на дядо!
Автоматът е нЯщо, което прави всичко сам! Поне моите си ги избирам такива. Ако ще ги дебна и тичам след тях......еГати и автомата....
Вярно, пише в почти всички упътвания хляба да се вади веднага след печенето,но сме установили, че на нас иначе ни харесва! В противен случай нямаше да го отбележа изрично в по-горното ми мнение.
По-напред в темата съм снимал и други хлябове, все като този са.
ПП Та, гос'ин "Фактор" @Ронин, не съм се объркал, изразявам собствено мнение!
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнениеОт един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеНе съм сигурен,че е приложимо при всички
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнениеОт един любител-готвач научих един номер - след като е завършило месенето на тестото, контейнерът на хлебопекарната се изважда (тя се затваря, за да се запази топлината), след което се изваждат бъркалките и тестото се връща в хлебопекарната за втасване. Ако искаш при това може да намажеш тестото с масло или подправки. Хлябът си втасва и се изважда чудесно - няма ги разкъсаните ями в долната му част.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение...След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това)...
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение... Правиш ли хляб с брашно от магазина , по- добре си купувай готов хляб.
От нова хлебопекарна ме отказа само начинът, по който се спомина старият Мулинекс. Вършеше си много добре работата, но в един момент откачи и започна в несвяст да върти ностоп бъркалките при вече практически опечен хляб. След като видях това, не мисля, че някога бих посмял да оставя подобна машина без надзор (както много пъти бях правил преди това). В крайна сметка, ръчното приготвяне на хляб ми отнема по-малко време, отколкото машинното. За 15-на минути замесвам тестото, около час да втаса и приблизително още толкова - да се опече. Общо - до 2.5 часа. Най-често използваната програма на хлебопекарната отиваше на 3.5 ч или малко повече (при по-голямо количество) ...
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеХлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
Тъкмо щях да кажа че агогов се бърка и Ицо ме е спреварил.Хляба се вади на секундата..инъче потъва и омеква.
Това от преди 4-5 дни, тестото се мачка от хлебопекарната,питка със доста сирене.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеАко намериш рецептата, дори и да няма точно такава програма, може да се комбинират някои операции за приготвянето. След това, ако формата на казанчето те устройва, печеш в машината. Ако ли не, печеш във фурната. Например паралелопипедна содена питка за Бъдни вечер би била запомняща се.
П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0
започна да чете с интерес тази тема и да води бележки
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнениеВ Била - на "6 ти септември" има ромбоидни хлебчета с моркови.
Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
Според мен, са страшна вкуснотия.
П.П. Произволна рецепта от нета - https://recepti.gotvach.bg/r-47022-%...80%D0%BD%D0%B0Последно редактирано от коко келеша; 01-12-18, 05:45.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеХлябът се вади горещ и изстива (при мен под кърпа), за да получи коричка. Оставиш ли го 1 час на подгряване се задушава и омеква, като "дядовия"...
Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.
Много ги обичам. Та въпроса ми е, могат ли да се направят в хлебопекарната.
Според мен, са страшна вкуснотия.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнениеПрочетох, че пише 1 час поддържа хляба топъл. Ние никога не вадим хляба преди да е изтекъл този 1 час...
Аз ползвам 2 бр, с по 2 бъркалки. Едната вече се прецака и съм затапил едната бъркалка с болт и шайби. Работи си. Не ползвам рецепти, планирам си 3 часа за хляб да го наглеждам...когато мога. Предпочитам бялото брашно. Черното не втасва и става нещо, като кекс(въпрос на вкус). Купувам го на чувал от мелница. От магазина купувам хляб за кучето. Домашният хляб е в пъти по-добър.
Остави коментар:
-
От: Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Изгубени в превода
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: