Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Домашна хлебопекарна и рецепти за нея/пробвани/!
Свий
X
-
И моята първа машинка е Мидеа, която наистина прави по-хубав хляб от Мулинекса, но в последно време започна да не и стига мощността за месене. Смених двигателчето, работи нормално за месец и после пак почна да спира по средата на някое от месенията. Сега седи като много дълбока резерва в мазето.
-
Това е рецептата по спомен от времето когато правих хляб. Даже 70 към 30 в полза на бялото брашно за направата на пълнозърнест хляб. Правил съм опити само с пълнозърнесто - заминава в кофата.
-
Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнениеДобре де, как правите хляб, различаващ се с кирпич от черно/пълнозърнесто/ръжено/лимец и тн брашно, без мая, с най- продължителното месене и втасване на машината? Имам, 2бр. Отнисително добър резултат се получава с двойната бъркалка и малка височина в сравнение с площта/т.е. хоризонтална. И топлия типов от професионални пекарни си е типов. С бяло (от днешната пшеница барабар с набухвателите) и мая е ясно, става.
-
Добре де, как правите хляб, различаващ се с кирпич от черно/пълнозърнесто/ръжено/лимец и тн брашно, без мая, с най- продължителното месене и втасване на машината? Имам, 2бр. Отнисително добър резултат се получава с двойната бъркалка и малка височина в сравнение с площта/т.е. хоризонтална. И топлия типов от професионални пекарни си е типов. С бяло (от днешната пшеница барабар с набухвателите) и мая е ясно, става.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеЕдин от комшиите ме посъветва, ако искам хубаво брашно, да купувам от 5 килограмовите пакети. Било по-истинско. Някой споделя ли това мнение?
Рецептата, с която приготвям хляба, е следната:
500г от едното и 500г от другото брашно, едно пакетче инстантна мая, разтворено в 200мл. вода и две лъжици захар-супени, също една супена лъжица сол и 40-50мл. слънчогледово олио, две лъжици домашен оцет-ябълков и половин чаена лъжичка сода бикарбонат, прегасена в оцета.
Преди да замеся - пресявам доколкото е възможно смеската от двете брашна.
Като се позамеси всичко добавям още малко топла вода докато тестото стане хомогенно и меко, но да не е лигаво.
Меся го в обикновена машина и там го оставям да втаса, но после ги вадя и пека във фурна при дебелина на тестото около 40мм.
Става доста твърдо, но питателно и ароматно хлебче.Последно редактирано от drago_pishinkov; 14-08-22, 15:04.
Остави коментар:
-
Там е разликата. С хлебопекарната - 5 мин. зареждане, включваш и оставяш.
Аз пък от 5-6 години ползвам една Мидея, която няма грешка. Работи идеално. Два пъти съм и сменял ремъците.
Снаха ми също заряза един Мулинекс, който не допича хляба, а няма функция само печене.
-
От както купих хубав миксер на жена ми и тя почна да прави хляба вкъщи вместо да купуваме готов или да ползваме машинката за хляб. И каймата за кебапчета там я бъркаме.
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
... Тогава се получава и най-добър резултат, но пък съм вързан за машината поне за час до печенето. ...
А, ако ще трябва да има някой там, докато машината работи, то смисълът и се губи. Още повече, че програмата, която използвахме, отнемаше 3 ч. и 40 минути.
Ръчно приготвяне на хляба - 15 мин замесване, до час втасване и до час печене. Общо - 2 ч и 15 мин ...
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
...Не съм забелязал да има някаква осезаема разлика.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнениеЕдин от комшиите ме посъветва, ако искам хубаво брашно, да купувам от 5 килограмовите пакети. Било по-истинско. Някой споделя ли това мнение?
Остави коментар:
-
Един от комшиите ме посъветва, ако искам хубаво брашно, да купувам от 5 килограмовите пакети. Било по-истинско. Някой споделя ли това мнение?
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнениеНякой има ли идея как по-лесно да вадим бъркалките от хляба , или как да ги извадим преди печенето ?
Та може нещо такова да приспособиш от някой по-корав тел.
Остави коментар:
-
Някой има ли идея как по-лесно да вадим бъркалките от хляба , или как да ги извадим преди печенето ?
Остави коментар:
-
Снощи заредих съставките,пуснах да ги омеси на тесто,за да съм сигурен че консистенцията е Ок ,забърках всичко без маята.
Настройка на програмата и часа за отложен старт.Прясна мая на кубче,оставих най отгоре на тестото без да се разтваря и сутринта в девет получих това.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Остави коментар: