Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Борба с мухи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Борба с мухи

Дано пиша в правилния раздел. Отскоро се преместих на село и взех да гледам бройлери и в помещението в което ги гледам е адски пълно с мухи. Миналия ден минах през една ветеринарна аптека и обясних за случая и ми дадоха Айкън. Цяла пръскачка изпръсках и нищо. Дайте идея за препарат ако може и да е безвреден към бройлерите. Благодаря предварително !

От: Борба с мухи

Използвам Фендона и има резултат

" ФЕНДОНА - формулациите са слабо токсични и безопасни за хората и домашните животни и не се натрупват в околната среда. Токсични са за рибите и трябва да се избягва замърсяване на водни басейни и канали."
    LZ1UFS

Коментар

И Айкъна и Фендона са безопасни за всички топлокръвни същества.
      В каква концентрация забъркваш Айкън и колко кв. м. третираш с 1 литър?
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Ами цялото шише ми казаха да го разтворя в 5-6 л. вода. Иначе площа е около 20 квадрата, но видим ефект не се забеляза от Айкъна. Направи ми впечатление как беше написано името на фирмата производител: Zeneca PubliK HealthT , та може и нещо фалшименто да е било.

Коментар

Мусцид-препарата е атрактант и инсектицид едновременно.Прави се концентриран разтвор който се маже с четка по дограми , врати стени и т.н . места където кацат мухите ,но не кацат пилетата
          Айкън и фендона са хубави препарати но като изсъхнат бързо губят свойства примерно Айкън е безопасен за хора 30 мин. след третиране.Тоест трябват поредица от пръскания ,което не винаги е удобно.

п.п. Айкъна е на Syngenta.

Коментар

Фендона Не си загубва свойствата не само след изсъхване, но и след многократно миене на пода примерно. От две години пръскам напролет и наесен по первазите на пода и около тях във всички стаи и около вратите и праговете и на двата етажа . Например тази година пръсках април. Пода е мит по минимум веднъж на седмица. И до ден днешен каквато и твар да влезе(живеем в къща и не се оплакваме от липса на такива), на сутринта е предала богу дух. Фендона е контактен инсектицид и е необходимо насекомото да има пряк контакт с третирана повърхност.
            Друг е въпроса, че когато взех за първи път от един колега, на който жена му работи в ХЕИ, и си отсипах от една голяма оригинална опаковка, качеството (силата, мощта) беше доооооста различно от следващите пъти, когато взема малки разфасовки от различни места и разфасовани от знайни и незнайни фирми. Разреждат, разбъркват, допълват я с нещо тарикатите му с тарикати. И все пак гореспоменатите резултати са с такава, малка опаковка.
            Тази година се опитах да редуцирам и комарите навън, пръскайки тревата и храстите в двора и колкото мога около него. Успех има, но е много кратък, според мен защото не мога да напръскам много площ извън двора. Но си пръскам през две- три седмици и се търпи.
            За абсолютната безопастност за хора мога малко да не се съглася. Тази пролет пръсках сутринта. Навсякъде отворих врати и прозорци навън. Но за късмет в спалнята се затворила вратата към терасата. На другата сутрин и аз и жена ми не се чувствахме добре през почти целият ден. Така че имайте едно наум за всеки случай. Иначе и на котките и на кучето (при него също пръскам) им няма нищо.
            Последно редактирано от venciru; 02-08-13, 16:46.
            Венцислав Петров
            Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
            Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
            0889 62 8четири 6четири

Коментар

За фендоната си прав че има остатъчен ефект ,но трябва да се пръска точно там където кацат най-много мухи и да се разчита че кацналите там ще умрат.По-ефективно е да се използват препарати с атрактант ,които привличат самите мухи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X