Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да изгоним мравките от дома си?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да изгоним мравките от дома си?

не знам за мравките ама плужеците много яко се пръскат след като ги наръсиш със сол

Коментар

Ние в къщи имаме едни малки червеникави мравки. Не правят много поразии, но е много гадно, като почнат да излизат из под бутоните на клавиатурата и да пъплят по монитора. Установил съм, че при ремонт изчезват, ама не мога да ремонтирам непрекъснато.
      Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Ние живеем на 12 етаж,та и нас ни налазиха мравки по миналата година,какво ли не пробвах ,по хуманно не стана.След съвет от приятел, взех от селскостопанската аптека регент вг 800 и проблема бе решен ,върши работа и при хлебарки

Коментар

Аз си монтирах "мелачка" за хранителни отпадъци на канала... и свирих край на мача! Блокът е със 108 апартамента и преди години ... ...пича който бях извикал да ги трепе каза, че не го ли направят всички апартаменти просто няма смисъл

Коментар

Трябва да се установи пътя по който проникват в сградата.Маркират пътя си с биологични вещества и се движат само по него до източниците на храна.За унищожаване на мравките са ефикасни пудри и микрокапсулирани препарати с които се третират пътищата им извън и вътре в сградата, полепват по краката им и ги пренасят до мравуняка.

Коментар

Препоръчвам препарата "Демор" ,има го във всяка аптека и струва 1 лев.На мен ми свърши чудесна работа.

Коментар

Баща ми ги е подкаръл с горелката на вилата, където направят мравуняк на пътека между плочите и започнат пречат по-някъв начин пали горелката и се получава геноцид.
                Последно редактирано от Иван Жоров; 12-04-10, 21:28.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Да ви кажа,пробвал съм много и различни препарати,но най добре е с веро,няма значение какво.Прави се среден разтвор ,да се пени но не много и пръскаш върху мравките и пълниш мравунязите.На момента измират,вчера пак ги трепах,голяма битка беше.Сам срещу 2000000 ама ги утрепах.

Коментар

за мравките помага солена вода с оцет.
                    Друг много странен за мен начин (но помага доста) е с пудра за кучета против кърлежи и бълхи... съвсем случайно го открихме метода, след като за първи път напръскахме кучето с пудрата.. .на сутринта имаше трупове на хлебарки

Коментар

Колегите са прави-сол или солена вода-изпробвано и работи.

Коментар

Честно казано и аз съм пробвал какво ли не,но имаше едни пирамидки пълни с нещо като мед (някаква лепкава гадост) на "Байер" и само те свършиха работа,мисля,че по аптеките трябва да ги има.

Коментар

От: Как да изгоним мравките от дома си?

Да кажа нещо за хлебарките.
                          На едната къща има долепена пристройка дето е парното котле и известно количество дърва, но там изхвърляме и кошчетата с отпадъци и всичко минава през котлето. Та там като отвориш и щъкат една камара хлебарки, иначе в къщата няма.

Та завчера беше останало от няколко дена някъде половината от една бира (шише 0.5л) и баща ми го изсипал в една туба 10л и я сложил легнала в това помещение. Като разбира се капачката е отворена, също така с разни боклуци (хартии, картон) направил да може да се стигне до гърлото на тубата.
                          На сутринта вътре в тубата две шепи хлебарки и бирата я няма
                          Пусто пиене ще ги затрие , като и такива новоизлюпени, т.е. съвсем малки алкохолици имало .
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Я малко да събудим темата. Задачката е как да се разкара един мравуняк, тип "горски" с минимум странични щети. Нищо против обитателите му, стига да си сменят адресната регистрация.

Дали ще стане номерът да се копне изотдолу и да се пренесе целокупно на място, където няма да е пречка, или при тази процедура ще се разпадне?
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

На вилата в двора имам такъв мравуняк - на кафяви мравки. Те обаче никога не влизат в къщата. Ако не е на място, където ти пречи, съжителството с тези мравки е безпроблемно.

Коментар

Аз имам наблюдения върху Айкън на Байер. Мравки и хлебарки ги мори на секундата. Преди време идваха да пръскат в къщи и видях ,че с това си правят разтвора. Оттогава не ги викаме а сами си правим профилактиката.
                                Hyundai TERRACAN J3 2,9 CRDI 200HP 2" lifted on 31" Cooper Discoverer AT3 4s
                                Ford Fiesta 1.4 Tdci

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X