Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЪЛГАРИ ЩЕ ЩУРМУВАТ НАЙ-ДЪЛБОКИТЕ ПЕЩЕРИ В СВЕТА

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • БЪЛГАРИ ЩЕ ЩУРМУВАТ НАЙ-ДЪЛБОКИТЕ ПЕЩЕРИ В СВЕТА

    Български пещерняци в Западен КавказПещерен клуб „Приста” Русе организира проникването на 4-ма българи в двете най-дълбоки пропасти, към настоящият момент, на Земята – пропастите Крубер-Вороня с дълбочина 2191 м и Сарма дълбока -1760 м и двете в Западен Кавказ- Абхазия. Експедицията ще се проведе в периода 26.07-25.08.2012 г. Състава на експедицията включва:
    1. Теодор Кисимов - пещерен клуб „ Приста”, Русе –ръководител
    2. Константин Стоилов - Студентски пещерен клуб”Академик,” София
    3. Пламен Спилков - пещерен клуб ”Аида”, Хасково
    4. Александра Василева - Студентски пещерен клуб”Академик” ,СофияЗа целта, българският екип най-напред ще се включи в състава на голямата международна експедиция организирана от Украинската спелео асоциация за изследване на Крубер Вороня под ръководството на Юрий Касян. В нея ще участват около 65 спелеолога от 10 държави. Целите на експедицията са да се направи опит за увеличаване на дълбочината на Крубер-Вороня чрез осъществяването на гмуркане на сифоните на дъното на пещерата, търсене на възходящи продължения и евентуална връзка с по-високо разположени пещери. При положение, че след експедицията в Крубер -Вороня българските пещерняци са в добро здраве те ще се прехвърлят с пешеходен преход през планината Арабика до пропастта Сарма, където ще се включат в руска експедиция за изследването й!
    Първите двама участника в тази експедиция вече през 2005 година вече са били на “сухото” дъно (-2080 м) на Крубер Вороня и са натрупали опит в подобни пещерни изяви. През 2008 – ма година Теодор Кисимов , в рамките на руска експедиция вече е бил е бил и на дъното на пропастта Снежна-Межоная - Илюзия ( -1754 м). Пламен Спилков е пещерняк с дългогодишен опит в експедиции в Турция, Киргизстан, Хърватска и др. Александра Василева е най-младият участник, но тя има голям потенциал!


    Пещерняци от ПКСУ „София” в ХърватскаНа 27 –ми юли от България ще потегли първата група пещерняци членове на Пещерен клуб с училище «София» , които по покана на Хърватския пещерен клуб «Велебит» ще се включат в организираната от него експедиция По в пропастта «Велебита» . Тя е третата по дълбочина в Хърватска, а любопитното е, че в нея са намира най-големия чист подземен отвес в света с дълбочина от -513м . Само за сравнение той дълбок почти 5 пъти височината на телевизионната кула в София. Състава на експедицията е :
    1. Александър Колев
    2. Антония Влайкова
    3. Владимир Георгиев
    4. Делчо Топалов
    5. Енчо Енчев
    6. Павлин Димитров
    7. Светломир Станчев
    8. Симона Атанасова
    9. Явор Цветанов

    Повече информация за обекта на изследване може да се намери тук!http://www.speleologija.hr/velebita/indexen.html

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X