Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един нуждаещ се от съвет за джипка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още един нуждаещ се от съвет за джипка

Първоначално публикуван от Бай Гуджан Преглед на мнение
    Е-е-ех, лесно беше при социализма, влизаш в кръчма, а там има кебапчета, кюфтета и мешана-няма двуумнение, няма съмнения, а сега-45 страници меню, да се чудиш какво да си избереш.
    Благодаря за съветите, явно ще се търси дълго и протяжно, а и не бързам-до пролетта има време, като гледам какво става по пазара, може би след няколко месеца ще мога да се вместя в тази сума и за добър екземпляр
    Ако ще я ползваш само там, не е ли вариант, да базираш една дърта УАЗка в Батулия или Бакьово и с остатъка от бюджета да се черпите на воля?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Ако ще я ползваш само там, не е ли вариант, да базираш една дърта УАЗка в Батулия или Бакьово и с остатъка от бюджета да се черпите на воля?
      Ами това ми беше един от вариантите, но какво се случва с нея през месеците, в които не я карам? Според мен ще се стопи бавно и неусетно, а ако не това, то знаем какво става с кола, която не се кара. Така, че ще трябва да е нещо, което да подкарвам от време на време и в София. Освен това, тъй като никога не съм карал джипка, не знам дали няма да ми хареса и да реша и аз някой ден да хвана гората

Коментар

Ами това ми беше един от вариантите, но какво се случва с нея през месеците, в които не я карам? Според мен ще се стопи бавно и неусетно, а ако не това, то знаем какво става с кола, която не се кара. Така, че ще трябва да е нещо, което да подкарвам от време на време и в София. Освен това, тъй като никога не съм карал джипка, не знам дали няма да ми хареса и да реша и аз някой ден да хвана гората
        Абе баш гората може и данехванеш ама трудно би се върнал на друг автомобил
        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Дали пък не се сещам и коя точно е вилата...Колега,дай един тел. за връзка...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Дали пък не се сещам и коя точно е вилата...Колега,дай един тел. за връзка...
            0899 980 611 Иво

Коментар

Първоначално публикуван от bastuna Преглед на мнение
              Абе баш гората може и данехванеш ама трудно би се върнал на друг автомобил
              Всичко е възможно, там има доста места за "разходки", така че наистина не ми е далеч мисълта да пробвам възможностите на бъдещата "жипка"

Коментар

Ето ти няколко конкретни предложения:
                http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=51737

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=47202

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=37747

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=46444

Мисля че всички отговарят на изискванията.

Коментар

Благодаря ти колега за линковете. Аз съм ги разглеждал и наистина тези четирите ми направиха впечатление(особено Pajero-то и Toyota-та). Но (както за почти всичко в България винаги има едно "НО") в момента пред мен стои на дневен ред продажбата на един Акорд, а след това ще купувам джипката. Естествено стои и вариант за бартер, но във всички случаи, преди да съм се разделил с колата, няма да предприемам закупуване на нов автомобил, защото освен комшиите вече и жената ще ме бие . Четири ППС-та съм ги наредил пред нас и наистина ако се появи още едно ще стане страшно. А и от икономическа гледна точка е много тъпо да си направя автопарк пред нас . Така, че за сега исках да си изградя концепция за това кои марки и модели биха ми свършили работа и към тях да насоча търсенето си. Пък като продам, веднага купувам .

Коментар

Какво стана ,взе ли си джипка

Коментар

Първоначално публикуван от nasko76 Преглед на мнение
                      Какво стана ,взе ли си джипка
                      За съжаление все още не. И то не, защото не съм направил избора, а защото преди да взема "жипката" задължително трябва да махна една Хонда Акорд, която имам. Просто чакам и се надявам да се осъществи някакъв бартер, но е доста тегава работата . От друга страна-"що е време, все е пред нас", така, че очаквам точния човек на точното място в точния момент

Коментар

За съжаление все още не. И то не, защото не съм направил избора, а защото преди да взема "жипката" задължително трябва да махна една Хонда Акорд, която имам. Просто чакам и се надявам да се осъществи някакъв бартер, но е доста тегава работата . От друга страна-"що е време, все е пред нас", така, че очаквам точния човек на точното място в точния момент
                        Прав си, не трябва да се пребьрзва има време за всичко.

Коментар

Здравейте отново. Тези дни ми предложиха бартер на моята Хондела за Nissan Terrano 97г, 2.4 бензин, с климатик, ел. ......и т.н. Прочетох единствено хубави неща за този модел, но ще може ли да ми кажете дали ще успее да си изпълни функциите, за които ми трябва и които съм описал по-горе. Освен това ще ми е интересно да узная нещо и за поддръжката на Terrano-то. Скъпа ли е, намират ли се части и въобще дали е сравнително лесно обслужваем автомобил.

Коментар

За поддръжката нямам информация, но май освен руските 4х4 други няма с евтина поддръжка. Ако е с ЛСД и с по рошави гуми сигурно ще минава, от там където си решил. Все пак по-добре да се пробва предварително.
                            Защо направо не поканиш някои колеги да я пробват тая река, пък който мине от другата страна една скара с кебапчета, и готово.

Коментар

Ами аз самият съм я минавал таз река със служебни Navara и L200-нямаше проблем, освен това един приятел дойде да я изпробва веднъж при придошла река с TLC 87 или 88г. дизел, максимално повдигната, с шнорхел, лебедка и т.н. и като я мина два пъти каза, че повече глупости не му се правят. Водата стигаше до средата на предния джам-абе едвам издрапа. Та от него разбрах кои джипки в този ценови диапазон биха ми вършили работа и тъй като Тераното не го бе споменавал, за това сега питам.
                              Благодаря на всички за отговорите. Концепцията е изградена, остава само да се осъществи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X