Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фронтера 2,4 или Терано 2,4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фронтера 2,4 или Терано 2,4

ей всички фронтераджии ли сте толкова докачливи.то човек да не каже нещо и почвате.
    или четете много бързо и не се опитвате да вникнете в това което човек се опитва да каже или просто не търпите критика,но както и да е

нямам ни най-малко намерение да коментирам симпатии,комфорт и т.н. защото всеки си собствено мнение,затова и горе не съм го направил а имах предвид точно обратното.идеята ми беше че когато човек си търси голяма кола или в случая джип се предполага да побира и повече багаж а в това отношение тераното има +

сега се надявам че ме разбрахте

Коментар

Първоначално публикуван от gimax Преглед на мнение
      Я собствениците на Терано да кажат колко струват стъклата на стоповете в задната броня,ама честно.
      Я да си кажем чесно че и за Фронтерата стопа е едни безумни пари , пък да не говорим за предния мигач.
      Николай Георгиев 0+
      тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от akxel Преглед на мнение
        ей всички фронтераджии ли сте толкова докачливи.то човек да не каже нещо и почвате.
        или четете много бързо и не се опитвате да вникнете в това което човек се опитва да каже или просто не търпите критика,но както и да е

нямам ни най-малко намерение да коментирам симпатии,комфорт и т.н. защото всеки си собствено мнение,затова и горе не съм го направил а имах предвид точно обратното.идеята ми беше че когато човек си търси голяма кола или в случая джип се предполага да побира и повече багаж а в това отношение тераното има +

сега се надявам че ме разбрахте
        Всички в тоя форум сa тaкa( болест някaквa)- я зaкaчи някоя другa мaркa и ще видиш? Купили сме некъв 17 тa употребa кенеф и се държим сякaш сме aкционери.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
          Я да си кажем чесно че и за Фронтерата стопа е едни безумни пари , пък да не говорим за предния мигач.
          Ейй,не даваш човек да се избъзика бре.

Такива теми от сорта "какво да си купя" са безброй.На всички питащи за в бъдеще трябва да е пределно ясно,че идеален модел джипка НЯМА.Ако имаше всички щяха само него да карат.Всеки един модел си има своите болежки и особенности-в подфорумите по марки има изписано тонове.Всичко зависи от конкретното състояние на дадения екземпляр,в какви ръчички е бил и как и дали изобщо е подържан.Така,че бъдещи собственици преди да питате просто отделете няколко дни за четене и ако сте късметлии ще си купите читав екземпляр.

Ще поразкажа що карам Фронтера.Бех пощръклел по Ровър,ама пусто не си намирах свестен екземпляр-иначе сигурно сега щех да пиша колко е велик.Не ,че сега не знам що за стока са-имам си комшия виден представител на марката и знам какво не е правил по Ровъра. Моя дръгел ме намери кротко седейки си в един двор край пътя с един мазен картон-продава се на предния джам.С две думи-беше купен за подарък на младеж за първа кола.Обаче при връчването му,младежът казал "Ооооо,ма я нещем джип, я сакам голф" и така.Фронтерката си имаше фаца,стойка ,Тюф и сервизна история от както е произведена.И фрау Шмид я беше гледала като писано яйце,демек съм и втория собственик.Горката ако знаеше къде ще попадне...
          Последно редактирано от gimax; 23-02-15, 09:40.

Коментар

Първоначално публикуван от DIZELA_86 Преглед на мнение
            Здравейте колеги има подобни теми но за дизелови мотори.Аз съм пред такава дилема затова пускам темата. Става въпрос за фронтера 2,4 бензин 93г и терано 2.4 бензин 96г и двете са дълга база с климатици. По принцип се бях ориентирал към тераното но случайно ми изпадна много запазена фронтера като се повозих с нея много ми хареса но не съм се отказал и от тераното.Джиповета ще се карат на газ мисля че и на двата модела им допада.Аз месля че и двете са добри машини и трябва да се вземе по запазената но как да я разбереш търговците като ги направят едни лачени иди ги разбери.Как стоят нещата с подръжката намиране и цени на частите.Като разход мисля че са еднакви. Споделете мнения ?
            Взимаш което ти хареса. Сравними са. Гледай най-вече за ръжди, поне при тераното. На фронтерата не и знам болежките. Лично бих търсил екземпляр от Италия, поне за терано. Идват без ръжда, и ако си направиш елементарна обработка (предимно с "парафин" за кухини, цялата отдолу и под броните), ще изкара доста без корозии.

...но, специално за терано, дизела 2.7 в МНОГО отношения е по-добър - по здрава скоростна кутия (не че на бензина е кекава), и мотор, за който трябва да си изключително талантлив и постоянен, за да скапеш. Поддръжката му се изразява в смяна на масло и филтри - даже ремък/верига си няма, и в проверка на подгревни свещи при проблем. В ред ли са свещите, при -20 и при +20 пали по абсолютно еднакъв начин.

...за фронтера пък, лично бих търсил с големия бензинов мотор. Ако имаше и терано с такъв - пак така, ама няма. 2.4 е слабоват (като гледам точно колкото и фронтеровия), еле пък за дълга база. Късо терано тежи 1700кг празно, дълго отива към 2 тона. Трябва си му мотор от 3 литра нагоре, ако бензин.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
              Всички в тоя форум сa тaкa( болест някaквa)- я зaкaчи някоя другa мaркa и ще видиш? Купили сме некъв 17 тa употребa кенеф и се държим сякaш сме aкционери.
              Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              Взимаш което ти хареса. Сравними са. ...
              +1
              ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Тa aз съм писaл че кaрaм гръстник,хубaв aмa нa 23,но съм доволен.Искaх Чероки,но кофти с чaстите поръчки ,няколко мaгaзинa в София,a зa Опелa нa 400метрa от вкъщи мaгaзин и квото ми потрябвa в нaй-лошия случaй,след чaс,двa,тa зa товa.
                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Аз пък обратното-от моето терано(форд де, ама все тая) не съм много доволен от двигателя.
                  Веднъж му изтропа биелен лагер, нейсе направих го. Преди нова година не искаше да пали, а след като запали-се форсираше с голям зор. Палец и капачка.
                  Оправи се, но на разходката след около месец-пак същата работа-довлачиха ме на въже до асфалта, оттам пак на въже с лека кола до сервиза.
                  За момента е заебан там, поради липса на време, след Кърджали се заемам и с него. Но май пак са дефектирали палеца и капачката, поне симптомите са същите.

Та не съм много доволен от двигателя на моето терано.
                  Но пък и не бих го трампил за фронтера, тераното много повече ме кефи. Ако ми беше основна кола, и да завися от нея-щеше да си върви защото щях да обръщам повече внимание на поддръжката. Ама с 5 коли пред блока не мога да обърна внимание на всяка.

Та както вече се каза-сядаш и караш. Тя колата сама ще те избере.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X