Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #91
    От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

    Първо-не разбирам защо "нивата" е ваша? Ако сте "затворено" общество, кажи и веднага ще го напуснем!
    И второ- как можа в четири сутринта да напишеш доста гл...............и!
    Когато писах някъде из форумите за Хонда СРВ-3-ка , след 2008-2009 год. отговора беше, че още не карат такава!
    Виждам, че си "утвърден" участник ,караш Хонда, така че ако можеш помагай, защото съм изпратил капаро , но още се чудя за какво да го дам!
    Пък и взеха да ми се въртят в главата разни "танкове" от типа Нисан Патрол и Терано, но от тях като че ли няма по-младички, но и старичките 2004-2005 не изглеждат лоши!За тях какво мислиш,или ще ме пратиш във форума на нисаните?
    Колкото до уискито не бери грижа - ще има и за почерпка, а за г-класата,мерси-не ми трябва-ще вземат да ме объркат с някой, пък аз съм само един БГ пенсионер.
    Благодаря и бъди здрав! От сърце!

    Коментар


    • #92
      От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

      Това беше хумор,надявах се да се схване.Тук с определен брой "глупости"ставаш утвърден участник.Карам Хонда ,защото не можах да намеря нещо по-добро.
      Няма как да сме затворено общество.Все повече хора правят ....правилния избор относно..кака да се изразя ,избора на СУВ е компромис разход/удобство/проходимост.Избора е широк,но като прибавим и качество и отпадат всички останали.Това може би най-много ще ти допадне като БГ-Пенсионер....че няма да ти се налага да висиш постоянно под джипката.Както виждаш съм си купил и друга марка ,под която да лежа като хоби..то просто край няма.
      За ЦРВ-3-та няма много писано из форума защото тепърва излизат от гаранция.Независимо от това мнения ще получиш,просто си пусни въпрос в подфорум Хонда.Учасниците,които карат такова ще ти отговорят.

      Лични наблюдения имам в сервиза..смяна на крушки,гуми,аларми,ГИ и до там.Като "порасна" ще си купя,но най-вероятно новото Харви ,което излезе тая година.ЦРВ-то е прекалено голямо за спортната ми натура.

      За Г-класата си беше абсолутна драка ,да не се обиди някой,но все пак ,като говорим за лукс и разход...АК-1 с 2,5 мотор от субару гори 20/100 и минава от всякъде,даже там от където Унимога не може...като става въпрос за "Излет до вила в планината"
      Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
      Disco 1 бекъп
      Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

      Коментар


      • #93
        От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

        Привет!Ама то наистина било заразно-седа и аз сега по никое време и пиша.Сигурно ще им глупости, но дано да са по-малко!
        Машината не ми трябва да я рушкам из дерета и храсталаци-просто искам стабилна кола, която да не ме оставя при малко по-сериозни условия , и то създадени от природата, а не аз сам да се набивам в блата и чукари! Пък и малко удобсва не са излишни! Сега карам Нива 2131-дълга база(има я на снимка по горе) и сам можеш да видиш в какво състояние е и е само на 68 хкм за 9 години.Право да си кажа въобще не ми се продава-не ме е оставяла, минава от където аз искам,има ГИ и гори 12,0до13,0 л газ, но я използвам за семеен автомобил и сем.съвет(който се състои от двама човека) вече иска друга кола гласовете са 1/3 към 2/3,така че .......................!!
        Наистина новото си е най-добро, но .........мина това време!
        Така че ще бъде Хонда, ама още седя, чИта и мисля каква да е!
        И по дно време се хващам, че само седя!
        За днес чао, че набарах 2,30 часа!
        И все пак чакам съвети по въпросника и от други доброжелателни колеги!
        Светът е малък и може да се срещнем, когато най-малко очакваме и тогава ще пием по едно!

        Коментар


        • #94
          От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

          Първоначално публикуван от горянин Преглед на мнение
          Привет! Нещата вече се насочват към Хонда СРВ ,след 2008 год.Бихте ли ми помогнали как да реша следните дилеми:.......
          Привет.
          Щом вече си си избистрил решението и си се спрял конкретно на СРВ, мога да ти отговоря на въпросите така:
          1. Въпрос на предпочитание и ако е на малко км.-дизел, на повече-бензин /мое мнение/.
          2. Предпочитам ръчка, въпреки че много хвалят последните автомати на СРВ-4, но били ги монтирали само при дизела./Щом си пенсионер, може да се поглезиш и с автомат /
          3. Ако е 2-ка, то тя ще е до 2006г., от 2007г. почва 3-та ген.
          4. Има модели които излизат без резервна гума /с рем. комплект и компресорче/ но друго си е резервната гума.
          5. И двата,стига да караш с подходящо масло и да регулираш клапаните навреме.
          6. По-добре без газово /бих казал задължително/, винаги може да монтираш, но ако не бъркам, караш малко и минаваш никакви километри - та въобще не ти трябва и да слагаш.Така ти отпада и дилемата с резервната гума.

          И още нещо много важно, ако избереш дизелово СРВ - този дизел на Хонда, /при 2-ра и 3-та са еднакви/ върви доста добре, има добра динамика и е един от най-икономичните в този клас.
          При градско, дава средно на 100км. около 8,0л / при нормално каране и условия/, стига и до 9,0л. /но при доста тежки условия - задръствания и непочистени улици от сняг /.
          Извън градско, без значение на скоростта от 90км. до 170км., дава от 6,0л. до 7,0л. на 100км., дори пълен и с включен климатик.Това за извън градското, важи за ръчка и без круиз-контрол, а с него прибавяш още 1-1,5л. в зависимост от терена.При автомата също добавяш тези литри към разхода.
          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

          Коментар


          • #95
            От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

            Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
            Тук с определен брой "глупости"ставаш утвърден участник.

            та SUV или джип ?

            Коментар


            • #96
              От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

              Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение

              та SUV или джип ?
              Ами Джип Гранд Чероки го водят СУВ
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

              Коментар


              • #97
                От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                Добре си се насочил към ЦРВ! Аз досега лоша дума не съм чул за хонда по принцип. Както каза и колегата Маркони, ЦРВ-то е най-доброто съотношение между отделни качества, които би търсил в един автомобил. Бих ти препоръчал бензин и ръчна скоростна кутия и ако караш до 10-12 хиляди на година не си заслужава слагането на газ. Автоматика е по-муден и гори с 1-2 литра повече. При дизела, неочаквано може да изкочи някой доста скъп ремонт. Карам бензиново ЦРВ повече от година и съм много доволен от комфорт, динамика, разходи и надеждност. За мен тази кола взима най-практичното от джиповете и леките коли и същевременно избягва недостатъците им. Какво имам предвид: карал съм Паджеро дълга база 3.2 дизел 163 коня по спомен, извън пътя е страшна машина две мнения няма, само че на пътя става само за лежерно придвижване от т.А до т.Б- върви като камион и харчи като камион! Не искам никого да обидя, просто за друго е направена машината. Предишната ми кола Хонда Прелюд - 200 коня върви, та се къса само дето зимата пред блока се окопа в два пръста киша и не можах да я изкарам без бутане ЦРВ-то не върви като прелюда, но от 0 до 100 е под 10 секунди/проверено/ и се кара по магистрала със 180 без проблем, разхода е като на лека кола с подобен двигател, а проходимостта и багажника доста по-големи! Ако не си каруцар и я обслужваш, както трябва има потенциала да мине 200 хил. км без нито един сериозен ремонт, какво друго му трябва на човек? Виж, ако търсиш гъзария и лукс и не те интересува колко пари ще хвърляш за ремонти, то тази кола не е за теб, има доста по-изгодни предложения
                HONDA CR-V 2.0 I-VTEC

                Коментар


                • #98
                  От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                  Подкрепям slowtraveler

                  Няма категория МПС "Джип". Джип е нарицателно за категорията "SUV"(повдигнато комби, със задвижване на четирите колела), което идва от американските войници (непотвърдена теория), като умалително от GP (General Purpose).
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep

                  И ... по темата ... понеже от 5 г. съм "калпазанин у наща нива", и горе/долу от тогава съм от "пак същите маймуни", четящи, и пишещи за SUV-ът на Хонда ...

                  Абсолютно съм съгласен, с казаното от
                  emicha1 ... и бих желал да го допълня леко.

                  т.2 - Като кандидат пенсионер, предпочитам, и карам вече 3-ти автоматик. Приказка е. Дизел-автоматик се появява през 2009-а, т.е. в 3-та генерация CR-V.
                  ...
                  т.4 - Колата на съпругата ми (Хонда Сивик, 9-та генерация, 2012-а) е с ремонтен комплект, а не с резервна гума, и получаваш огромен багажник. За моя радост, комплекта все още не е ползван (и дано не ни се налага). Според мен, това е удачен вариант при положение, че имаш абонамент за Пътна Помощ. Защо - защото комплекта ще помогне при малка дупчица в гумата, но, какво правим при разцепена, или отлепена от джантата гума?!

                  За газта - не употребявам, и нямам личен опит с тази течност.

                  Друго - нямаш голямо разнообразие на двигатели - три бензинови - К20**, К24** и R20**, и един дизелов - N22** (говорим за 2-ра и 3-та генерации).
                  Всички двигатели са почти безпроблемни, т.е. за годините, в които си се загледал, "детските" им болести са отстранени.
                  Всички двигатели са ИНТЕЛИГЕНТНИ - i-vtec за бензиновите, и i-CTDI за дизела. За дизела не знам, нямам преки, продължителни наблюдения.
                  За интелигентния vtec - двигателя (разбирай ECU-то) се нагажда по стила на шофиране. Ако караш "пенсионерски", компа отчита, и запаметява това, и получаваш един икономичен автомобил. В противен случай, имаш един, не толкова икономичен, леко спортен автомобил.
                  Аз, понеже си падам леко агресивен ... когато се наложи да ползвам Сивика на съпругата ми ... на другия ден търпя критика - "Какво си направил на колата ми, все едно не е моята кола?!".

                  Honda CR-V RD8 K20A4 i-vtec Auto, Honda Accord CN1 N22A1 i-ctdi Manual

                  Коментар


                  • #99
                    От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                    Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    Няма категория МПС "Джип". Джип е нарицателно за категорията "SUV"(повдигнато комби, със задвижване на четирите колела), което идва от американските войници (непотвърдена теория), като умалително от GP (General Purpose).
                    http://en.wikipedia.org/wiki/Jeep
                    Темата за терминологията и определенията е доста... просторна, нееднозначна и спорна...
                    Като тоя съвсем пресен виц:
                    Световен конгрес на гинеколозите. Акцент - проблемите на специалността. На трибуната излиза най-заслужилият професор-гинеколог и започва с думите - "Колеги, къде бъркаме!?"
                    та можем да стигнем чак до Хенри Форд и първия модел Форд Т...
                    но да се върнем на по-новите high tech "средства за транспортиране" ...
                    американските терминологии се различават по подразбиране от европейските, и още повече от тези в БГ...
                    но това е друга тема
                    иначе тук си много прав... всички сме в една или друга възраст или степен пред
                    Първоначално публикуван от krasi-mir Преглед на мнение
                    Като кандидат пенсионер, предпочитам, и карам вече 3-ти автоматик. Приказка е.
                    верно е и за мен, при равни други условия го предпочитам отвсякъде... 1-2 литра повече разход не е от значение за мен, когато са други приоритетите...

                    но с това не мога да се съглася, доста е спорно:
                    Първоначално публикуван от emicha1 Преглед на мнение
                    6. По-добре без газово /бих казал задължително/, винаги може да монтираш, но ако не бъркам, караш малко и минаваш никакви километри - та въобще не ти трябва и да слагаш.Така ти отпада и дилемата с резервната гума.
                    и какво значи за 1 год? а после? за автомобил, който да се кара само 1 г. едва ли става въпрос...
                    но да не навлизаме в темата-спор "За и против газовите"...
                    Първоначално публикуван от горянин Преглед на мнение
                    6.Продават и от двата модела с монтирани газово на 150- 160 х.км- да купувам с монтирано газово или после, евентуално, тук да монтирам-ако разхода на бензин е голям-все пак при 1,25 лв. за газ и 2,60 за бензин има разлика
                    Като за всичко и тук се опира до качеството на монтажа, вложените компоненти, квалификацията и професионализма на "майстора" или сервиза и гаранцията. Тук цифрите за газова уредба и монтажа са съизмерими с цената на "джипа-SUV-a" на старо в БГ. Както и това, че с уредба монтирана в някакво несертифицирано гаражче няма как да минеш преглед... А и никой не би се наел за това, щото ще му се стъжни отвсякъде... т.е. би трябвало да имате гаранция, че монтажа е извършен - априори- качествено и със сертифицирани части и от специалисти (без кавички)...
                    А без резервна гума по пътищата и чукарите на БГ не се наемам да се пробвам за постоянно...

                    Първоначално публикуван от горянин Преглед на мнение
                    И последно-вноса мисля да бъде от Германия!
                    Има въпросителни... не са нерешими, но и тук да дам моите 5 ст. принос... С колко време разполагате? Кой град или регион сте си набелязали? Имате ли познат, приятел и т.н. който да познава вкусовете и критериите ви и на когото да се доверите за избора и финансовите въпроси? Ако са няколко модели от различни марки е по-лесно и т.н.
                    Ако ви се е усмихнало щастието и късмета ви е проработил, намерили сте това, което търсите по и-нет, говорили сте с човека, как става капарирането, (защото "вервайте ми" добрите/изгодните/ предложения, изчезват бързо от обявите и тук) и ако след това, на място очакванията ви не са се оправдали... Географски цените варират и в Германия - от север на юг, най-общо казано, за един и същи модел, със сходни нива на експлоатация, пробег, брой собственици и т.н. могат да достигнат повече от 1000 Евра.
                    Поне 5 дни ви трябват, според мен и ако, от набелязани 10 адреса и огледа, единия се окаже вашия автомобил... сте имали добър късмет.
                    дано да съм бил малко полезен (ако не, сорри за спама) - повече няма как, защото всеки в крайна сметка взима нещо друго от това, което предлагат или предполагат другите...
                    Последно редактирано от ivied; 16-02-14, 21:14. Причина: моите 5 ст. принос

                    Коментар


                    • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                      но с това не мога да се съглася, доста е спорно:

                      Мнение на emicha1
                      6. По-добре без газово /бих казал задължително/, винаги може да монтираш, но ако не бъркам, караш малко и минаваш никакви километри - та въобще не ти трябва и да слагаш.Така ти отпада и дилемата с резервната гума.



                      и какво значи за 1 год? а после? за автомобил, който да се кара само 1 г. едва ли става въпрос...
                      но да не навлизаме в темата-спор "За и против газовите"...
                      То, никой не е задължен да се съгласява с това , или с каквото и друго, от написаното от мен.
                      Всичко е въпрос на гледна точка, виждане, разбиране и информацията с която разполага /за конкретната марка и модел/ - моята е такава и съм я казал.
                      Това, че обичам дизела и мразя газта - дори и не съм го споменал, а и никога не бих спорил по темата "За и против газовите", защото всеки си има глава и приоритети и трябва сам да прецени.

                      п.п. Иначе за "твоите 5 ст. принос" съм абсолютно съгласен.
                      п.п.п. Това към колегата който питаше - малка тема тук от под форума на Хонда,може да му е полезна:
                      http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=161581
                      Последно редактирано от emicha1; 16-02-14, 21:25. Причина: допълване
                      / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

                      Коментар


                      • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                        Аз бих ти препоръчал Рав4 след 2008г. с Д4Д двигател, гледай някой върната от лизинг най-добре, а ако те хванат лудите я продаваш и взимаш един Ланд круизер

                        Коментар


                        • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                          Зравейте Колеги

                          Пиша в тази тема понеже ми трябва нещо подобно знам ,че трябва да прочета няколко теми преди да задавам въпроси но малко трудно се ориентирам в форума ще се радвам на линкове от теми за неща с които трябва да се запозная преди да почна да гледам 4х4 и лека полека да си избера такъв най вече за риболов

                          Ако ще е в помощ бюдета е около 4 камъка като визия ме грабва дългата фронтера

                          Коментар


                          • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                            Първоначално публикуван от 870808 Преглед на мнение
                            Зравейте Колеги

                            Пиша в тази тема понеже ми трябва нещо подобно знам ,че трябва да прочета няколко теми преди да задавам въпроси но малко трудно се ориентирам в форума ще се радвам на линкове от теми за неща с които трябва да се запозная преди да почна да гледам 4х4 и лека полека да си избера такъв най вече за риболов

                            Ако ще е в помощ бюдета е около 4 камъка като визия ме грабва дългата фронтера
                            еми ти си готов, взимай каквото те грабва, само гледай да не попаднеш на някой голям камък....................... ето, изчети този раздел
                            ________________________________________________
                            Subaru OUTBACK 2,5
                            Hyundai TUCSON 2.0

                            Коментар


                            • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                              Коя Frontera е за предпочитане ? И в тоя диапазон се срещат Terrano Cherokee Pajero Galloper общо взето + и -

                              Коментар


                              • От: Какъв джип да си купя за излет до вила в планината?

                                Колега за фронтерата няма да съжаляваш.Аз също имах резерви но вече пети месец карам дълга база 136к на газ -страхотен автомобил.Инфо-няма ръжди,клима,добра возия,разход под 20л на 100к което за джип е мечта.Но най много ме изненада проходимоста.Карал съм и други джипове и съм имал и друга марка,не слушай коментари от хора който нямат база за сравнение,или са виждали джип на снимка.За около 4к бензин на газ,по-новите са с добри дизели но там отиваш на 7-8хил

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X