Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Товарен автомобил или пикап за строеж на къща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Товарен автомобил или пикап за строеж на къща?

Във фургон също влизат палети,изпробвано.Имам Транзит дълга база.
    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Подкрепям идеята, че за тези пари е по-добре да разчиташ на нает транспорт (изпитано на собствен гръб).
      Защо:
      1-За тази цена ще вземеш товарен автомобил, който ще бъде на 10+г. (разходите по експлоатацията ще са значителни - два прегледа годишно, застраховки, гуми, винетка, първоначално обслужване и т.н. данъка не е голям)
      2-90% от борсите за строителни материали във Варна има транспорт, който могат да ти предложат.
      3-Ако караш ти - ще загубиш изключително много време са самия транспорт (ако кара друг - ти ще можеш да бягаш по други задачи)
      4-когато наемаш транспорт, имаш възможност да избираш вида на превоза според товара (когти е зимата да возиш гипскартон със самосвал или с пикам, или пък пясък с бус)
      5- Със семейното комби могат да се пренесат доста неща, които са необходими за строителството.

Аз лично какво направих преди няколко години - Един сигурен човек със самосвал (до 4-5т.), един със микробус фургон и два-три основни магазина за стр. материали, които имат транспорт на символично цени ... всичко останало с едно Ауди 80 авант ...

Хората със самосвала и буса все още бачкат и смея да кажа, че може да им се има доверие.
      Ако искаш координати - Нула, 885 20 три нула 73.

Коментар

Ако ще наемаш транспорт - стой с него и при товаренето и по пътя. Преди 4-5 години така платих на един да ми докара 2 палета гнайс. Уж за бързо щяха да го натоварят и веднага идва.. - забави се повече от полвин час. Камъните бяха пръснати в камиона и без палетата. Извини се, че уж мотокариста ги бил пръснал... Явно тия си ги е закарал у тях, а на мен е докарал други, защото и майсторите после казаха, че камъните не са от тия на палетата. Сега не казвам, че всички са такива, но не е лошо да го имаш впредвид.

Коментар

Здравейте отново

За обемните и добре планирани предварително товари съм съгласен да използвам нает голям камион - да речем 12 палета с оградни блокчета или тухли.

Насочил съм се към закупуване (а не наемане на парче) на товарен автомобил по следните причини:
          1. Винаги възникват непланирани експресни доставки като кубик дъски или платна да речем - ако имам кола съм много по гъвкав а и мразя да чакам някого.
          2. Строя на 13 до 25 км от центъра на Варна, до селото водят 3-4 различни пътя - и всеки шофьор има собствено мнение по кой може и по кой не може да мине - както му е изгодно. Съответно цените са доста разтегливи.

Виждам че повечето подкрепят Форд Транзит
          Карал съм само веднъж къса база фургон дизел мисля 2,5 но ми направи доста лошо впечатление откъм двигател - наполовина натоварен не върви с повече от втора с 30км/ч по баир.
          Възможно е конкретния екземпляр да е бил издухан.

Споделете кой мотор за Транзита е най удачен. Знам че има и бензинов вариант евентуално да се кара на газ

За Мерцедес 307, 308 и 310 не знам нищо а и не намирам много предложения за цена до 5000 лв.

Мислил съм и за пикап - но не виждам особен смисъл от него при положение че имам прежалено комби с теглич. Местото ми се намира вътре в селото и до него води асфалтов път.

Поздрави
          Land Rover Discovery II, V8 4.0
          VW Golf VI variant
          Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Щом си отделил сума около 5000 лева си взимай един Транзит.За тези пари в добро състояние ще е с десен волан.Според мен е по добре да е бордови с дълга каросерия , ще се наложи да се носят греди , арматура.За самосвал всичко си е ясно.И при условие че си на 25 км от града мисля че това е варианта - транспорта да е твой.Моят Транзит е 2500 куб см двигател и 75 кс .Справя се много добре със 2 тона товар.Пренесъл съм много строителни материали и на приятели и на клиенти.Удачен избор е.
            Успех в начинанието.
            Последно редактирано от FREEFLYER; 24-11-11, 18:18.
            RAV 4
            F650GS

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X