Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг ТЛК90

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тунинг ТЛК90

След доста отлагания,дойде ред да си преведа джипката във вид удобен за баирите
    Минах през доста идей - железни брони ( готови , правени),лифт,различни модификаций лебетки......
    Накрая сътворих следното - Защитна тръбна конструкция,лебетка T-Max 11000,нови пружини ( оригинални),малко халогени за светлина и разбирасе гуми
    Вижте как стана Готови за леки разходки
    Прикачени файлове
    "Докато умните се намъдруват,лудите се налудуват"
    "LZ1WAN"

До: Тунинг ТЛК90

Това желязо отпред го разкарай. При тоя начин на закрепване и изпълнение повече ще навреди, отколкото ще помогне.....

При две равни подпирания по сила и посока без него ще се разминеш с огъната/ожулена броня, и с него ще имаш намачкан капак/калниците и счупени светлини.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Прав е Злой. Тия железца изобщо не са "удобни за баирите". Замисъла е да пазят от клони, но вземеш ли да се вреш сред клоните неизбежно стъпваш на по пресечен терен. Там освен бруленето, има директни и тежки удари в тия тръбички, намаляващи и без това скромния свес.
      Иначе, евала за майсторската изработка.

Коментар

Хайде и вие не плашете човека.Все пак му е за леки разходки и е дълга база.Пък е и лачен.Така се почва доката не претръпне и скочи в наклонената плоскост.Успех колега Тойотката е идеална.

Коментар

Това ми е абсолютно ясно
          Затова съм се опитал цялата конструкция да е максимално здрава и добре окрепена за шасито на автомобила и напречните греди.Тръбната конструкция е също доста здрава от страна на огъване ( използвал съм безшевни парнаджийски тръби 1 1/2" и със съответните колена),всичко е максимално прибрано по формите на джипа.
          И всепак мисла да го ползвам за по лек " семеен" оффроод
          За сериозно каране си имам друга количка
          "LZ1WAN"

Коментар

Това отзад ми хареса, ще ми направиш ли и на мен едно, че жента много я дразни тази задна броня, все я сваля, че и пречела .
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

От: Тунинг ТЛК90

Колега ако може да покажеш или разкажеш, малко по-подробно за лебедката.
              Как я побра зад оригиналната броня, колко тежи? Виждам, че си сменил пружините, лебедката усеща ли се от оригиналните пружини и т.н.
              Благодаря предварително.
              TLC 90 1KZ-TE 2000г.
              "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                Колега ако може да покажеш или разкажеш, малко по-подробно за лебедката.
                Как я побра зад оригиналната броня, колко тежи? Виждам, че си сменил пружините, лебедката усеща ли се от оригиналните пружини и т.н.
                Благодаря предварително.
                Понеже преди време заглеждах такива тойотки, та имам впечатления - зад бронята според мен има достатъчно място та без особен зор да се вкара лебедката. Това поне на тия без климатик. На помня къде им беше радиатора на климатика, и не мога да кажа дали би бил пречка, но на 90-ка без климатик лебедка според мен се слага безгрижно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Джипа е с климатик и радиатора за климата е пред другия.Много народ се опитаха да ме разобедат ,че няма да се събере лебетката,но аз съм .... и упорит
                  Лебетката е TMAX 11000 - тежи около 30кг. заедно с другите железа който накачих,общо допълнителмия товар стана 120-150кг.Според мен не се осеща драстично.Освен това за да влезе лебетката се наложи да се махне едно напречно желязо под бронята което тежеше около 15кг.
                  Тайната в монтжа е че трябва да се направи възможно най-малката стойка за лебетката - мойта е от два П-обрзни профила,заварени един за друк.И малко се променя закрепването на бронята.
                  Всичко е хванато на двете греди с четери шпилки М14.
                  "LZ1WAN"

Коментар

Първоначално публикуван от vnsh Преглед на мнение
                    ... заедно с другите железа който накачих,общо допълнителмия товар стана 120-150кг.Според мен не се осеща драстично ...
                    Предното ти окачване едва ли мисли така. Вервай ми!

П.П. Аз също имам предубеждение към тия железа, дето отиват пред фаровете. При неблагоприятно стечение на обстоятелствата с тях може да имаш повече поражения, отколкото, ако ги няма.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен,като се монтира булбар трябва да се имат предвид и леките(и средни) удари в града-никак не са за пренебрегване,а не само в гората!И,ако в гората можеш да избегнеш някой удар в града за това често нямаш шанс!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                        Според мен,като се монтира булбар трябва да се имат предвид и леките(и средни) удари в града-никак не са за пренебрегване,а не само в гората!И,ако в гората можеш да избегнеш някой удар в града за това често нямаш шанс!
                        Какъв удар в града ще очакваш на височината на фаровете, над бронята?
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Какъв удар в града ще очакваш на височината на фаровете, над бронята?
                          Е,как какъв-с микробус,с автобус,с камион...в дърво..."жипките" ни не са най-високите возила,за съжаление!)))
                          Мен например в града ме е страх най-много да не ме вдене нещо високо изотзад,за да не ми подпре резервната гума,а оттам и задната врата!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            ... Мен например в града ме е страх най-много да не ме вдене нещо високо изотзад,за да не ми подпре резервната гума,а оттам и задната врата!
                            Е да де! Булбарът може да изиграе точно ролята на резервната гума, която, вместо да ти помогне, ще ти вкара вратата вътре ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Е да де! Булбарът може да изиграе точно ролята на резервната гума, която, вместо да ти помогне, ще ти вкара вратата вътре ...
                              Така си е...
                              Затова не ги долюбвам булбарите-предпочитам здрава желязна броня-само мое мнение!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X